brumlaj píše:OT: Maturitní ples? v únoru? v době půstu? co to je za časový nebo pojmový nesmysl?
http://www.dumkultury.cz/index.php?str=14
Viz 27.2.

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 02, 2021 8:50 pm
brumlaj píše:OT: Maturitní ples? v únoru? v době půstu? co to je za časový nebo pojmový nesmysl?
dracekvo píše:Chtěl bych si měřit obsah CO2 v líhni na kuřata a podle toho regulovat přívod čerstvého vzduchu. Co jsem tu přočetl, tak nejlevnější sonda je za 2 tis? To je pro můj pokus moc. Co takové to levné čidlo pro arduino? Mě stačí jen detekovat překročení určitého stavu a zapnout větrání, nepotřebuju sledovat přesnou hodnotu.
rva píše:dracekvo píše:Chtěl bych si měřit obsah CO2 v líhni na kuřata a podle toho regulovat přívod čerstvého vzduchu. Co jsem tu přočetl, tak nejlevnější sonda je za 2 tis? To je pro můj pokus moc. Co takové to levné čidlo pro arduino? Mě stačí jen detekovat překročení určitého stavu a zapnout větrání, nepotřebuju sledovat přesnou hodnotu.
A nedá se to obejít a místo CO2 měřit vlhkost? Nevětrá se, stoupne vlhkost, zapne se větrák. U CO2 může být problém, že infračervené analyzátory CO2 jsou ovlivněné vlhkostí - pro vážné měření se vzduch chladí, aby voda zkondenzovala.
solárník píše:xmasin - a co pripojeni pres UART? to by melo jit Arduinem cist v pohode a hlasi to primo hodnotu, tedy se to nemusi nijak prepocitavat. Jen na to najit vhodnou knihovnu.
solárník píše:No to ano. Když doma vyvětrám, tak to klesne na něco mezi 450-600ppm (podle toho jak dlouho větrám a jaký je vítr). Když se vaří na plynu, tak to ukrutně stoupá v celém domě, kam jsou otevřené dveře z kuchyně. Klidně přes 1500ppm i víc. No a konečně když se člověk někde zavře na spaní, tak (to už jsem tu někde psal) 60m3 místnost ve 2 lidech spících po 4 hodinách spánku 2000ppmnaprosto nevyhovující hodnota i v takové poměrně velké místnosti.
Zpět na Automatizace, měření, statistiky
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků