PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Měniče Axpert
Soban
Příspěvky: 3539
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od Soban »

PS1K už nemám, ale přece není problém se přes RS232 připojit a popovídat si v terminálu.

Pošli mu z konzole HEX data 0x51 , 0x50 , 0x49 , 0x47 , 0x53 , 0xB7 , 0xA9 , 0x0D to je QPIGS a měl bys dostat odpověď buď že to nezná nebo data.

Jsou to klony axpertu tak komunikují jejich příkazy.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Dik za tu sekvenci .. určitě to vyzkouším .. dále píši, co jsem zjistil já a možná je tohle odpověď na moje problémy ..
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Terminál jsem kdysi používal ale už jsem zapomněl, co se do něj píše, ale mám tu moji versi omezenou jen do com4 .. ale ten můj program by to měl zvládnout odeslat také .. pošlu pak výsledek ..
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

S programy od Voltronic Com i PDU mi moje PS3KVA kloudně nefungovalo .. Zjistil jsem si trošku opožděně, že WatchPower má dvě zatím volně šířitelné verse, jedna je V1.07, tu lze stáhnout nyní z Hadex .. a druhou V1.14 jsem měl už dříve staženou z Opti-Solar .. jak jsem tedy včera zjistil, jen v té verzi 1.14 je zmínka o Modbusu a také funkce Debug ve skrytých ikonách, proto jsem si ji dříve nevšiml, i když jsem na ní byl z Github navigován .. až včera ..
Nicméně ani to mi zatím moc nepomohlo .. funkce Debug si vv záložce Log sice do adresáře Debug ukládá odpovědi v tomto tvaru (příklad) :
[2023-04-04 22:45:05](55355535553535
[2023-04-04 22:45:08](55355535553535
[2023-04-04 22:45:08](55355535553535
zřejmě na nějak odeslaný příkaz QID a číslo za závorkou je nr. mého PS3KVA ..
Jenže o těch příkazech tam není žádná zmínka (Start bit ?? Adresa ?? .. LRC?? CR?? ).
takže .. i s mým vylepšeným programem TestCom11 jsem bohužel při čtení navazování komunikace z PC mezi WatchPower a mým PS3KVA zjišťoval tutéž pro mne nepochopitelnou sekvenci :
Device:WatchPower,USB-RS232
W Data in bytes: 81,65,76,76,50,66,13, (moje zkouška)
W Data in Ansi: Q,A,L,L,2,B,cr,
R Data in bytes:
R Data in Ansi:
W Data in bytes: 81,73,68,68,70,13, (moje zkouška)
W Data in Ansi: Q,I,D,D,F,cr,
R Data in bytes:
R Data in Ansi:
R Data in Ansi :
R Data in bytes :
R Data in bytes: (Takhle WatchPower volá moje PS3KVA) 120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,
R Data in Ansi: x,x,
R Data in bytes: 120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,0,120,120,0,120,120,0,120,120,128,248,248,
R Data in Ansi: x,_,ř,ř,
Možná jsem trošku podcenil v obou versích WatchPower, že je tam napsána licence od Sun Microsystems, kterou později spolkla firma Oracle. Žil jsem celou dobu v domění, že když se ty přístroje vyrábějí v Číně, tak by k tomu mohli mít i nějaký svůj software .. ale opak může být pravdou a oni stále používají ty programy od Sun Microsystems ..
Tak jsem dal ještě dotaz do Oracle a snad s nimi bude i lepší komunikace ..
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

S tím příkazem Ascii v hexakodu jsem asi byl velký optimista ale potřeboval jsem si předělat rozvrtaný program a tak jsem to ještě neodzkoušel .. ale ještě mi tam není jasné, jestli je tam CRC nebo LRC, ale to si dořeším, až ten můj program dám zase dohromady .. ale napadla mne jiná věc .. existuje program :
Voltronic software - communication tool

https://voltronicpower.com/en-US/Suppor ... tting-tool

který tohle Ascii bezpečně umí .. už jsem ho odzkoušel a s mým testem mi fungoval ale s mým PS3KVA ne .. tak bych někoho, kdo nějakou PSku má, prosil, aby si tu komunikaci s tím toolem od Voltronic vyzkoušel .. a pokud mu to bude fungovat, tak aby mi hlavně .. opsal odezvu .. díky předem.

Aktuálně se ale domnívám, že hlavním problémem pro mne + W10 + Delphi Xe Starter zůstávají znakové kódy .. příklad: píše mi to tam x, to zřejmě sedí i v zjednodušené čínštině, ale pak mi to tam píše ř .. ale v zjednodušené čínštině je to nějaké E s dvěma tečkami .. :(
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Aktuálně koukám na Wikipedii na UTF-8 a nakonec by to mohlo být i v této kódovací sadě .. hlava mi to nebere .. jinak už Asccii i Ansi tím mým programem bez problémů čtu a s tím programem od Voltronic mi to komunikuje .. tedy čte a píše jako mezi dvěma xx , co si spolu vůbec nerozumějí a nechápou se .. :( .. asi pokud bych znal tu správnou odpověď na ty příkazy QPxxxx a podobně, tak mi to moc nepomůže .. ale přesto díky za každou další radu ..
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Tak jsem ještě trochu doplnil můj program TestCom12 o možnost zjišťovat, jestli se posílají nějaké znaky v UTF-8 .. a bohužel moje obavy se potvrdily .. takže mám dvě zprávy :
1) možná je ten Modbus docela jednoduchá Ascii verze .. ale teď ta špatná .. 2) to PSKVA, co mi dodavatel dodal místo mého objednaného REVO-VM3000-24, bohužel komunikuje ve znacích UTF-8 (nebo 16, to zatím nevím) .. takže Vám, co to chodí v tom Ascii, tak si gatulujte a mně zbývají jenom slzy pro pláč .. :( .. a nebo další dřina s převodem Ascii do čínštiny a naopak .. :( .. k nahlédnutí sem dávám, co mi program WatchPower posílá do mého virtuálního PS3KVA .. no nebrečte :) .. mohu pokusně začít s nějakým jednoduchým příkazem nějak přes tabulky přežvýkaným do čínského UTF-8 .. :( ........
Přílohy
TestCom12-WatchPower-PS3KVA-2023-04-08-114047.txt
(2.12 KiB) Staženo 89 x
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Doučoval jsem se Unicode a rozebíral jsem si ty podezřelé widecharactery, ale výsledek mne úplně nepotěšil .. i když ty znaky na webu vedly někam do zjednodušené čínštiny, tak když jsem si je rozložil až na bity, tak mi to žádný Unikód nedávalo .. no a Delphi mi občas nějaký čínský znak napíší, pokud chtějí, ale ne, když bych to zase očekával po stejných sekvencích příkazů ..
Kostěj
Příspěvky: 600
Registrován: úte úno 25, 2014 9:33 pm
Lokalita: Dobrovicko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od Kostěj »

ca266054 píše:Tak jsem ještě trochu doplnil můj program TestCom12...
Nechci ti brát chuť do života, ale vzpomínám si... Už to bude tak 20 let, co jsem v Delphi psal řízení řídící jednotky motorů. Prostě se jednotce poslalo na jakou pozici má jet, jak rychle a s jakým rozjezdem a dobržděním. Nejvíc času mi zabralo poznání, že v Delphi neexistuje spolehlivá komponenta pro převod formátů a že je jediná možnost si ten převod udělat ručně a posílat syrová data. Když vidím ten TestCom12, tak jsem si na to vzpomněl. Vůbec se nespoléhej na to, jak ti TestCom data interpretuje, soustřeď se přímo na binární data (na nejnižší úrovni), co jsi schopen pozorovat. Jinak se z toho zblázníš. Já k tomu tenkrát neměl moc daleko, byl jsem pod časovým tlakem, ale stále jsem věřil, že to dám.
Soban
Příspěvky: 3539
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od Soban »

Jinak pokud ti to hází na stejný příkaz různé znaky tak máš špatně nastavenou komunikaci (přenosové rychlosti, databyty, paritu atd...).

A nebo rušení na kabelu.

A nebo taky špatné napěťové úrovně RS232 používá log 0 +3 až +15V a log 1 -3 až -15V, v PC se používá +-12V ovšem některé rozhraní používají úrovně TTL tj 0V a 5V případně 0V a 3.3V a tady může být zakopaný pes v různých převodnících.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

.. díky za komentář a doporučení .. pokud by šlo o napěťové úrovně, tak přenos USB-RS232 se nedá moc ovlivnit , ale WatchPower s tím fungoval bezvadně .. data z WatchPower jsem četl rovnou z propojených převodníků USB-RS485 sice speciální výroby, ale myslím si, že na úrovně si to tam nestěžovalo. Teď jsem si koupil převodník Waveshare a ten má externí napájení a jsem jak doufám už na tom s úrovněmi dobře .. ostatně data mi chodí stále stejná a programy, co se týče kódů, tak blbnou stále stejně .. .. :( .. p.s. na e-mail mi od Tebe nic nepřišlo ..
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

to .p.s. o e-mailu bylo pro Kostěje ..
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

13.4.2023
- pro mne nebyl nešťastný den .. konečně mi včera poštou přišel Waveshare RS232+RS485 a podařilo se mi přes něj zadrátovat tohle spojení :
PC-WatchPower-Com6-USB-RS485-WaveShare-RS232-PS3KVA
a to úspěšně !!
- a napojení PC-TestCom14-Com7-USB-RS485 + RS485-USB-Com6-WatchPower-PC atd. až PS3KVA

krásně fungovalo a v cyklu se to stále dokola četlo .....

- ovšem to, co z toho lezlo, bylo něco jako Rosetská deska pro hieroglyfy .. :(

Kdo by měl elán a zkusil by to nějak rozšifrovávat se mnou, bude určitě vítán.

- data připojuji .....
Přílohy
TestCom12-WatchPower+PS3KVA-RS485-2023-04-13-131045.txt
(56.95 KiB) Staženo 74 x
TestCom12-PS3KVA-RS484-2023-04-13-130657.txt
(3.87 KiB) Staženo 87 x
Waveshare - RS232 to RS485+PS3KVA.jpg
Soban
Příspěvky: 3539
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od Soban »

Nějak nechápu proč děláš takové blbosti a převádíš RS232 na něco jiného a pak spátky atd.....

Taky nějak nechápu kde se ti tam berou 16 bitové data když zařízení komunikuje pouze 8 bitově! 0x00 až 0xFF

Tady budeš mít zakopaného psa!
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

To jsem si také říkal .. Zařízení komunikuje sice osmibitově ale znaky v Unikode jsou rozepsané do dvou až čtyř bytu .. a v tom je ten můj pes hodně zakopaný ale možná už mu koukají alespoň uši ..
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

... zatím stále pokračuji studiem a už se v tom i lépe orientuji .. zjistil jsem, že W10 celkem zvládají Unicode i když code page se stále zjistit jednoduše nedá .. pak jsem zjisti, že Google překládá ty čínské znaky lépe než moje Delphi a že je to jednoduchá čínština .. a v těch překladech se mi už rýsují i nějaké zajímavé sekvence .. no ještě mi zbývá to poslední .. vypátrat, co ty čínské znaky znamenají .. jasné je asi jen to ding dang .. :)
Přílohy
TestCom12-PS3KVA-PO-Csample-0-Google.txt
(4.34 KiB) Staženo 83 x
Soban
Příspěvky: 3539
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od Soban »

Fakt nějak nechápu proč tam cpeš unicode?

Ten měnič určitě v unicode nekomunikuje!

Buď používá ASCII a nebo modbus, ale tam musíš vědět co je v určitém registru.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Je to RS232 takže by to mohl být Modbus Ascii nebo spíš Ansi, ale je to bohužel čínský výrobek a podle všeho si tam čína přála nějaké jejich znaky .. a tím se to může pro nás jevit i jako zakodované .. tak proto ten UTF-8 .. v tom se ty čínské znaky zapisují a dají se samozřejmě rozložit do jednotlivých bytů .. no pokud máš ten protokol pro to PS1KVA, tak mi ho sem pošli .. ale ty příkazy, co už jsi mi napsal, ty mi u toho mého PS3KVA určitě nefungují .. dávám sem dva soubory v různých znakových sadách z toho, co mi z programu WatchPower lezlo .... Jinak to víc řeším na forum Github ..
Přílohy
Sample-E-TestCom12-Watch+PS3KVA-integer-1-changed.txt
(5.98 KiB) Staženo 102 x
Sample-E-TestCom12-Watch+PS3KVA-integer-2-changed.txt
(11.59 KiB) Staženo 95 x
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Abych měl jistotu, že se v tom kódování jakž takž vyznám, dal jsem si dohromady tuhle tabulku :
Kódování Ascii, Ansi, UTF-8 a Unicode

Byty jsou : 0000 0000 až 1111 1111 binárně
00 až FF hexadecimálně
0 až 255 dekadicky
Ascii znaky:
0000 0001 až 0111 1111 binárně
01 až 7F hexadecimálně
1 až 128 dekadicky

Ansi znaky (jinak a lépe rozšířené Ascii na základě doporučení ANSI) :
0000 0001 až 1111 1111 binárně
1 až FF hexadecimálně
1 až 255 dekadicky

UTF-8 0000 0000 až 0111 1111 jako Ascii
1xxx xxxx až 1111 1111 Ansi úvodní solo byte ?
10xx xxxx až 1011 1111 UTF-8 první byte
10xx xxxx až 1011 1111 UTF-8 druhý byte

Unicode 110x xxxx až 1101 1111 Unicode 1. byte
10xx xxxx až 1011 1111 2. byte
atd. 3. a 4. byte

Z toho mi plyne, že přes RS232 lze komunikovat i s Unicode a nebo s Ansi, ale je nutné dopředu vědět, co skrz to RS232 poleze tam a zpět ... i Ansi alias rozšířené Ascii mají několik variant .. jenom pro češtinu je jich několik .. ale v principu, pokud je to Ansi a nebo Ascii, tak by to mělo obsahovat většinu klasických znaků z latinky .. písmena a čísla ..
Dále jsem se zabýval program, které pro své výrobky nabízí Voltronic
https://voltronicpower.com/en-US/Company/ContactUs
a ten software je tady https://voltronicpower.com/en-US/Support/Software
Zkoušel jsem ten program Utility Tool for Extra Comm a s tím jsem měl relativně dobré výsledky a dalo se s ním v Ansi v omezené míře komunikovat .. https://voltronicpower.com/en-US/Suppor ... ility-Tool
Přidávám příklad typického výsledku :
Přílohy
TestPS3KVAtw-Voltronic-ComSetToll-result-Ansi-Github is OK.jpg
ca266054
Příspěvky: 304
Registrován: ned led 08, 2023 12:43 pm
Lokalita: Jablonec n.N.
Výkon panelů [Wp]: cca 500 W
Kapacita baterie [kWh]: cca 240 Ah
Bydliště: cca Železný Brod u Jablonce a Turnova atd.

Re: PS1K-1250, DC/AC 12V/800W, regulátor PWM dotazy....

Příspěvek od ca266054 »

Trochu jsem se tu odmlčel, protože jsem se stále páral s těmi čínskými znaky a dokonce jsem se chtěl i začít učit čínsky jako nějaký Ninža .. :) .. dnes jsem ale konečně dostal nápad a dostal jsem přenosovou rychlost pouze na 2400 baud .. takže se klaním Sobanovi, který mi to vlastně hned na začátku napsal ..
V čem tedy asi byl problém .. 1. ten přenos není vůbec ničím kontrolován, ani paritou ani LRC .. 2. program Watchpower se možná tváří, že funguje i při přenosvé rychlosti 19200 a nebo 9600 baudech, ale ve skutečnosti zvládá komunikaci jen na té rychlosti 2400 a nebo možná na 4800, to bych ještě mohl vyzkoušet (používám Modbus RTU u SDM120M a SUN1000G na 9600 baudech zabezpečený CRC kódem a tam s komunikací nemám problémy).
Jinak se zdá, že i to moje PS3KVA má ten téměř klasický Modbus Ascii nebo Ansi protokol a teď už ho snad někam i dotáhnu k použitelnosti, i když jen na 2400 baudech, což mi pro můj účel až tak zase nevadí. Díky všem za pomoc ....
Přílohy
TestCom14-Watch+PS3KVA+Echo-2023-04-25-2400-baud.txt
(142.15 KiB) Staženo 70 x

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek