Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 8:16 am
LIX píše:Ono by bolo super keby mali panele rovnaké napätie aj pri menšom osvite, ale nieje to tak, čo viem z praxe, ak sa mýlim opravte ma prosím.
Pan Taum píše:... Čistě východ-západ si jako ostrov nedokážu představit, bude to fungovat velice blbě a jen v létě.
Vladon píše:A pri natoceni ciste vychod a ciste zapad zapojeni panelu paralelni?
JiříK píše:Já mám část panelů 30°na JV a část 60°SZ. Všechno paralelně, funguje to parádně, dokonce když je slunce mezi J a 20° JZ, tlačí to maximální proud všech panelů, což mě teda vcelku překvapilo....
JiříK píše:Každý panel mám přes diodu.
MareC3k píše:No ja mam 12 panelov, dokopy cca 2000Wp donedavna boli pripojene cez Epsolar 4215 a regulator aj ked mal na vstupe ovela ovela vyssi vykon ako zvladne, tak do baterii tlacil stale len 45A a nebol s nim ziadny problem. Teraz mam namiesto epsolaru ktory som predal regulator cm3024 a zatial to zvlada... na vstupe ma z panelov 64V 30A a do baterii tlaci max 29V 30A, takze na nom prichadzam docasne o polovicu vykonu... co uz, cakam na dodanie tristaru
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků