Solax G4 nastavení Dry contactu
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
-
Solax G4 nastavení Dry contactu
Ahojte,
mám nainstalovaný měnič Solax X1, 3,7kw G4.
A chci využívat přebytky na ohřev vody v bojleru.
Mohl by mi někdo vysvětlit nastaveni jednotlivých položek v settingu pro Dry contact?
Nějak to nemohu přesně pochopit. Nedaří se mi to nastavit dle mých požadavků.
Díky. Moc. Klidně i přes SZ
mám nainstalovaný měnič Solax X1, 3,7kw G4.
A chci využívat přebytky na ohřev vody v bojleru.
Mohl by mi někdo vysvětlit nastaveni jednotlivých položek v settingu pro Dry contact?
Nějak to nemohu přesně pochopit. Nedaří se mi to nastavit dle mých požadavků.
Díky. Moc. Klidně i přes SZ
-
Re: Solax G4 nastavení Dry contactu
Ahoj a koupil si ten Adapter Box? Nebo to máš přes nějaký svůj oddělovač? Chtělo by se to do toho jejich adapterboxu podívat jestli to není nějaký optočlen nebo tak, protože se asi jen težko dá na ty kontakty navěsit něco přímo. Dej info jestli ses nějak posunul, protože jistě nebudu jediný koho to taky zajímá. Díky
-
Adaptér Box nemám, mám z COM portu vytažený pouze pin 7 a 8.
Pokud v manuálním modu spínám ručně ON a OFF, kontakty se spínají a nebo rozpínají dle nastavení.
Ale v Smart Save to nefunguje, ikdyž jsou i splněny podmínky pro sepnutí.
Napadá mne jestli není problém v tom, že nemám povolené přetoky do sítě a tudíž měnič neví jaký je přebytek a tudíž to nefunguje???
Pokud v manuálním modu spínám ručně ON a OFF, kontakty se spínají a nebo rozpínají dle nastavení.
Ale v Smart Save to nefunguje, ikdyž jsou i splněny podmínky pro sepnutí.
Napadá mne jestli není problém v tom, že nemám povolené přetoky do sítě a tudíž měnič neví jaký je přebytek a tudíž to nefunguje???
-
To vypadá jako hlavní příčina, virtuálně by sice střídač mít přetoky mohl, ale reálně žádné nejsou, proto vyhodnocování nefunguje.mito píše:Napadá mne jestli není problém v tom, že nemám povolené přetoky do sítě a tudíž měnič neví jaký je přebytek a tudíž to nefunguje???
Stejně tak asi nebude možno využít funkčnost drycontactu v backup režimu- v ostrovním režimu bez gridu.
Dry contact je jako bezpotenciální relé nebo zdroj nějakého napětí při aktivaci(jako Growatt)?
-
- Lokalita: blízko Brna
Dry = suchy, tj. tam nic neni = bezpotencialovy.
Omezeni je dane konkretnim spinacim prvkem, tj. co vydrzi, treba 30V/1A apod.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
Není to pravidlem, viz. zmíněný Growatt, který má taktéž uveden název "dry contact".cipis píše:Dry = suchy, tj. tam nic neni = bezpotencialovy.
-
V nastavení tohoto kontaktu je také možnost nastavení časového spínání dvou intervalů(work period 1 a work period 2 ), ale funguje mi to bohužel tak nějak napůl. Při nastavení času zapnutí start time(work period 1) se kontakt opravdu sepne, ale při dosažení času "end time(work period 1)" zůstane nadále sepnutý. Rozepne se pouze až když přepnu do režimu "manual" a dám off. Netuší někdo čím by to mohlo být způsobeno, že mi to na ten vypínací čas nereaguje?
-
Bohužel stejně blbě - zapne se to, ale vypne až jinou událostí - třeba tím, že ručně upravím hodnotu MaximumPerDay.zbynek_ píše:V nastavení tohoto kontaktu je také možnost nastavení časového spínání dvou intervalů(work period 1 a work period 2 ), ale funguje mi to bohužel tak nějak napůl. Při nastavení času zapnutí start time(work period 1) se kontakt opravdu sepne, ale při dosažení času "end time(work period 1)" zůstane nadále sepnutý. Rozepne se pouze až když přepnu do režimu "manual" a dám off. Netuší někdo čím by to mohlo být způsobeno, že mi to na ten vypínací čas nereaguje?
A tobě to Zbyňku fungovat?
-
Thresholds off Consumtion - Spotřeba domu - vypnutí při překročení nastavené hranice
Thresholds off Battery Soc - Kapacita baterie - vypnutí při poklesu pod nastavenou mez
MinimumPerOnSignal - Minimální doba zapnutí (předejití krátkého cyklování spínače)
MaximumPerDay - Maximální doba zapnutí během jednoho dne
Na dovolené zatížení spínače jsem se ptal na technické podpoře a dostal jsem odpověď přímo z Číny 30V/2A.
-
Slávku, zatím jedu bez PPP tzn. bez přetoků a zkusil jsem dry contact ovládat manuálně ON/OFF. Vysledoval jsem ale, že pokud není dostatečný výkon ze střechy pro bojler (2 kW), tak střídač nekompenzuje nedostatek vybíjením baterií, ale přicucává ze sítě a baterie si vesele hoví na 100%. Sledujete to někdo také? Je to tak i u vás, kdo dry contact řídíte dle přetoků? Díky
-
Taky jsem něco takového zaznamenal, ale asi až s tímto posledním firmware. Zdá se, že se to podařilo spravit nastavením v Chrg&Dischrg period. Předpokládám, že Work Mode máte nastaven na Self Use.Weizeer píše:Vysledoval jsem ale, že pokud není dostatečný výkon ze střechy pro bojler (2 kW), tak střídač nekompenzuje nedostatek vybíjením baterií, ale přicucává ze sítě a baterie si vesele hoví na 100%. Sledujete to někdo také? Je to tak i u vás, kdo dry contact řídíte dle přetoků? Díky
-
Přesně tak - Self use a Chrg&Dischrg period mám nastaven přesně tak, jak to máte na obrázku. Uvidím jak se to bude chovat až to bude regulovat dle přetoků až budu připojen.
-
[quote="slavek2215"]
A)Thresholds off Consumtion - Spotřeba domu - vypnutí při překročení nastavené hranice (chápu to jako pokles přetoku)
B)Thresholds off Battery Soc - Kapacita baterie - vypnutí při poklesu pod nastavenou mez (tady je mi to jasné)
Fungují jako vypnu když A+B, nebo jako když A NEBO B? Nějak se mi nedaří se s tím popasovat. Děkuji a hezké dny.
Zdravím všechny, měl bych dotaz, jak fungují níže uvedené příkazy.A)Thresholds off Consumtion - Spotřeba domu - vypnutí při překročení nastavené hranice (chápu to jako pokles přetoku)
B)Thresholds off Battery Soc - Kapacita baterie - vypnutí při poklesu pod nastavenou mez (tady je mi to jasné)
Fungují jako vypnu když A+B, nebo jako když A NEBO B? Nějak se mi nedaří se s tím popasovat. Děkuji a hezké dny.
-
Nene, dry contact se vypne, když aktuální spotřeba domu (nebo napájené zátěže) přesáhne nastavenou mez.viprcz píše:A)Thresholds off Consumtion - Spotřeba domu - vypnutí při překročení nastavené hranice (chápu to jako pokles přetoku)
Když platí kterýkoli z nich, dry contact se vypne. (OR)viprcz píše:Fungují jako vypnu když A+B, nebo jako když A NEBO B? Nějak se mi nedaří se s tím popasovat. Děkuji a hezké dny.
-
Zdravím, díky za reakci a tak jsem to vyzkoušel.slavek2215 píše:Nene, dry contact se vypne, když aktuální spotřeba domu (nebo napájené zátěže) přesáhne nastavenou mez.viprcz píše:A)Thresholds off Consumtion - Spotřeba domu - vypnutí při překročení nastavené hranice (chápu to jako pokles přetoku)
Když platí kterýkoli z nich, dry contact se vypne. (OR)viprcz píše:Fungují jako vypnu když A+B, nebo jako když A NEBO B? Nějak se mi nedaří se s tím popasovat. Děkuji a hezké dny.
Podmínky: Mám z měniče vytažený dráty z 3 a 8 ( mezi 7 a 6 je klema)se zapojeným měřákem, -ručně zap/vyp bezproblémů funguje.
Jenže když nastavím vs SMART modu např.Thresholds off Consumtion - Spotřeba domu na hodnotu 100 ( a mám tu chvíli cca 450W), přetoky nastaveny na na 1000W, baterie 100%, skut. výkon 3500W) stejně kontakty se nerozepnou a měřák vykazuje napětí13V+-. Zdá se, jako by dry port neovládal vypínání, nebo se to vypíná jinými kontakty? Mezi 7 a 8 žádné napětí nenaměřím. Máte prosím někdo nějakou radu?
-
Samotné spínací kontakty jsou mezi piny 7 a 8. A je to jenom bezpotenciálové relé (maximalní zatížení 30V 2A). Můžete tím spínat další, externě napájené relé. Nebo jako vstup pro nějakou chytřejší krabičku (já používám-
Díky. Tohle je na mně asi moc. Přdstavoval jsem si to jednodušší, že výstupem z měniče do relé budu ovládat stykač při nastavených podmínkách. Něco holt mám zapojeno špatně a kombinace 3+8 patrně není to pravé ořechové, přestože funguje na manuál..... stejně díky
-
-
Zdravím a děkuji.
Znamená to (pro vyzkoušení), že pokud dám mezi 7 a 8 nějaký zdroj (třeba baterii 9V) bude sepnutí obvodu (7-baterie-8) reagovat na rozpojení/zapojení obvodu podle pokynů střídače?
Znamená to (pro vyzkoušení), že pokud dám mezi 7 a 8 nějaký zdroj (třeba baterii 9V) bude sepnutí obvodu (7-baterie-8) reagovat na rozpojení/zapojení obvodu podle pokynů střídače?
-
Dejte sem raději nějaký nákres jak si to představujete, ať nedojde k nějakému nedorozumění.viprcz píše:Zdravím a děkuji.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Solax X3 Hybrid a nastavení měniče v Solax Cloud přes Web
od pavelstnl » » v Hybridní elektrárny
Solax X3 Hybrid a nastavení měniče v Solax Cloud přes Web
- 3 Odpovědi
- 7440 Zobrazení