od JonasPP » ned lis 04, 2018 10:41 pm
Tak po odpaleni fet v 6KW PJ som sa pustil do zhoreteho 5KW PJ od mobilika. Tento krat som si daval aj na drobnosti bacha,bo znova dajake odpalenie už nebude smola,ale moja neschopnosť. Tak teda podarilo sa Mi ho rozbehnuť po paru hodinach pajkovania a merania. Bolo odpalenych 11 fet z 24 a 4 SMD rezistori. Pohral som sa aj vo vnutry,ako to robievam u každeho PJ,aby klesla jeho spotreba na prazdno a troška sa zlepšila učinnosť. Do parametrov som nebabral,lebo ešte nemam otestovane krajne nastavenia,iba spodne napätie začne pipať pri 20,1v a odpoji jak spadne pod 20v.
Už ho mam osadeny v strojovni a napojeny na luhovky,no tak som po skoro mesačnom odpojeni luhu skontroloval aj je. Žial 4ks 150Ah luhoviek som našiel na nulovom napäti,tak som podolieval vodu a zapol regulator. Bolo Mi aj divne,že dajak mala kapacita iba 700Wh davala tato vetva 150Ah luhoviek v plechu a pri slabom použivani sa to ešte zhoršovalo na dajakych 300Wh. No nič mam nahradu za ne,ale maju ine šrubenie,tak musim v robote pozrieť matice.
Už len detajl na PJ. Pomeral som oba obvody z oboch PJ,čo su na fotkach o paru komentov do zadu a nechapem ako je možne,že ten jeden nechce fungovať spravne. Všetky parametre maju totožne,ale preca jeden nechce isť. Ak ten nefunkčny dajako nerozchodim,tak dokaže fungovať iba ten PJ v ktorom bude ten obvod založeny.
Teraz už len čakam na nove fety do 6kW PJ a ako spomenul Kodl,dam si pozor na to aby Činania neposlali len dajaky bordel,za to beriem od predajcu,čo nedava najlacnejšie,ale za to už od neho zopar ľudi tieto fety bralo,dokonca jeden Rus hodil fotku toho čo mu došlo a jednu fetu mal hodenu v dajakej zazračnej mašinke,čo ukazovala dajake parametre,ktorym som ale prd rozumel.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh