Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř srp 10, 2022 5:42 am


Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Předchozí

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod Soban » pon srp 01, 2022 4:48 pm

1.) Ty když odjedeš tak vše vypínáš? I ledničku?

2.) Ano dle odborníků na 15kč/kwh

3.) Náklady za ten tarif, prodej a nákup není jenom za kWh ale i fixní poplatky.

4.) Když si myslíš že ti připojí všechno.... vzhůru do toho.

Jedna paní povídala........

PS. Ten měnič jsem koupil na hadexu.
PS2. Já ti tvé názory nebudu vyvracet, prostě když ti to přihlásí jenom dobře....
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 886
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod ACDC » pon srp 01, 2022 7:30 pm

Už mám sepsaný ruzný ty blbinky, co požaduje čez k připojení mikrozdroje. Zajdu tam nanečisto, ať mi rovnou ukáží, co je špatně nebo rovnou zamítnou.
Zajímavý, že tlf na čez distribuci nelze najít, ať hledám jakkoliv. Takže na blind osobně.
?
ACDC
podporuje fórum
 
Příspěvky: 184
Registrován: pon kvě 09, 2022 7:31 am

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod Hyp » úte srp 02, 2022 8:58 am

ČEZ distribuce má zelenou linku, tam se můžeš identifikovat elměrem a požádat, aby ti zpátky zavolal technik. Teda když budeš dost neodbytný a naléhavý, standartní postup to asi není a možná budeš muset zavolat vícekrát.

Na Tvoje zavolání se dovoláš jenom na první Levell, kde jsou operátorky, co tohle určitě nevyřeší, Ale já to výše popsaný m postupem udělal jednou kvůli HDO, potřel jsem něco konzultovat, a skutečně mi zavolal pak technik jak slibili. Ten mi to rovnou zamít po telefonu :-) já jsem konkrétně chtěl nikoliv spínání v době nízkého tarifů, ale spínání v době vysokého tarifů, což je Defakto pouze jiný kontakt na přístroji HDO. No protože když máš vysoký tarif pouze 4 hod. denně a nízký tarif 20 hod. denně, no tak nechceš mít přitažený magne t 20 hod. denně, ale prý to nedovolí..

Zjevně kvůli tomu, že halt. Rozvoďácí jsou na něco zvyklý žejo
?
Hyp
 
Příspěvky: 113
Registrován: ned zář 19, 2021 6:38 pm

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod Hyp » úte srp 02, 2022 9:08 am

Soban píše:1.) Ty když odjedeš tak vše vypínáš? I ledničku?

2.) Ano dle odborníků na 15kč/kwh

3.) Náklady za ten tarif, prodej a nákup není jenom za kWh ale i fixní poplatky.

4.) Když si myslíš že ti připojí všechno.... vzhůru do toho.

Jedna paní povídala........

PS. Ten měnič jsem koupil na hadexu.
PS2. Já ti tvé názory nebudu vyvracet, prostě když ti to přihlásí jenom dobře....


1) jo

2) je to mozny

3) u bez dodavatele byl měsíční stálý plat tuším dvě stovky a pak už jenom spot

4) nemyslím, ale oni to nemohu podmiňovat značkou, to by bylo protežeování

takže se limit nebude zvedat myslíte?

Já pořádně ani nevím, na základě čeho tu limitaci distributor provede, logicky bych chápal limitací jističem, jenže on bude limitovat asi minimálně podle střídače připojeného plombou na Grid?

Snad né podle instalovaného výkonu na střeše? Tam můžu mít přece ještě separátně 8 panelu na bojler ne?
?
Hyp
 
Příspěvky: 113
Registrován: ned zář 19, 2021 6:38 pm

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod Soban » úte srp 02, 2022 9:17 am

Abych pravdu řekl nezajímá mě to ať si ČEZ trhne já se doprošovat nebudu abych mu něco prodal......
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 886
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod ACDC » úte srp 02, 2022 5:39 pm

Jo, operátorka, tam volám kvůli rozplombování, jinak je na nic.
Prostě tam zítra zajdu, buď se budou bavit, nebo ne. Chci zkusit jejich námitky ap.
?
ACDC
podporuje fórum
 
Příspěvky: 184
Registrován: pon kvě 09, 2022 7:31 am

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod glottis » stř srp 03, 2022 7:49 am

ACDC píše:Jo, operátorka, tam volám kvůli rozplombování, jinak je na nic.
Prostě tam zítra zajdu, buď se budou bavit, nebo ne. Chci zkusit jejich námitky ap.


kdyz to tam posles mailem, za par dni ti prijde odpoved co ti chybi. Neni potreba tak chodit ale jestli to mas nekde v miste a nebude cekani asi proc ne :) neni nad osobni kontakt.
?
glottis
 
Příspěvky: 261
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod Hyp » stř srp 03, 2022 8:37 am

ACDC píše:Jo, operátorka, tam volám kvůli rozplombování, jinak je na nic.
Prostě tam zítra zajdu, buď se budou bavit, nebo ne. Chci zkusit jejich námitky ap.


Kam zajdes? Ty myslis ze na kontaktnim centru je nekdo, kdo tomu rozumi? Tezko. Bud mailem nebo po telefonu si objednej hovor. To je flexibilnejsi.
?
Hyp
 
Příspěvky: 113
Registrován: ned zář 19, 2021 6:38 pm

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod Sarek » sob srp 06, 2022 8:55 am

Sarek píše:
sindyk píše:Může a nemůže.
Pokud chci míchat energii z panelů a ze sítě na výstupu a baterie mít jen jako zálohu (nebo jet bez baterií), tak může a jen King a PIP MK/MKX to řeší (ale neumí jet bez baterií).
Já jedu na SBU režim, to umí všechny Axperty a další. Když panely nedávají a baterky se vybijí, přepne se na bypass ze sítě a baterka čeká na východ Slunce. Jakmile se trochu nabije baterka, odpojí se síť a jede se zas výhradně na baterie a panely. To přetoky nedělá.

To jsem si taky myslel - že přetoky nehrozí vzhledem ke konstrukci měniče ( klon axperta - isolar ) nicméně v momentě kdy po ránu jede bypass a začne se dobíjet baterie tak v momentě kdy výkon na DC/DC převodníku z panelu převýší spotřebu do domu, dochází k přetoku - sice jen cca 50w , nicméně dochází a je to problém...technický přetok nemůže trvat třeba 15 minut ...můj názor.

Hele a nepřišel jsi na nějaké řešení ? Mám přesně tenhle problém ::popcorn::
?
Sarek
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte črc 12, 2022 1:00 pm

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod glottis » sob srp 06, 2022 9:06 am

technicky pretok muze trvat jak chces dlouho ale v 15 minutovem prumeru musi byt mensi nez 115W
?
glottis
 
Příspěvky: 261
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am

Re: Jak nepostavit FVE (Zlaté Hory)

Příspěvekod ACDC » sob srp 06, 2022 11:04 am

Jsem dal tu návštěvu do vyjasnění legislavity, víc lidí přečte.
?
ACDC
podporuje fórum
 
Příspěvky: 184
Registrován: pon kvě 09, 2022 7:31 am

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Jirka CK, rikolami a 1 návštěvník

Reputation System ©'