Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř kvě 18, 2022 6:55 am


Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Diskuze, rady, nápady, postřehy v oblasti alternativních zdrojů energie, elektrorozvodů, elektrozařízení, regulace, komponent a úsporných spotřebičů.
Předchozí

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod cipis » pát úno 25, 2022 12:02 am

podle výrobce by to měl být model MT - multitarif

tady píšou akorát o dvoukorunkách ...
4,29kWp: 1440Wp J 2040 Wp V 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 1x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 621
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod Jarda H » pát úno 25, 2022 1:41 pm

mihlit píše:Ty už ho máš doma? Polsky neumím, ale dle překladače tam nevidím žádnou zmínku o tom, že by to měl být dvoutarif?


Zdravím,
dnes ho budu odebírat od dopravce.
Je to verze ,kterou popisuje Izahradil , má všechny popisované funkce .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
Jarda H
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř dub 04, 2018 2:35 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod cipis » pát úno 25, 2022 2:59 pm

Ten ale dvoutarif nepopisuje ...
A to PDFko už vůbec ne.
To není dvoutarifní elektroměr.


Takže všichni zpátky na stromy, dvoutarifní by měl být tento model:
https://www.eastroneurope.com/products/ ... m630modbus
SDM630 Modbus MT - 100A Direct Connected Modbus & Pulsed Outputs Multi Tarriff

resp. SDM630-2T

V tomto PDFku https://www.eastroneurope.com/images/up ... asheet.pdf
je popisovaný i ten dvoutarifní, má to ještě další dvě svorky (230V AC) pro přepínání.

Pozor tedy, ten odkazovaný z Polska to není, prosím Jardo oprav to v tom svém textu, ať to nezmate ještě někoho dalšího.

Na Alíku jsem našel toto:
https://www.aliexpress.com/item/32959022702.html
4,29kWp: 1440Wp J 2040 Wp V 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 1x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 621
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod lzahradil » pát úno 25, 2022 3:28 pm

Jarda H píše:
mihlit píše:Ty už ho máš doma? Polsky neumím, ale dle překladače tam nevidím žádnou zmínku o tom, že by to měl být dvoutarif?


Zdravím,
dnes ho budu odebírat od dopravce.
Je to verze ,kterou popisuje Izahradil , má všechny popisované funkce .


Pro upřesnění. Já jsem popisoval modelovou řadu SDM630. Ta má samozřejmě různé typy. Ať je to jen elměr nebo s možností připojení pro komunikaci modbus, případně MID a non-mid. Stejně tak je to s jednotarif nebo dvoutarifním měřením.
Nutno vybrat variantu typu kterou potřebujete. A ta je většinou doplněná za označením.
Např klasický elměr bude mít Eastron SDM630. Verze s komunikací za tím bude mít MODBUS. Verze s MID pak logicky bude mít v názvu i MID. A má-li to být dvoutarif, pak tam bude i již zmíněné MT
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 437
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod cipis » pát úno 25, 2022 3:36 pm

Ale však jasně, ale primární dotaz kolegy byl na dvoutarif, stejně tak v zápětí můj.
Takže celou dobu chceme dvoutarifní. K tomu další kolega napsal, že bere z Polska a na přímý dotaz na dvoutarif pak odpověděl, že splňuje vše, co jsi popisoval ty. Jenže ty jsi dvoutarif jaksi nepopisoval.
Tudíž se tu bavíme defacto zbytečně o variantě, kterou nikdo nechce, až na kolegu, co si ji v tom Polsku koupil, ale nevím, jestli chtěl dvoutarif.

Tedy znovu, ten výše uvedený odkaz z Polska není dvoutarif! Pozor na to!
4,29kWp: 1440Wp J 2040 Wp V 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 1x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 621
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod lzahradil » pát úno 25, 2022 4:45 pm

cipis píše:Tedy znovu, ten výše uvedený odkaz z Polska není dvoutarif! Pozor na to!


Do příspěvku autora zaslaného odkazu jsem doplnil aby to nemátlo.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 437
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod Jarda H » pát úno 25, 2022 8:22 pm

Zdravím , elektroměr je doma , zda je multitarifní zjistím přez víkend ,označování počtu tarifů je různé někdy číslicí někdy znakem M z toho co jsem před koupi dohledal na internetu. Prodejce tvrdí že dvoutarifní je. Označení na něm je SDM630 -Modbus M ,tak uvidíme ,.. pokud nebude tak se omlouvám za nesprávnou informaci.

Jarda
?
Jarda H
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř dub 04, 2018 2:35 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod Miki.X » pát úno 25, 2022 10:16 pm

elektroměr dvou-tarifní
http://www.eastrongroup.com/product_det ... 6&menu2=52

elektroměr vice-tarifní
http://www.eastrongroup.com/product_det ... 6&menu2=52

elektroměr dvou-tarifní s proudovým transformátory
http://www.eastrongroup.com/product_det ... 6&menu2=52

elektroměr vice-tarifní s proudovým transformátory
http://www.eastrongroup.com/product_det ... 6&menu2=52

a pro ty co jim stačí "jednocestný" elektroměr s modbusem
http://www.eastrongroup.com/product_det ... 6&menu2=51
?
Miki.X
 
Příspěvky: 8
Registrován: sob kvě 09, 2020 10:08 am

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod soami » sob úno 26, 2022 12:56 am

To máte tak rozdílné sazby VT NT? Řekl bych, že aktuální cesta distributorů je sjednocení sazeb. U mě je rozdíl 0.1 Kč/kWh. Rozumím účtování podnájemníkum, ale já jsem sazby v monitoringu sjednotil. Ušetřím pár řádků programu a 1ks V116 relé.
?
soami
podporuje fórum
 
Příspěvky: 121
Registrován: pon lis 08, 2021 9:10 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod cipis » ned úno 27, 2022 12:48 am

D45d má rozdíl 1 Kč ...
4,29kWp: 1440Wp J 2040 Wp V 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 1x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 621
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod mihlit » ned úno 27, 2022 8:17 am

Já mám dokonce zhruba dvojnásobný rozdíl v ceně NT a VT a rozdíl je tak velký, že jsem i za vypočtenu rentabilitou, že už se vyplatí nabíjet NT a jet VT z baterií, když není dost sluníčka.

viewtopic.php?f=107&t=1326&p=160528#p160528

Aktuálně používám k měření Shelly 3EM, ale hrozně se rozchází s elektroměrem, tak to chci nahradit
?
mihlit
 
Příspěvky: 149
Registrován: ned říj 17, 2021 6:43 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod Miki.X » stř bře 02, 2022 3:54 pm

a on má vstup na NT/VT tarif ?
?
Miki.X
 
Příspěvky: 8
Registrován: sob kvě 09, 2020 10:08 am

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod mihlit » stř bře 02, 2022 8:55 pm

Co máš na mysli, ten SDM630? Verze s 2T v názvu ano.

http://eastronadmin.057321.com/ueditor/php/upload/image/20200508/1588922774674566.jpg

Před pár dny jsem ho objednal z aliexpressu, ale doma ho ještě nemám, to chvíli potrvá.
?
mihlit
 
Příspěvky: 149
Registrován: ned říj 17, 2021 6:43 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod netko » stř bře 02, 2022 10:18 pm

Mam pocit že ten Eastron neukazuje smer +- iba absolutnu hodnotu. Vie mi to niekto potvrdit?
?
netko
 
Příspěvky: 152
Registrován: pát srp 31, 2012 11:43 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod mihlit » stř bře 02, 2022 11:07 pm

Co jsem viděl, tak manuál/menu je celkem nekompletní, tak těžko říct. Nicméně je tam obrázek pro import/export/celkem kWh a kVAh. Je tam i obrázek pro tarif 1,2,3,4 celkem. Nevidím tam obrázek pro tarif 1 import/export. Takže které všechny kombinace to umí, to se teprve uvidí. Když nebude použitelný pro co potřebuji, tak ho případně pak bude možné vidět zde v bazaru :D Já to budu mít po úpravě zapojeno ostrov+nabíječka, takže export budu mít nulu a nepotřebuji tam, ale tak uvidí se...
?
mihlit
 
Příspěvky: 149
Registrován: ned říj 17, 2021 6:43 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod Miki.X » čtv bře 03, 2022 3:55 pm

myslel jsem toho Shelly 3EM
?
Miki.X
 
Příspěvky: 8
Registrován: sob kvě 09, 2020 10:08 am

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod mihlit » čtv bře 03, 2022 8:58 pm

Aha, tak to bohužel nemá. To řeším až extra v home assistantu.
?
mihlit
 
Příspěvky: 149
Registrován: ned říj 17, 2021 6:43 pm

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod greatlama » čtv bře 03, 2022 9:14 pm

netko píše:Mam pocit že ten Eastron neukazuje smer +- iba absolutnu hodnotu. Vie mi to niekto potvrdit?


+- to normálně ukazuje, jak u proudů tak u výkonů.
?
greatlama
 
Příspěvky: 15
Registrován: ned říj 31, 2021 10:09 am

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod cipis » stř dub 13, 2022 11:26 pm

Ahoj,
jak to dopadlo, dostal jsi teda dvojtarif nebo ?

Jarda H píše:Zdravím , elektroměr je doma , zda je multitarifní zjistím přez víkend ,označování počtu tarifů je různé někdy číslicí někdy znakem M z toho co jsem před koupi dohledal na internetu. Prodejce tvrdí že dvoutarifní je. Označení na něm je SDM630 -Modbus M ,tak uvidíme ,.. pokud nebude tak se omlouvám za nesprávnou informaci.

Jarda
4,29kWp: 1440Wp J 2040 Wp V 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 1x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 621
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Elektroměr Eastron SDM630-MODBUS

Příspěvekod Jarda H » čtv dub 14, 2022 11:12 am

Ahoj,
opravdu nemá měření více tarifů , pouze jeden.
Jarda
?
Jarda H
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř dub 04, 2018 2:35 pm

Předchozí

Zpět na Elektroporadna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'