Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 8:23 pm
ZAN píše:Proč se nevyrábšjí a nedotují FV panely s příslušenstvím třeba i na balkony čI terasy či dvory a zahrady? Prostě bez nutných střešních montáží jen se zásuvkovým připojením na domovní síť. Technické řešení by se jistě našlo a levné výrobky by šly na odbyt a co hlavního, snížily by vzhledem k masivnímu využití razantně spotřebu el. energie. Ne každý totiž chce montovat panely na střechy a používat KW v bateriích. Mnohým postačí okamžitý výkon článků na malou spotřebu. Na velkou by si klidně zapnul odběr ze sítě.
marko250 píše:Protože v Polsku to takto na rychlo řeší,jedou hlavně ongridy bez baterek a začíná jim to rozhazovat síť.Prostě ta decentralizace nesmí narušovat síť a to se nedá jinak,než s akumulací.A teď se můžeme bavit o té akumulaci,kdysi bylo v plánu postavit 14 Dlouhých strání pro využívání výkyvů energie v síti.Dnes se dozvídáme ,že ČEZ je sice z 71% státní,ale rozhoduje ta menší soukromá část za pomoci zalobovaných šašků z politických garnitur.Nejsnažší cesta akumulace v malých instalacích je přeměna v teplo a bateriové systémy.Je to snadno proveditelné a není to až tak nákladné.Nákladnější by bylo postavit těch 13 přečerpávaček.Ale zase by to bylo čistší řešení s centrálním řízením,to by ale ČEZ musel patřit jen státu.
ZAN píše:Asi špatně čtete můj přáspěvek. Tam se nikde o propojení se sítí a rozhazování sítě nepíše. Jde pouze o dočasní odpojení sítě a připojeni FV.
rva píše:Těm elektrárničkám by pomohlo, kdyby se zakázala nemravnost, kdy jsou elektroměry schválně nastaveny tak, aby se jimi případná dodávka započítala jako spotřeba.
Okrádání stylem - ty nám něco dodáš a ještě nám za to zaplatíš jako kdybychom ti to dodali my.
rva píše:Těm elektrárničkám by pomohlo, kdyby se zakázala nemravnost, kdy jsou elektroměry schválně nastaveny tak, aby se jimi případná dodávka započítala jako spotřeba.
Okrádání stylem - ty nám něco dodáš a ještě nám za to zaplatíš jako kdybychom ti to dodali my.
glottis píše:Pokud dodavatel/distributor energii nechce z neschvaleneho zdroje co muze delat bordel tak na tom nic nemravneho nevidim
Mam si zajistit to, abych v tom priapde pretok nedelal. Tedy pouzil treba gridtie s limitaci. Ze mi pretece v technologickem pretok 30kwh rocne mi urcite bilanci FVE nenaboura.
rva píše:Grigfree s limitací nebo bez snad udělá v síti stejný bordel. A tipuji že podstatně menší než spínané zdroje.
PetaJoule píše:glottis píše:Pokud dodavatel/distributor energii nechce z neschvaleneho zdroje co muze delat bordel tak na tom nic nemravneho nevidim
Tato věta obsahuje dvě blbosti:
1) PDS - kdyby nechtěl energii z neschváleného zdroje, tak v případě přetoku odběrné místo ihned odpojí. Tak se děje v Jižní Africe. Když si ale účtuje za obdrženou energii, tak to není o tom, že by energii nechtěl.
2) Do těch 800W výkonu a s CE se nejedná o "neschválený" zdroj. Tečka. Diskuze už proběhla.Mam si zajistit to, abych v tom priapde pretok nedelal. Tedy pouzil treba gridtie s limitaci. Ze mi pretece v technologickem pretok 30kwh rocne mi urcite bilanci FVE nenaboura.
Do výše uvedeného výkonu PDS musí (a sám to i tak uvádí ve vlastních PPDS) brát přetoky jako bezpředmětné.
Jedná se o nařízení EU. Tečka. Diskuze už proběhla.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník