Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 16, 2022 2:09 pm


MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Měniče Victron
Předchozí

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod sitra » sob kvě 07, 2022 12:08 pm

p. Kolařík má v nabídce nastavení za cca 2tis.
RT E2A, Certifikace ČFA, FVE experiment od roku 2015
Nyní Axpert KING 48/5000, 3,6 kWp (předpoklad 18 kWp), Pylontech 5x US3000C
?
sitra
 
Příspěvky: 210
Registrován: ned led 25, 2015 12:28 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod dub042 » sob kvě 07, 2022 3:59 pm

Nebo bych zkusil kontaktovat Neosolar, jsou to odbornici na Victron a docela vstricni..
?
dub042
 
Příspěvky: 265
Registrován: pát kvě 09, 2014 7:11 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » sob kvě 07, 2022 4:11 pm

Dandis píše:Nastaveno, ale beze změny. Vzdávám to, musím najít někoho, kdo to fakt umí a za peníze mi to nastaví.Kdyby jste o někom věděly, napište prosím. Každopádně děkuji všem za rady a postřehy

Ten software to prostě neumí.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron 250/85-TR, 9 kWh Lion 15S ve zkušebním provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1706
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » sob kvě 07, 2022 4:13 pm

dub042 píše:Nebo bych zkusil kontaktovat Neosolar, jsou to odbornici na Victron a docela vstricni..

Jj, řeknou ti to stejné co jsem napsal já.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron 250/85-TR, 9 kWh Lion 15S ve zkušebním provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1706
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod rottenkiwi » sob kvě 07, 2022 7:15 pm

Dnes som objavil toto: Existuju 3 rozne zapojenia MP II ?

Ked na forach pisu, ze prepinanie na zaklade vykonu nejde
ale na zaklade SOC a napatia baterky ide, tak, co tam mera SOC
a napatie baterky ? Cerbo, Venus GX, Color Control GX ?

.
MP_II_DE.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom. bridgeless PFC 96 V / 100 A MPPT MPPT IVSSA 2-phase DIY MPPT 3 kW DIY MPPT 27205 KWh
Once you have enough money, more money doesn't make you more happy.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4484
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod gupa » sob kvě 07, 2022 9:09 pm

Michal A píše:To moc nepotěší, ale děkuji za odpověď. I tak nedalo by se to obejít s hlídáním přetížení fazí přes asistenta start stop generator?

Nebo pokud do L1 nahraji virtual switch dediceted ignore ACInput a do L2 a L3 nahraji drive aux relay VS + dedicated ignore ACInput, tak přetížení L1 přepne všechny tady je to ok. Přetížení na L2 nebo L3 udělá pouze to že v příslušném MP2 cvakne nějaké relé , ale nic se nestane. Nevím jaké to je a jestli by se toho nedalo využít a pomocí nějakého vstupu na L1 zase nechat L1 připojit všechny na AC. Pomocí tohoto Virtuat Switche to přetížení každopádně L2 a L3 vidí.


Master by měl mít něco jako vstup poplachového relé, takže když L2 a L3 jednotka sepne relé které je dráty propojeno s master poplachovým relé, master by měl přepnout. edit: U MP2 by měly být aux 1 a 2 digital analog in vstupy.

https://community.victronenergy.com/que ... -on-a.html

Teď se dívám u MP II do českého návodu k použití a jednotky L1 L2 L3 jsou všechny master ( příloha D). Takže zase něco. Kdyby byly všecny master, jak toho docílit? Jestli nedat fajku do group swith ve vebus quick configurator aby si přepínal každý sám?

https://www.ostrovni-elektrarny.cz/docs ... -04-cz.pdf
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1765
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Michal A » ned kvě 08, 2022 4:24 pm

Faifka v group switch nic nevyřešila .
Jsem v kontaktu s panem Kolaříkem tak uvidím.

Ještě jeden postřeh. Je rozdíl, pokud dedicated AC ignore dám pouze do L1 nebo do všech. Pokud do L1 to dám tak L1 při přetížení přepne všechny. Pokud to dám do všech tak ani L1 nic neudělá při přetížení L1 . Takže pokud to je ve všech je to ještě horší. Bohužel nechápu jek pracovat s aux vstupem a dig. Vstupem a relé poplachu. O tom na Googlu moc není. Pokud je to jen v L1 jsou všechny nafazovane. Pokud to přidám do L2 odfazu jese a to samé s L3. Pro mne záhada.
?
Michal A
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Michal A » ned kvě 08, 2022 4:27 pm

V třífazovem nastavení se bude asi muset dát nastavení jiné do L1 , do L2 a L3 buď žádné nebo jiné.
?
Michal A
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod turbyho » pon kvě 09, 2022 4:18 pm

ridit ac ignore jde i z vnejsku pres nektery input na mesteru. dle napeti baterie a/nebo spotreby/zateze i dle jednotlivych fazi ridit ac ignore. vsechna data jdou vycitat pres Modbus TCP takze staci cokoli s ETH (Arduino, RBPI atp.).
16x410Wp + 16x450Wp, 2xSmartSolar 250/100, 2xMP-II 2.4kW, 1xKing 5kW, 2x16x280Ah lifepo cina - poloostrov v polabi (bez ess)
?
turbyho
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob lis 27, 2021 5:56 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod gupa » pon kvě 09, 2022 8:07 pm

Michal A píše:Faifka v group switch nic nevyřešila .
Jsem v kontaktu s panem Kolaříkem tak uvidím.

Ještě jeden postřeh. Je rozdíl, pokud dedicated AC ignore dám pouze do L1 nebo do všech. Pokud do L1 to dám tak L1 při přetížení přepne všechny. Pokud to dám do všech tak ani L1 nic neudělá při přetížení L1 . Takže pokud to je ve všech je to ještě horší. Bohužel nechápu jek pracovat s aux vstupem a dig. Vstupem a relé poplachu. O tom na Googlu moc není. Pokud je to jen v L1 jsou všechny nafazovane. Pokud to přidám do L2 odfazu jese a to samé s L3. Pro mne záhada.



No vidím že jsi to už vyřešil v jiném vláknu, chtěl jsem jen napsat žebych zkusil zátěž vydělit průměrem měničů, tz třemi. Tak to mám nastaveno na paralelní konfiguraci.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1765
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Předchozí

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'