Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte říj 04, 2022 1:04 am


MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Měniče Victron
Předchozí

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod sitra » sob kvě 07, 2022 12:08 pm

p. Kolařík má v nabídce nastavení za cca 2tis.
RT E2A, Certifikace ČFA, FVE experiment od roku 2015
ostrov - Victron 3x Multiplus II 48/5000, Longi 16x455Wp, CERBO GX, GX Touch 50, Pylontech 5x US3000C...
?
sitra
 
Příspěvky: 257
Registrován: ned led 25, 2015 12:28 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod dub042 » sob kvě 07, 2022 3:59 pm

Nebo bych zkusil kontaktovat Neosolar, jsou to odbornici na Victron a docela vstricni..
?
dub042
 
Příspěvky: 272
Registrován: pát kvě 09, 2014 7:11 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » sob kvě 07, 2022 4:11 pm

Dandis píše:Nastaveno, ale beze změny. Vzdávám to, musím najít někoho, kdo to fakt umí a za peníze mi to nastaví.Kdyby jste o někom věděly, napište prosím. Každopádně děkuji všem za rady a postřehy

Ten software to prostě neumí.
5,4 kWp JJZ, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
Od 6 března 2022 vyrobeno k 9/6 1000 kWh, k 17/8 2000 kWH, k 1.10.2022 už 2500kWH
?
FRSO
 
Příspěvky: 1851
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » sob kvě 07, 2022 4:13 pm

dub042 píše:Nebo bych zkusil kontaktovat Neosolar, jsou to odbornici na Victron a docela vstricni..

Jj, řeknou ti to stejné co jsem napsal já.
5,4 kWp JJZ, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
Od 6 března 2022 vyrobeno k 9/6 1000 kWh, k 17/8 2000 kWH, k 1.10.2022 už 2500kWH
?
FRSO
 
Příspěvky: 1851
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod rottenkiwi » sob kvě 07, 2022 7:15 pm

Dnes som objavil toto: Existuju 3 rozne zapojenia MP II ?

Ked na forach pisu, ze prepinanie na zaklade vykonu nejde
ale na zaklade SOC a napatia baterky ide, tak, co tam mera SOC
a napatie baterky ? Cerbo, Venus GX, Color Control GX ?

.
MP_II_DE.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Of the 12-million-plus emergency-department visits from across 38 hospitals in the US, 28.3% were Hispanic patients, 26.1% were non-Hispanic Black and 35.9% were non-Hispanic White. Of these patients, around 1.5 million received diagnostic imaging testing, including 42.7% White children, 22.4% non-Hispanic Black children, and 25.7% Hispanic children.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4559
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod gupa » sob kvě 07, 2022 9:09 pm

Michal A píše:To moc nepotěší, ale děkuji za odpověď. I tak nedalo by se to obejít s hlídáním přetížení fazí přes asistenta start stop generator?

Nebo pokud do L1 nahraji virtual switch dediceted ignore ACInput a do L2 a L3 nahraji drive aux relay VS + dedicated ignore ACInput, tak přetížení L1 přepne všechny tady je to ok. Přetížení na L2 nebo L3 udělá pouze to že v příslušném MP2 cvakne nějaké relé , ale nic se nestane. Nevím jaké to je a jestli by se toho nedalo využít a pomocí nějakého vstupu na L1 zase nechat L1 připojit všechny na AC. Pomocí tohoto Virtuat Switche to přetížení každopádně L2 a L3 vidí.


Master by měl mít něco jako vstup poplachového relé, takže když L2 a L3 jednotka sepne relé které je dráty propojeno s master poplachovým relé, master by měl přepnout. edit: U MP2 by měly být aux 1 a 2 digital analog in vstupy.

https://community.victronenergy.com/que ... -on-a.html

Teď se dívám u MP II do českého návodu k použití a jednotky L1 L2 L3 jsou všechny master ( příloha D). Takže zase něco. Kdyby byly všecny master, jak toho docílit? Jestli nedat fajku do group swith ve vebus quick configurator aby si přepínal každý sám?

https://www.ostrovni-elektrarny.cz/docs ... -04-cz.pdf
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1824
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Michal A » ned kvě 08, 2022 4:24 pm

Faifka v group switch nic nevyřešila .
Jsem v kontaktu s panem Kolaříkem tak uvidím.

Ještě jeden postřeh. Je rozdíl, pokud dedicated AC ignore dám pouze do L1 nebo do všech. Pokud do L1 to dám tak L1 při přetížení přepne všechny. Pokud to dám do všech tak ani L1 nic neudělá při přetížení L1 . Takže pokud to je ve všech je to ještě horší. Bohužel nechápu jek pracovat s aux vstupem a dig. Vstupem a relé poplachu. O tom na Googlu moc není. Pokud je to jen v L1 jsou všechny nafazovane. Pokud to přidám do L2 odfazu jese a to samé s L3. Pro mne záhada.
?
Michal A
 
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Michal A » ned kvě 08, 2022 4:27 pm

V třífazovem nastavení se bude asi muset dát nastavení jiné do L1 , do L2 a L3 buď žádné nebo jiné.
?
Michal A
 
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod turbyho » pon kvě 09, 2022 4:18 pm

ridit ac ignore jde i z vnejsku pres nektery input na mesteru. dle napeti baterie a/nebo spotreby/zateze i dle jednotlivych fazi ridit ac ignore. vsechna data jdou vycitat pres Modbus TCP takze staci cokoli s ETH (Arduino, RBPI atp.).
16x410Wp + 16x450Wp, 2xSmartSolar 250/100, 1xMP II Quatro 4kW v serii s 2xMP-II 2.4kW, 2x16x280Ah lifepo cina - poloostrov v polabi (bez ess)
?
turbyho
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob lis 27, 2021 5:56 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod gupa » pon kvě 09, 2022 8:07 pm

Michal A píše:Faifka v group switch nic nevyřešila .
Jsem v kontaktu s panem Kolaříkem tak uvidím.

Ještě jeden postřeh. Je rozdíl, pokud dedicated AC ignore dám pouze do L1 nebo do všech. Pokud do L1 to dám tak L1 při přetížení přepne všechny. Pokud to dám do všech tak ani L1 nic neudělá při přetížení L1 . Takže pokud to je ve všech je to ještě horší. Bohužel nechápu jek pracovat s aux vstupem a dig. Vstupem a relé poplachu. O tom na Googlu moc není. Pokud je to jen v L1 jsou všechny nafazovane. Pokud to přidám do L2 odfazu jese a to samé s L3. Pro mne záhada.



No vidím že jsi to už vyřešil v jiném vláknu, chtěl jsem jen napsat žebych zkusil zátěž vydělit průměrem měničů, tz třemi. Tak to mám nastaveno na paralelní konfiguraci.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1824
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod stembi » ned zář 04, 2022 5:12 pm

Michal A píše:To moc nepotěší, ale děkuji za odpověď. I tak nedalo by se to obejít s hlídáním přetížení fazí přes asistenta start stop generator?

Nebo pokud do L1 nahraji virtual switch dediceted ignore ACInput a do L2 a L3 nahraji drive aux relay VS + dedicated ignore ACInput, tak přetížení L1 přepne všechny tady je to ok. Přetížení na L2 nebo L3 udělá pouze to že v příslušném MP2 cvakne nějaké relé , ale nic se nestane. Nevím jaké to je a jestli by se toho nedalo využít a pomocí nějakého vstupu na L1 zase nechat L1 připojit všechny na AC. Pomocí tohoto Virtuat Switche to přetížení každopádně L2 a L3 vidí.

