Ano, ten ZG106, to je on ten měřák.
U nás na vesnici to za oknem teď v bezvětří taky měří okolo 460 ppm. To je normální - komíny a spol. Musí se počkat na silnější vítr.
CO2 senzory mívají interně 2 parametry - sklon křivky a offset. Sklon bývá v naprosté většině nastaven dobře. Offset je častokrát z výroby nastaven zcestně. Chyba 100 ppm není nic zas tak neobvyklého.
Zkontroloval bych nejdřív podle datasheetu dodávané hodnoty senzoru - tlak a nadmořskou výšku. Hlavně tlak - jaký přesně tlak oni chtějí, už si to nevybavuji. Existuje tlak reálný v místě (ten lze přímo změřit senzory) a tlak, přepočtený na hladinu moře (tedy se započtenou teplotou a nadmořskou výškou, ten hlásí třeba ČHMÚ, ale podle mne to chce ten první).
Momentálně nevím, jaká je aktuální situace, ale před cca 2 lety nejbližší venkovní stanice pro měření CO2 byla v německém Norimberku, což je kousek od našich hranic. Ale zaboha teď nemohu najít URL, kde se to dá vyčíst. Mauna Loa hlásí 412 ppm. Tady v Čechách bývá oproti Mauna Loa většinou víc o 3-5 ppm. Tedy nečekej velké rozdíly. Mělo by tu být teď přibližně tedy 415-417 ppm. Venku, pri minimálně středním větru.
Jinak mně v reálném prostředí při spánku vycházelo při 60m3 přibližně 200ppm/hodina na jednu osobu při plastových oknech na těsno a nepříliš těsnících dveřích do jiné místnosti (je pod nimi asi centimetrová fuka). Což je o dost méně, než vychází tobě. Podle mne je to dáno tím, že člověk při spánku spaluje daleko méně kyslíku, než v bdělém stavu. Taky to určitě bude záviset na hmotnosti osob. A, to je taková perlička, kterou jsem zjistil - po požití alkoholu jsou emise CO2 člověkem o dost vyšší

.
Každopádně venku je potřeba měřit při větru a to minimálně středním. Jinak to opravdu zkreslují komíny a podobné věci. A - samozřejmě - nejlépe za vesnicí ve směru odkud vítr fouká. Na to je nejlepší přenosný bateriový měřič, který si takto zkalibruješ a pak s ním porovnáváš senzory. třeba zrovna ten ZG106, ten má špičkový senzor, lepší jsem ještě neviděl a že už jsem jich měřil opravdu hodně. Až budeš měřit, tak musíš venku stát po větru! Vydechujeme až 50 000 ppm..
Foto z ledna 2018 venku za vesnicí při větru - 410 ppm. Norimberk hlásil 411 ppm: