Články LiFePo4 NARADA 125Ah
Souhrn tématu
Články LiFePo4 Narada 125Ah mají na štítku uveden nabíjecí proud 60A a vybíjecí proud 120A, což se liší od údajů na webu výrobce. Tyto hodnoty jsou ovlivněny nastavením BMS, které určuje bezpečné limity pro celý bateriový pack. Maximální proudy článků mohou být vyšší, ale pro dlouhou životnost a bezpečnost se doporučuje dodržovat parametry uvedené na štítku baterie a používat pojistky a správné rozdělení proudu mezi články.
- Soban
- Reputace:316
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
- Lokalita:Zlaté Hory / OlomoucSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:3600 Kapacita baterie [kWh]:16
Články LiFePo4 NARADA 125Ah
Mám takový dotaz, nechal jsem si poskládat baterku z uvedených článků a na vašem štítku je uveden nabíjecí proud 60A ale na www u těch článků máte uvedeno:
Tak stejně vybíjení na štítku 120A a na www:Standardní nabíjecí proud: 125 A / 1C
PS. Nebyla by nějaká specifikace přímo od výrobce v nějakém formátu dát na stránku pro stažení?Maximální trvalý vybíjecí proud: 187,5 A / 1,5C
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 1x INVERTER 5kW/24V | 16kWh
- Mikel
- Reputace:215
Re: Články LiFePo4 NARADA 125Ah
Je to jednoduche.Soban píše:Mám takový dotaz, nechal jsem si poskládat baterku z uvedených článků a na vašem štítku je uveden nabíjecí proud 60A ale na www u těch článků máte uvedeno:Tak stejně vybíjení na štítku 120A a na www:Standardní nabíjecí proud: 125 A / 1CPS. Nebyla by nějaká specifikace přímo od výrobce v nějakém formátu dát na stránku pro stažení?Maximální trvalý vybíjecí proud: 187,5 A / 1,5C
Jedna vec jsou parametry clanku a druha vec je, ze od nas ocekavate nejake parametry cele sestavy, ktere deklarujeme.
Proto se tyto udaje budou vzdy rozchazet mezi clanky a sestavou bez rozdilu vybrobce. Staci se kouknout treba na Pylontech, povoli vam nabijeni / vybijeni proudem 1C a vice? Nikoliv. A urcite ne proto, ze to ty clanky nesnesou. Tak to proste je u vsech.
- Soban
- Reputace:316
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Lokalita:Zlaté Hory / OlomoucSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:3600 Kapacita baterie [kWh]:16
Jasně takže platí to co je uvedené u článku jako maximální možné, ale pro životnost celé baterie se doporučuje používat to co jste napsal na štítek celého packu, pak by nemělo dojít k žádné úhoně - jsou to bezpečné parametry.Mikel píše: Je to jednoduche.
Jedna vec jsou parametry clanku a druha vec je, ze od nas ocekavate nejake parametry cele sestavy, ktere deklarujeme.
Proto se tyto udaje budou vzdy rozchazet mezi clanky a sestavou bez rozdilu vybrobce. Staci se kouknout treba na Pylontech, povoli vam nabijeni / vybijeni proudem 1C a vice? Nikoliv. A urcite ne proto, ze to ty clanky nesnesou. Tak to proste je u vsech.
PS. Samozřejmě tam takové proudy nepotečou baterka je připojená přes 125A pojistku a normální proud bude když panely nedávají max 40A proto jsem pořizoval další baterku.....
Jinak nabíjení max 125A který se rozdělí mezi dvě LiFePo4 a olovo takže na jednu připadá max 40A a i kdyby se proud nerozděloval úplně stejně tak by to 60A na baterku nemělo překročit.
EDIT:
Jinak samozřejmě pochvala za aku packy za oba co vlastním, jsem spokojen a můžu jenom doporučit....
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 1x INVERTER 5kW/24V | 16kWh
- vla
- Reputace:136
- Lokalita: Praha 6
- Výkon panelů [Wp]: 1300
- Kapacita baterie [kWh]: cca.15
- Lokalita:Praha 6Systémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:1300 Kapacita baterie [kWh]:cca.15
- Mikel
- Reputace:215
Tyto BMSky vzdy umi stejne proudy pro nabijeni i vybijeni. Zbytek uz je o nastaveni a logovani provozu BMSkyvla píše:A nejsou ty proudy dané BMS?