Takhle to vypada jako velka baterie, ale je tam cca 21 Tesel model S, tudiz cca 5-7tun baterek a to uz nezni tak "VOV"

Jj Porsche musi delat reklamu, dyt do toho investovali az to neni pekne

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 22, 2021 2:18 am
Majkl píše:S dovolením bych se také zeptal - bádal někdo nad možností DC nabíjení z FV aku do auta? Třeba přes nějaký DC/DC měnič? Efektivitou by to mělo být lepší, něž dělat z 60V DC 230AC a následně v autě zpět na XX DC.
Michal
Tomano79 píše:V autě mám 2F nabíječku a připojil jsem to do zásuvky, kde bylo 230V z 1F měniče na všech třech fázích.
smartyn34 píše:Jen bych chtěl upozornit na jednu věc, která by mně asi nenapadla, kdybych se s tím nesetkal v praxi.
Jde právě o ten fázový posun třech fází. Pustíte li po kabelu stejnou fázi, například 3x16A, po nulovém vodiči se vám vrátí také 3x16A, zde může být problém s průřezem nulových vodičů i třeba v tom autě do kterého nevidíte.
U třífázového systému s rozdělením fází po 120st a stejném odběru na fázi, je proud nulovým vodičem nula, proto výrobce indukčního vařiče o výkonu 5kw může použít přívodní šňuru 1.5mm.
mopadzi píše:odpadává i střecha....
http://www.hybrid.cz/novemu-elektromobi ... ci-strecha
odpadává i volant...
prostě americká kvalita montáže
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků