Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř srp 10, 2022 5:46 am


Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Diskuze o regulátorech Victron
Předchozí

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod dano » úte črc 26, 2022 7:45 pm

Pre istotu treba pozriet Product ID v aplikacii Victron connect, snad to pojde, ja mam vsetky regulatory pripojene cez Venus OS a tam mi tento regulator 150/70 rev2 ukazuje Product ID 0xA06C a fw ktory mam zo zalohy victron dropboxu ma ako subor oznacenie "SmartSolar_MPPT_Charger_150_70_v1.06_A06C.xup" takze Produkt ID sedi, aj ked najnovsi fw je v3.10. Ten konektor nieje nic specialne, oznacenie ma JST PH 2.0-4 Pin.
?
dano
 
Příspěvky: 380
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod fugas » úte črc 26, 2022 7:59 pm

Je zjevné, že víte která bije :D Takže s vaší podporou do toho klidně půjdu. Už jen ze zvědavosti.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
fugas
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1756
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod Soban » úte črc 26, 2022 11:19 pm

Jinak jak teď jsem přijel k FVE tak jsem se kouknul kolik ukazuje ten mppt napětí na panelech a ukazuje 0.09V změřením jsem zjistil že na kontaktech je 0.1445V takže rozdíl −0,0545V takže měří přesně.

Takže u mě OK.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 886
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod fugas » stř črc 27, 2022 4:32 pm

Tak poznatek k firmwaru, respektive jeho nahrání přes apku. Stáhnul jsem verzi 3.08. Normálně jsem ji do Victron connect vložil a normálně nahnal do stroje. V knihovně byla přístupná. Tento downgrade se projevil vykřičníkem u ikony nastavení. Po rozkliknutí se dozvíte, že máte nižší verzi než je dostupná, což znemožní nastavení čehokoliv. Pak stroj nabídne upgrade a sám si stáhne poslední verzi FW. Takže kabel nakonec netřeba. Po této akci se začal regl chovat kultivovaně v ohledu na výkon panelů. Je znát že MPPT pracuje dobře a při stálém osvitu dodávaný výkon kolísá v jednotkách W. Před tím to létalo z nuly na maximum až to po chvíli přestalo nabíjet. Pak se to na čas zlepšilo a tak stále dokola.
Nicméně pořád stroj věří, že má na třech zatížených 72čl. panelech 115-120V. Změřit jsem to ještě nebyl, ale je evidentní že je to nesmysl.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
fugas
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1756
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod Soban » stř črc 27, 2022 5:28 pm

A proč by to neměla být pravda? To je 38-40V na panel.

Vykašli se špekulovat prostě vemeš voltmetr připojíš na svorky PV na regulátoru odečteš napětí a koukneš do aplikace na stránku status a tam to musí sedět.

EDIT: Pokud ne reklamace.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 886
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod cipis » stř črc 27, 2022 5:51 pm

Také ty opičky nechápu ... Něco číst z aplikace, ale nevytáhnout voltmetr a změřit to ...
6,33kWp: 1440Wp J1, 2040Wp J2, 2040Wp V, 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 2x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 1024
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod fugas » stř črc 27, 2022 6:00 pm

No je to jednoduché. Jste na dostřel BT, ale momentálně nemůžete odejít to fyzicky změřit Flukáčem :D Žádné opičky v tom nejsou. Nicméně panel má tuším 36VOC. Zatížený regulátorem kolem 30V. Takže na 120V 3s bych věřil v lednu v poledne s ideálním úhlem a bez zátěže.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
fugas
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1756
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod Soban » stř črc 27, 2022 7:09 pm

Co chceš slyšet????

Reset jsi provedl.

Upgrade jsi provedl.

mppt pořád píše dle tebe nesmyslné napětí.

Takže co teď?

1.) Reklamovat
2.) Vykašlat se na to a používat to tak jak to je

To zda zvolíš 1 nebo 2 už je na tobě, co šlo jsi s tím už provedl......

Jinačí možnost už neporadíme.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 886
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod fugas » stř črc 27, 2022 7:57 pm

Nic nechci slyšet :D Informuji o vývoji. Třeba se někomu hodí co jsem zjistil. Vlákno "Ahoj tohle to nedělá" a rada reklamuj to, nikomu moc nepomůže. Kdyby to klaplo bez reklamace, někdo by to jistě v budoucnu ocenil. I tak myslím, že co jsem zjistil a dál do toho čas, není k zahození.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
fugas
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1756
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Regulátor Victron 150/70 se chová divně

Příspěvekod FRSO » stř črc 27, 2022 10:09 pm

fugas píše:Tak poznatek k firmwaru, respektive jeho nahrání přes apku. Stáhnul jsem verzi 3.08. Normálně jsem ji do Victron connect vložil a normálně nahnal do stroje. V knihovně byla přístupná. Tento downgrade se projevil vykřičníkem u ikony nastavení. Po rozkliknutí se dozvíte, že máte nižší verzi než je dostupná, což znemožní nastavení čehokoliv. Pak stroj nabídne upgrade a sám si stáhne poslední verzi FW. Takže kabel nakonec netřeba. Po této akci se začal regl chovat kultivovaně v ohledu na výkon panelů. Je znát že MPPT pracuje dobře a při stálém osvitu dodávaný výkon kolísá v jednotkách W. Před tím to létalo z nuly na maximum až to po chvíli přestalo nabíjet. Pak se to na čas zlepšilo a tak stále dokola.
Nicméně pořád stroj věří, že má na třech zatížených 72čl. panelech 115-120V. Změřit jsem to ještě nebyl, ale je evidentní že je to nesmysl.

Jaký nesmysl, já mám na 4S 450Wp Half taky 72čl cca 180V 3 dny nazpět, ty máš 3S taky 72 článků 115-120V.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S v testovacím provozu.
Od 6 března 2022 vyrobeno k 9/6 1000 kWh, k 25/6 1230 kWh, k 4/7 1373 kWh, k 8/8 1850 kWH
?
FRSO
 
Příspěvky: 1809
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Předchozí

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'