Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte kvě 24, 2022 7:58 am


MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Měniče Victron
Další

MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Michal A » pát kvě 06, 2022 2:33 pm

VICTRON MULTIPLUS ll nákup 2022 ,konfigurace 3 fázová soustava, nefunguje hlídání přetížení (jednotlivých fází) a připojení na AC síť. AC ignore switch. Ať dělám co dělám vše funguje dobře pokud se přetíží fáze 1. Pokud se přetíží fáze 2 nebo 3 tak se na AC in nepřepnou. Žádná dobrá rada nikde není. Systém jede na solár a z baterií jen v případě náhlého přetížení jedné fáze musí přepnout na síť.
?
Michal A
 
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » pát kvě 06, 2022 2:54 pm

Michal A píše:VICTRON MULTIPLUS ll nákup 2022 ,konfigurace 3 fázová soustava, nefunguje hlídání přetížení (jednotlivých fází) a připojení na AC síť. AC ignore switch. Ať dělám co dělám vše funguje dobře pokud se přetíží fáze 1. Pokud se přetíží fáze 2 nebo 3 tak se na AC in nepřepnou. Žádná dobrá rada nikde není. Systém jede na solár a z baterií jen v případě náhlého přetížení jedné fáze musí přepnout na síť.

Tak to je problém u nových MPII i GX, ono to nepodporuje přetížení na všech fázích při 3F soustavě, ale skutečně jen u L1. Funguje to jen u těch starších MP co mají starší firmware. Takže buď jen 1F aplikace, nebo paralelní řazení MP.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S v testovacím provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1716
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Michal A » pát kvě 06, 2022 3:33 pm

To moc nepotěší, ale děkuji za odpověď. I tak nedalo by se to obejít s hlídáním přetížení fazí přes asistenta start stop generator?

Nebo pokud do L1 nahraji virtual switch dediceted ignore ACInput a do L2 a L3 nahraji drive aux relay VS + dedicated ignore ACInput, tak přetížení L1 přepne všechny tady je to ok. Přetížení na L2 nebo L3 udělá pouze to že v příslušném MP2 cvakne nějaké relé , ale nic se nestane. Nevím jaké to je a jestli by se toho nedalo využít a pomocí nějakého vstupu na L1 zase nechat L1 připojit všechny na AC. Pomocí tohoto Virtuat Switche to přetížení každopádně L2 a L3 vidí.
?
Michal A
 
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » pát kvě 06, 2022 3:50 pm

Michal A píše:To moc nepotěší, ale děkuji za odpověď. I tak nedalo by se to obejít s hlídáním přetížení fazí přes asistenta start stop generator?

Nebo pokud do L1 nahraji virtual switch dediceted ignore ACInput a do L2 a L3 nahraji drive aux relay VS + dedicated ignore ACInput, tak přetížení L1 přepne všechny tady je to ok. Přetížení na L2 nebo L3 udělá pouze to že v příslušném MP2 cvakne nějaké relé , ale nic se nestane. Nevím jaké to je a jestli by se toho nedalo využít a pomocí nějakého vstupu na L1 zase nechat L1 připojit všechny na AC. Pomocí tohoto Virtuat Switche to přetížení každopádně L2 a L3 vidí.

Obávám se, že to nepůjde přinutit ty MPII na L2, L3, aby se propojily AC in s AC out při přetížení a pak vrátily zpět.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S v testovacím provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1716
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » pát kvě 06, 2022 5:16 pm

Mě primárně nejde o to přetížení, ale o to, když v noci klesne napětí na bateriích, zdechne celá chalupa. Člověk musí vstát z postele a manuálně přehodit v rozvaděči přepínač na síť. Údajně nejlepší systém na světě a ono to neumí takovou základní věc jako kdejaký Čínský sráč.

Každopádně děkuji za reakci
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » pát kvě 06, 2022 5:37 pm

Dandis píše:Mě primárně nejde o to přetížení, ale o to, když v noci klesne napětí na bateriích, zdechne celá chalupa. Člověk musí vstát z postele a manuálně přehodit v rozvaděči přepínač na síť. Údajně nejlepší systém na světě a ono to neumí takovou základní věc jako kdejaký Čínský sráč.

Každopádně děkuji za reakci

Jestli přetížení, nebo pokles napětí výjde nastejno přes ten VS, ono se ten VS moc nevyužíval v těch MP, v dnešní době mají spíš ESS a už se moc nezajímají o to, ale při 1F systému to bude pořád fungovat.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S v testovacím provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1716
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » pát kvě 06, 2022 5:45 pm

A nedá se do nich nahrát nějaký starší soft? nebo použít Wattrouter? myslím jen pro připojení AC IN

V podstatě mi tedy zůstane jeden měnič jako náhradní :yes:
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » pát kvě 06, 2022 6:03 pm

Dandis píše:A nedá se do nich nahrát nějaký starší soft? nebo použít Wattrouter? myslím jen pro připojení AC IN

V podstatě mi tedy zůstane jeden měnič jako náhradní :yes:

To myslím už nejde od vyšší verze se vrátit, ty máš full 3F systém a potřebuješ ho ? to chceš dát dva paralelně, že ti jeden zbyde ? A bez Quick to nechat na ostrovu 3x 1F aby se přepínaly na AC in nevím zda by to šlo.
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S v testovacím provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1716
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » pát kvě 06, 2022 6:19 pm

Mám 2 fáze zapojené tak, aby byly výkony přibližně rovnoměrně rozložené. Celkový výkon mám ve špičkách tak kolem 4kW

v ostrovním zapojení nemám problém
Naposledy upravil Dandis dne pát kvě 06, 2022 6:22 pm, celkově upraveno 1
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » pát kvě 06, 2022 6:20 pm

zapne se pračka, čerpadlo ze studny a je hotovo
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod FRSO » pát kvě 06, 2022 7:35 pm

Dandis píše:zapne se pračka, čerpadlo ze studny a je hotovo

Zeptám se jinak, paralelně to nemůže být, měniče by se dělily o výkon a VS by měl fungovat pro AC in. Co máš za MPII ?? 3K ?
3,6 kWp JJZ, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S v testovacím provozu.
?
FRSO
 
Příspěvky: 1716
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod rottenkiwi » pát kvě 06, 2022 7:35 pm

Ale ked ono cvakne, tak asi preto, aby preplo, ale nema nafazovanu 2. a 3. fazu,
bud maju inu frekvenciu, ale ine napatie, alebo je nastavene UPS a to netreba mat
zaskrtnute, inac na nekvalitnu siet neprepne.

Nevideli sme ani jeden screenshot, tak ako mame vediet, co je tam zle nastavene ?

A ked nejde VS, tak to urobit cez Asistentov.
Zbohom. bridgeless PFC 96 V / 100 A MPPT MPPT IVSSA 2-phase DIY MPPT 3 kW DIY MPPT 27205 KWh
Once you have enough money, more money doesn't make you more happy.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4489
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod pes2 » pát kvě 06, 2022 9:29 pm

Nemám 3fáz, takže neporadím jestli je to chyba konfigurace nebo vlastnost, ale přes ty relé a asistenty to jít musí alespoň do vyřešení...z druhého a 3tího mít signály o přetížení nebo dle potřeby, zavést do prvního a tomu říct "přepni se na základě vstupu" a zároveň na přetížení L1. A třeba se po čase vyřeší lépe.
?
pes2
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv lis 11, 2021 7:42 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » sob kvě 07, 2022 6:34 am

FRSO píše:
Dandis píše:zapne se pračka, čerpadlo ze studny a je hotovo

Zeptám se jinak, paralelně to nemůže být, měniče by se dělily o výkon a VS by měl fungovat pro AC in. Co máš za MPII ?? 3K ?


Paralelně to zapojené nechci, protože bych přetěžoval jen 1fázi na přívodu a navíc mám hlavní jistič jen 3x20A

Mám MPII 3K
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Michal A » sob kvě 07, 2022 6:43 am

Nastavení MP2 je takové.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
Michal A
 
Příspěvky: 13
Registrován: úte kvě 03, 2022 6:51 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod gupa » sob kvě 07, 2022 7:55 am

L2 L3 not in phase,

https://community.victronenergy.com/que ... nitor.html

Píšou že vše zkontrolovali, dokonce i motor jestli se otáčí správně, ale v návodu co jsem sem dal píšou, že i měnič musí být dobře přiřazen při konfiguraci.

Když se určují v třífázovém režimu měniče přes DIP, každý má programováním přesně přiřazený úhel, tz, L1 má při programování 1 a 0, L2 má 0 a 0, L3 0 a 1 před potvrzením.

Nějaké zdůvodněné točení by mi bylo šumák, to si přehodím na motoru.

Takže bych zkusil přehodit fáze L2 a L3 na line in a zkusit se podívat jestli se nafázovaly.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1765
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » sob kvě 07, 2022 9:55 am

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » sob kvě 07, 2022 10:04 am

rottenkiwi píše:Ale ked ono cvakne, tak asi preto, aby preplo, ale nema nafazovanu 2. a 3. fazu,
bud maju inu frekvenciu, ale ine napatie, alebo je nastavene UPS a to netreba mat
zaskrtnute, inac na nekvalitnu siet neprepne.

Nevideli sme ani jeden screenshot, tak ako mame vediet, co je tam zle nastavene ?

A ked nejde VS, tak to urobit cez Asistentov.



Dovoluji si poslat moje nastavení, můžete na to mrknout
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod rottenkiwi » sob kvě 07, 2022 11:21 am

ERgo ako pisete, aj ini na community fore:

helloi found an information somewhere in this forum that we need to hard wire the multi and set an assistant to get it work.,cause only the L1 can switch the VS.
when you set battery condition it apply for the 3 multi in the same time but load condition apply only on the concerned multi if its not the L1 the vs will not switch


Nepouzivat Ignore AC Input, lebo funguje len na master,
ale skusit to inak, mozno Dedicated generator control,
ono to zapne vstup ale ci ten generator aj vypne ???

U nepomoze trochu znizit napatie ak to nepojde napr. 239 V ?

Na tom nastaveni nizsie, vypnut, co je modrym a dat to co je zelenym alebo cervenym:

.
multi_setup_II.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom. bridgeless PFC 96 V / 100 A MPPT MPPT IVSSA 2-phase DIY MPPT 3 kW DIY MPPT 27205 KWh
Once you have enough money, more money doesn't make you more happy.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4489
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: MULTIPLUS II 3 phase AC ignore při přetížení nefunguje

Příspěvekod Dandis » sob kvě 07, 2022 11:57 am

Nastaveno, ale beze změny. Vzdávám to, musím najít někoho, kdo to fakt umí a za peníze mi to nastaví.Kdyby jste o někom věděly, napište prosím. Každopádně děkuji všem za rady a postřehy
?
Dandis
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 02, 2022 7:31 am

Další

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'