Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned pro 08, 2019 7:01 pm
jahodovák píše:Vzhledem k tomu,že uvedený aexpert vlastním,vím,že mohu ze sítě,tedy i z agregátu,nastavit nabíjecí proud 2,10 až 60 amper po 10 ampérách a přitom jede na baterie až do maximálního výkonu.Bypass nenusí být použit,jen je třeba nastavit nabíjecí proud tak aby nebyla centrála přetížená,já volím proud podle vybití baterií aby mě zbyla nějaká rezerva pro případný sluneční den abych nemusel nechat nic na střeše,čemuž se ale v letě stejně nevyhnu,hezký večer
mychinko píše:jahodovák píše:Vzhledem k tomu,že uvedený aexpert vlastním,vím,že mohu ze sítě,tedy i z agregátu,nastavit nabíjecí proud 2,10 až 60 amper po 10 ampérách a přitom jede na baterie až do maximálního výkonu.Bypass nenusí být použit,jen je třeba nastavit nabíjecí proud tak aby nebyla centrála přetížená,já volím proud podle vybití baterií aby mě zbyla nějaká rezerva pro případný sluneční den abych nemusel nechat nic na střeše,čemuž se ale v letě stejně nevyhnu,hezký večer
a ake mate nastavenia?
pri akejkolvek kombinacii ktoru som skusal bud: je v rezime baterii a nenabija z utility(z centraly) alebo ide bypass a nabijanie baterii, ale vyskusam sa pohrat este raz. trochu skoda ze sa v axperte (v mojej verzii fw a HW) neda nastavit 15a nabijaci prud.
skor si myslim, ako podotkol beethowen, vzhladom na 1 obojsmerny AC-DC menic, mnou pozadovana funkcnost je nemozna s existujucim HW..![]()
asi skoncim s dedikovanou 48v/15a nabijackou..
dakujem za rady.
jahodovák píše:mychinko píše:jahodovák píše:Vzhledem k tomu,že uvedený aexpert vlastním,vím,že mohu ze sítě,tedy i z agregátu,nastavit nabíjecí proud 2,10 až 60 amper po 10 ampérách a přitom jede na baterie až do maximálního výkonu.Bypass nenusí být použit,jen je třeba nastavit nabíjecí proud tak aby nebyla centrála přetížená,já volím proud podle vybití baterií aby mě zbyla nějaká rezerva pro případný sluneční den abych nemusel nechat nic na střeše,čemuž se ale v letě stejně nevyhnu,hezký večer
a ake mate nastavenia?
pri akejkolvek kombinacii ktoru som skusal bud: je v rezime baterii a nenabija z utility(z centraly) alebo ide bypass a nabijanie baterii, ale vyskusam sa pohrat este raz. trochu skoda ze sa v axperte (v mojej verzii fw a HW) neda nastavit 15a nabijaci prud.
skor si myslim, ako podotkol beethowen, vzhladom na 1 obojsmerny AC-DC menic, mnou pozadovana funkcnost je nemozna s existujucim HW..![]()
asi skoncim s dedikovanou 48v/15a nabijackou..
dakujem za rady.
Já mám nastaveno 01 na SBU,02 na 60,03 na UPS,11 na2 AŽ 30,TO PODLE CHYBĚJÍCÍHO NÁBOJE V AKUMULÁTORECH,a 15 na CSO.Pokud ještě svítí slunce a sepne se levný proud,nedojde k nabíjení,pokud ale nesvítí,dojde k nabíjení a to je ukončeno podle nastavení.Spotřebiče jedou z baterek a baypass je neaktivní.Mám vyzkoušeno i nastavení 01 na UTI,pak dojde k nabíjení podle nastaveného proudu a zároven dojde k přepnutí na bazpass,
jahodovák píše:kombi MKS 48V 4000W PAR -B
jahodovák píše:Tak mi to nedalo a od 14 do 16 mi jde levnější proud a šel jsem to otestovat,musím ti dát za pravdu,pokud běželo nabíjení ze sítě,běžel i bipass.takže by snad teoreticky mohla jít jen jedna věc,transformátorem snížit napětí centrály a po usměrnění zapojit místo panelů,zkusím se poptat,zda někdo náhodou nemá toto trafo,používalo se ke snížení z 220 na 110,pak to vyzkouším,hezký den
jahodovák píše:Tak to máš pravdu,jelikož ještě pamatuju dobu kdy se běžně dělaly po doma svářečky a sám jsem jich několik motal,jelikož už tenkrát se přidával usměrnovač,tak co vím,zatím všem chodí a používají je,je pravda,že co jsem přišel o triodynu,jsem si svářečku koupil a nědělal se s ní.Navíc jsem si koupil multifunkci s plazmou a tig,ač nevím,zda se mi podaří s tím někdy vše používat.Mám vyzkoušeno,že svářečku lze bez problémů používat i na měnič.Ted mě tak napadlo,je usměrněná a má plynulou regulaci,možná by šla použít i jako nabíječka,jen bych se musel podívat a pak hlavně změřit.Ono k tomu jednou dojde,chci ji použít jako zdroj ke kyslíkovodíkové svářečče zhotovené z vyřazených nicd článků.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník