Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 08, 2023 2:42 am


Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Předchozí

Re: Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Příspěvekod JirkaFM » ned říj 30, 2022 7:52 am

BeryLink píše:Tak se přidám do toho co se tady psalo a potvrzuji ostatním pro případné přidání dalšího bloku Pylontech Force H2 stejný problém a řešení. Pylontech Force H2 měl jsem 3 bloky a rozhodl jsem se dokoupit 4 blok ať mám kapacitu 14,2KW. Jelikož to bylo ten samý den, kdy mi dovezli baterku a já odpoledne jel pro 4 blok tak jsem si myslel, že bude taky nabitý cca na 40% jako moje předešlé 3. Vybil jsem tedy tedy 3 původní bloky na 40% a nasadil 4. Kapacita se ukázala těch 40% a já nechal přes noc vybít na 20%.

Druhý den kdy začalo dobíjení se celá baterie nabila jen na 50% a konec. Zjistil jsem, že jsem se netrefil JAKO VŽDY a 4 blok byl nabitý od výroby na 90%. Takže původní bloky by se ještě klidně nabíjely dál, ale poslední 4 blok nový hlásil nabito a samozřejmě řídící jednotka tím pádem zastaví nabíjení.
graf kdy byly bloky rozladěné. Zelená SOC se zastavila na 50% a konec. Pak už to jen oscilovalo, zkoušelo dobíjení těch 3 původních, ale 4 nový blok to brzdil, protože byl nabitý. Prostě rozladěné SOC o 50% masakr.
Ve 3 odpoledne jsem to rozebral, 4 blok sundal, dal bokem a začal dobíjet ty 3 co to potřebovaly. Je to vidět v grafu.
Rozladěné SOC.jpg


Druhý den jsem vše sladil, sundal nový dobitý blok, dobil stávající 3 bloky do 100% a opět to složil.
baterie už v pohodě, sladěno, vše OK.
Sladěné SOC.jpg


Bohužel bylo střídavě zamračeno tak jsem to nestihnul nabít dokonce, ale už je vše Ok.
Jen kdyby někdo přidával další blok do Pylontechu i od výroby můžou být zcela jinak nabité.

No kdybych si přečetl návod tak píšou, že každý velkoodběratel může vyžadovat dle jeho podmínek jinou kapacitu nabití při dodání. Tady je návod v češtině kdyby někdo něco.....
PYLONTECH Force H2 návod.pdf


A tady kde uvádí nutnost 100% dobít moduly a je klid.
pylontech.jpg


Takže sice jsem neobjevil nic nového, ale ostatním případným zájemcům pouze potvrzuji s návodem, že nejlepší a nejrychlejší cesta je netypovat metodou pokus omyl SOC podle novoty, ale prostě vše dobít do plna a potom složit..
A je klid.


Taky jsem si tím prošel. Se stejným omylem, že nový blok bude mít 40%. Po spuštění FVE už bylo jasné že nový blok má 90-100% a zbytek něco přes 40%. Tak po dobití nového bloku v sestavě se starými na 100% už stačilo nový blok jen vyjmout stávající bloky dobít taky na 100% a na hotovo to složit. Dnes bych to udělal stejně i za předpokladu, že bych si myslel, že nový blok bude mít 90%. Takto je jistota, že bloky budou vybalancované. A skládá se to dobře jako tvárnice když tam člověk dá ty lišty až po vybalancování.
?
JirkaFM
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř led 05, 2022 9:12 am


Re: Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Příspěvekod JirkaFM » ned říj 30, 2022 8:29 am

BeryLink píše:Tak se přidám do toho co se tady psalo a potvrzuji ostatním pro případné přidání dalšího bloku Pylontech Force H2 stejný problém a řešení. Pylontech Force H2 měl jsem 3 bloky a rozhodl jsem se dokoupit 4 blok ať mám kapacitu 14,2KW. Jelikož to bylo ten samý den, kdy mi dovezli baterku a já odpoledne jel pro 4 blok tak jsem si myslel, že bude taky nabitý cca na 40% jako moje předešlé 3. Vybil jsem tedy tedy 3 původní bloky na 40% a nasadil 4. Kapacita se ukázala těch 40% a já nechal přes noc vybít na 20%.

Druhý den kdy začalo dobíjení se celá baterie nabila jen na 50% a konec. Zjistil jsem, že jsem se netrefil JAKO VŽDY a 4 blok byl nabitý od výroby na 90%. Takže původní bloky by se ještě klidně nabíjely dál, ale poslední 4 blok nový hlásil nabito a samozřejmě řídící jednotka tím pádem zastaví nabíjení.
graf kdy byly bloky rozladěné. Zelená SOC se zastavila na 50% a konec. Pak už to jen oscilovalo, zkoušelo dobíjení těch 3 původních, ale 4 nový blok to brzdil, protože byl nabitý. Prostě rozladěné SOC o 50% masakr.
Ve 3 odpoledne jsem to rozebral, 4 blok sundal, dal bokem a začal dobíjet ty 3 co to potřebovaly. Je to vidět v grafu.
Rozladěné SOC.jpg


Druhý den jsem vše sladil, sundal nový dobitý blok, dobil stávající 3 bloky do 100% a opět to složil.
baterie už v pohodě, sladěno, vše OK.
Sladěné SOC.jpg


Bohužel bylo střídavě zamračeno tak jsem to nestihnul nabít dokonce, ale už je vše Ok.
Jen kdyby někdo přidával další blok do Pylontechu i od výroby můžou být zcela jinak nabité.

No kdybych si přečetl návod tak píšou, že každý velkoodběratel může vyžadovat dle jeho podmínek jinou kapacitu nabití při dodání. Tady je návod v češtině kdyby někdo něco.....
PYLONTECH Force H2 návod.pdf


A tady kde uvádí nutnost 100% dobít moduly a je klid.
pylontech.jpg


Takže sice jsem neobjevil nic nového, ale ostatním případným zájemcům pouze potvrzuji s návodem, že nejlepší a nejrychlejší cesta je netypovat metodou pokus omyl SOC podle novoty, ale prostě vše dobít do plna a potom složit..
A je klid.

Myslím, že ten první postup je lepší. Tak máš jistotu že staré i nové bloky budou mít 100%. Pokud by jsi přidával nový blok s 80-90% a stávající měli 100% tak zase nabíjení bude vypínat podle stávajících a nový nedobije do plná a tudíž se hned úplně nesrovnají.
?
JirkaFM
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř led 05, 2022 9:12 am


Re: Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Příspěvekod thomash1 » ned lis 06, 2022 1:02 pm

Tak taky jsem udělal chybu a zapojil 4 modul po častečnem vybití a už 14 dní stím bojuji postupně se to nabíjelo ale ted to stojí už asi 5 dní na max 90 % tak nevím jestli stím něco dělat
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
thomash1
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte zář 06, 2022 7:08 pm


Re: Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Příspěvekod danidani » úte lis 08, 2022 3:56 pm

Zkusil bych nový odpojit, původní vybít/nabít na 40-60 %, pak připojit nový a dobít, co to půjde. Pak nový odpojit, dobít původní na 100 % a nový připojit. Mělo by to pak vše být na 100 %.
?
danidani
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte bře 16, 2021 3:23 pm


Re: Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Příspěvekod RomanZvesek » pát led 27, 2023 1:59 pm

Ahoj, předem chci říctt, že nejsem elktrikář. Troufám si říct, že jsem zdatný kutil, ale elektromůza mě nepolíbila ani lopatou :) Taky chci rozšířit o jeden blok Pylontechu H2 a pročetl si tohle vlákno. Mám ale dotaz, na který jsem tu odpověď nenašel (zatím). Někdo tu tvrdí, že z výroby je nový blok na cca 40%, jiný že je plně nabitá. Rozumím tomu, že nejlepší je to spojit když jsou nabité stejně. Jak ale zjistit na kolik je ta nová nabitá? Nemám žádný měřák... tušil bych, že se to dá třeba zjistit přes controlbox a apku pokud bych napojil jen tu novou. To ale u jedné není možné... tak jak to lze změřit? Díky za radu. Roman
Uživatelský avatar
RomanZvesek
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát led 27, 2023 1:47 pm

Lokalita: Prostejov
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Příspěvekod RomanZvesek » sob led 28, 2023 11:32 am

Dagus píše:No myslím si že inteligentnější je to spojovat oboje na 100%, než blbnout s tím že si myslím kolik měla procent.

Jak docílit nabití 100% u nové baterie? Existuje na to nějaká nabíječka?
Uživatelský avatar
RomanZvesek
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát led 27, 2023 1:47 pm

Lokalita: Prostejov
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Pylontech Force H2 - rozšíření kapacity, chyba

Příspěvekod JirkaFM » pon led 30, 2023 2:55 pm

RomanZvesek píše:
Dagus píše:No myslím si že inteligentnější je to spojovat oboje na 100%, než blbnout s tím že si myslím kolik měla procent.

Jak docílit nabití 100% u nové baterie? Existuje na to nějaká nabíječka?

Je to loterie a jak je nový článek nabitý nikdo neví. Proto použij postupy jak se už tady psalo. Vybij původní moduly na 40 procent nebo míň a přidej nový a nabij kam to půjde. Pak nový vyndej, protože bude nabitý na 100 procent. Pak dobij i původní na 100 procent a slož to definitivně.
?
JirkaFM
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř led 05, 2022 9:12 am


Předchozí

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: BLEX [Bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'