Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 27, 2023 4:21 am
rva píše:Pro tento účel jsem neřešil, ale spotřebiče pomocí relé spínám běžně.
Na vyšší proud jsou 4 kanálová, např. https://www.aliexpress.com/item/1005002927841013.html. Přes wifi se dají integrovat do HA a mají vyvedené i piny pro spínání relé "drátově".
VEmartin píše:Jako zkušenější uživatelé HA, myslíte si, že je reálné postavit na HA něco jako Wattrouter pro vytěžování FVE do bojelru, bazénu apod.? Mám Victron a pro kaskádovité zapojování spotřeb potřebuju víc stykačů než mi dává Victron. Do HA je jednoduché zakomponovat další podmínky, třeba aktuální cenu na spotu apod.
Musel bych promyslet algoritmus, který by vypočítával přebytečnou energii a zapojoval příslušný počet zařízení do sítě. Ale vymyslet to tak, abych věděl, jestli jejich zátěž už je započtena nebo neNebo to při nějaké změně vše odpojit a pak postupovat postupně po fázích s nějakou prodlevou.
Založil jsem na to téma samostatné téma, kde popisuju podrobně, co bych chtěl vymyslet.
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=19&t=10407
Moc by mi pomohly jakékoli připomínky. Díky.
TomHC píše:HA by som sa nebál použiť na vyťažovanie, ale na veci ktoré riešia ochrany a iné životne dôležité veci by som dôveroval HW riešeniu.
cipis píše:A neplati se u toho Synologi pak za kazdou kameru navic, uzivatele atd.?
- sensor:
- name: "W z akumulátora"
unit_of_measurement: "W"
icon: mdi:current-dc
state: >
{% set Nabijanie = [states('sensor.nabijanie') | float ,0]|min %}
{% set Napatie_akumulatora = states('sensor.custom_reading_m5') | float %}
{{ (Nabijanie * Napatie_akumulatora) | round(2, default=0) }}
- sensor:
- name: "W do akumulátora"
unit_of_measurement: "W"
icon: mdi:current-dc
state: >
{% set Nabijanie = [states('sensor.nabijanie') | float ,0]|max %}
{% set Napatie_akumulatora = states('sensor.custom_reading_m5') | float %}
{{ (Nabijanie * Napatie_akumulatora) | round(2, default=0) }}
PetrDubi píše:A zkusil jsi po instalaci restartovat HA? Někdy to pomůže.
Jinak s Tuya přes cloud bývají dost problémy a občas to vypadává, proto si někteří lidé raději instalují Tuya local, kde to chodí jenom u tebe, mimo cloud.
Pokud by nepomohl ani restart, tak ho zkus v HA odebrat a přidat znovu. Jo a máš správně tu secret phrase? Bez toho není schopný přijímat data ze zařízení..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků