Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 22, 2023 7:39 pm

Growatt SPF5000ES - zobrazovane parametry

Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.

Growatt SPF5000ES - zobrazovane parametry

Příspěvekod karelw » ned říj 30, 2022 8:26 pm

Zdravím všechny,
minulý týden jsem zapojil měnič. Zatím mám 6 panelů asi 250W zapojených do série. A Li ion 100Ah/48V - pack od Mivvy. Narazil jsem na nepříjemnou věc. Moc se neshoduje hodnota proudu aku zobrazovaného BMSkou a na měniči. Hlavně při malých proudech. Zatím co měnič ukazuje nabíjení 0,2A a nabíjení, BMSka ukazuje 0,5 vybíjení. U větších proudů se chyba zmenšuje. Nějak důsledně jsem to zatím nezkoumal, ale podle polarity úbytku napětí na jističi od Aku, to vypadá, že blíže k realitě bude ta BMS. I zobrazované napětí aku ukazuje sřídač větší asi 0,5V než na svorkách opravdu je. Děje se Vám to taky? Je to vlastnost, nebo mám jen divný kus? Diky za odpovědi.
?
karelw

Lokalita: Napajedla

Re: Growatt SPF5000ES - zobrazovane parametry

Příspěvekod PetrDubi » ned říj 30, 2022 9:32 pm

Měnič ukazuje jako nabíjení i svojí vlastní spotřebu - to je u měničů typu axpert normální.
Ten rozdíl mezi tím co ukazuje měnič a BMS je spotřeba měniče na svůj provoz.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 2460 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
?
PetrDubi
podporuje fórum

Growatt SPF5000ES správný chod

Příspěvekod pvotop » úte bře 07, 2023 9:20 pm

Zdravím mám dotaz ohledně nastavení systému Growatt SPF5000ES momentálně mám spuštěno 11x450Wp a k tomu baterii Lifepo4 200Ah nejsem si jistý správným chodem nastavení dokázal by to se mnou někdo prokonzultovat momentálně by to mělo být nastaveno v tomto modu PV Off-grid Inverter:Grid Charging+Grid Bypass
primárně bych chtěl aby to jelo z PV potom z Baterie a jakmile se vyčerpá bat tak přepne na sít
veškeré vedení z měnič je oddělené mimo rozvaděč PE-N-L momentálně na to běží pouze Tepelné čerpadlo 1fázové kde je proměnlivá zátěž max cca 850-2800w
pvotop

Lokalita: Beroun
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Growatt SPF5000ES správný chod

Příspěvekod bednar » úte bře 07, 2023 9:47 pm

pvotop píše:primárně bych chtěl aby to jelo z PV potom z Baterie a jakmile se vyčerpá bat tak přepne na sít
veškeré vedení z měnič je oddělené mimo rozvaděč PE-N-L momentálně na to běží pouze Tepelné čerpadlo 1fázové kde je proměnlivá zátěž max cca 850-2800w

Při použití režimu SBU (položka č.1 v nastavení) se měnič chová přesně tak jak požadujete. Priorita je solar+battery při nedostatku přepne na DS (utility).

Měl bych ale malý poddotaz. Jak se vám podařilo resp. s jakými panely 11x450Wp se lze vlézt do limitu měniče max Voc 450 V ??? ¨
Díky za info.
?
bednar
podporuje fórum

Zpět na Regulátory