Jj. Zkus se podívat na řešení které jsem popsal zde https://community.victronenergy.com/questions/87676/problem-with-ignore-dedicated-ac-input-in-three-ph.html
Uživatelský avatar
stembi
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned zář 04, 2022 5:06 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Filer » stř zář 14, 2022 6:49 pm

stembi píše:
Michal A píše:To moc nepotěší, ale děkuji za odpověď. I tak nedalo by se to obejít s hlídáním přetížení fazí přes asistenta start stop generator?

Nebo pokud do L1 nahraji virtual switch dediceted ignore ACInput a do L2 a L3 nahraji drive aux relay VS + dedicated ignore ACInput, tak přetížení L1 přepne všechny tady je to ok. Přetížení na L2 nebo L3 udělá pouze to že v příslušném MP2 cvakne nějaké relé , ale nic se nestane. Nevím jaké to je a jestli by se toho nedalo využít a pomocí nějakého vstupu na L1 zase nechat L1 připojit všechny na AC. Pomocí tohoto Virtuat Switche to přetížení každopádně L2 a L3 vidí.

Jj. Zkus se podívat na řešení které jsem popsal zde https://community.victronenergy.com/questions/87676/problem-with-ignore-dedicated-ac-input-in-three-ph.html



Dobrý den, nebyl by jste mi za 2000,- ochoten poslat podrobnější postup nebo aspoň nastavení assistentů ve sřidačech. Už jsem zoufalí a potřebuji to nutně vyřešit co nejdřív. Potřebuji přesně to co tady popisujete mam tři MP2 každou na jedné fázi a potřebuji aby se při přetížení přepnul na distribuční síť. Přijde mi to tak jednoduché a prostě to nejde jednoduše nastavit. Díky.
Uživatelský avatar
Filer
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte zář 13, 2022 7:57 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod turbyho » stř zář 14, 2022 7:50 pm

reseni od stembiho je spravne a plne funcni. a to i pro paralelni usporadani kde muze take dochazet k nerovnovaze zatizeni menicu. i kdyz vyrazne mene nez u 3f.
16x410Wp + 16x450Wp, 2xSmartSolar 250/100, 1xMP II Quatro 4kW v serii s 2xMP-II 2.4kW, 2x16x280Ah lifepo cina - poloostrov v polabi (bez ess)
?
turbyho
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob lis 27, 2021 5:56 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Filer » ned zář 18, 2022 11:40 am

turbyho píše:reseni od stembiho je spravne a plne funcni. a to i pro paralelni usporadani kde muze take dochazet k nerovnovaze zatizeni menicu. i kdyz vyrazne mene nez u 3f.


Dobrý den, to nerozporuji. Jen se mi nedaří nastavit asistenty tak aby při přetížení sepli relé a dali impulz hlavnímu MP2 a on díky tomu přepnul na distribuční síť. Proto bych vás chtěl požádat jestli by jste mi nemohli pomoct a trochu podrobněji popsat jakého asistenta a jak nastavit. Nebo aspoň fotku toho jak máte asistenty nastavené. Chápu že to zabere nějaký čas proto nabízím 2000,- za trochu podrobnější vysvětlení a popsání jak asistenty nastavit.

děkuji.
Uživatelský avatar
Filer
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte zář 13, 2022 7:57 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod turbyho » sob říj 01, 2022 2:41 pm

za penize ve volnem case neradim a zde uz vubec ne z principu :-)

jestli nestaci odkaz od stembiho tak je to stejne marny. vyzaduje to i propojeni menicu. a kdyz nevis co delas tak si muzes odpalit vstupy. pozvi si radeji nejakeho technika at ti to udela.
16x410Wp + 16x450Wp, 2xSmartSolar 250/100, 1xMP II Quatro 4kW v serii s 2xMP-II 2.4kW, 2x16x280Ah lifepo cina - poloostrov v polabi (bez ess)
?
turbyho
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob lis 27, 2021 5:56 pm

Předchozí

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'