BeryLink píše:Tak se přidám do toho co se tady psalo a potvrzuji ostatním pro případné přidání dalšího bloku Pylontech Force H2 stejný problém a řešení. Pylontech Force H2 měl jsem 3 bloky a rozhodl jsem se dokoupit 4 blok ať mám kapacitu 14,2KW. Jelikož to bylo ten samý den, kdy mi dovezli baterku a já odpoledne jel pro 4 blok tak jsem si myslel, že bude taky nabitý cca na 40% jako moje předešlé 3. Vybil jsem tedy tedy 3 původní bloky na 40% a nasadil 4. Kapacita se ukázala těch 40% a já nechal přes noc vybít na 20%.
Druhý den kdy začalo dobíjení se celá baterie nabila jen na 50% a konec. Zjistil jsem, že jsem se netrefil JAKO VŽDY a 4 blok byl nabitý od výroby na 90%. Takže původní bloky by se ještě klidně nabíjely dál, ale poslední 4 blok nový hlásil nabito a samozřejmě řídící jednotka tím pádem zastaví nabíjení.
graf kdy byly bloky rozladěné. Zelená SOC se zastavila na 50% a konec. Pak už to jen oscilovalo, zkoušelo dobíjení těch 3 původních, ale 4 nový blok to brzdil, protože byl nabitý. Prostě rozladěné SOC o 50% masakr.
Ve 3 odpoledne jsem to rozebral, 4 blok sundal, dal bokem a začal dobíjet ty 3 co to potřebovaly. Je to vidět v grafu.
Druhý den jsem vše sladil, sundal nový dobitý blok, dobil stávající 3 bloky do 100% a opět to složil.
baterie už v pohodě, sladěno, vše OK.
Bohužel bylo střídavě zamračeno tak jsem to nestihnul nabít dokonce, ale už je vše Ok.
Jen kdyby někdo přidával další blok do Pylontechu i od výroby můžou být zcela jinak nabité.
No kdybych si přečetl návod tak píšou, že každý velkoodběratel může vyžadovat dle jeho podmínek jinou kapacitu nabití při dodání. Tady je návod v češtině kdyby někdo něco.....
A tady kde uvádí nutnost 100% dobít moduly a je klid.
Takže sice jsem neobjevil nic nového, ale ostatním případným zájemcům pouze potvrzuji s návodem, že nejlepší a nejrychlejší cesta je netypovat metodou pokus omyl SOC podle novoty, ale prostě vše dobít do plna a potom složit..
A je klid.
Taky jsem si tím prošel. Se stejným omylem, že nový blok bude mít 40%. Po spuštění FVE už bylo jasné že nový blok má 90-100% a zbytek něco přes 40%. Tak po dobití nového bloku v sestavě se starými na 100% už stačilo nový blok jen vyjmout stávající bloky dobít taky na 100% a na hotovo to složit. Dnes bych to udělal stejně i za předpokladu, že bych si myslel, že nový blok bude mít 90%. Takto je jistota, že bloky budou vybalancované. A skládá se to dobře jako tvárnice když tam člověk dá ty lišty až po vybalancování.