Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 27, 2022 8:44 am


GoodWe TCP modbus

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...

GoodWe TCP modbus

Příspěvekod Daniel » úte úno 01, 2022 9:38 pm

Potřebuji se dostat na data přes Modbus TCP.
Mám Gw5k-et + wi-fi module. Pro komunikaci protokolem Modbus přes TCP prý je potřeba "LAN module or Wifi+Lan module instead of Wi-Fi module". Viz odkaz níže.
Je to pravda, máte s tím nějaké zkušenosti? Přes wi-fi module se mi nedaří se spojit se střídačem. Co dělám za chyby?

Goodwe Commubiaciton solutiom https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwizyeCUq9_1AhWQraQKHWxUAfIQFnoECAUQAQ&url=https%3A%2F%2Fcommunity.goodwe.com%2Fresources%2Fgoodwe%2F2021-12-14558424.pdf&usg=AOvVaw3L_vMt69Czj5Mu1cDcTAhD
?
Daniel
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte srp 31, 2021 8:00 pm

Re: GoodWe TCP modbus

Příspěvekod entik » pon kvě 02, 2022 6:25 pm

Dobrý den, pokročil jste nějak s Modbus TCP? Máte tabulku modbus registrů? Řeším tu samou otázku... LAN modul mám již dva měsíce objednaný, bohužel je to nedostatkové zboží... tak přemýšlím jestli není nějaká jiná cesta.
?
entik
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon kvě 02, 2022 1:43 pm

Re: GoodWe TCP modbus

Příspěvekod Wotan » pát kvě 13, 2022 5:06 am

entik píše:Dobrý den, pokročil jste nějak s Modbus TCP? Máte tabulku modbus registrů? Řeším tu samou otázku... LAN modul mám již dva měsíce objednaný, bohužel je to nedostatkové zboží... tak přemýšlím jestli není nějaká jiná cesta.

Dobrý den, pokud byste nepotřoval vysloveně komunikaci přes ethernet, tak střídače mají Modbus RTU na EMS portu (přes RS-485). Navíc jde na nových FW (od 719 určitě) aktivovat Modbus TCP i na wifi rozhraní (port 502). Jen to musí udělat podpora GW. Rozložení registrů je v příloze.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
Wotan
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv kvě 12, 2022 10:37 am

Re: GoodWe TCP modbus

Příspěvekod Mart » pát kvě 13, 2022 8:45 am

Wotan píše:
entik píše:Dobrý den, pokročil jste nějak s Modbus TCP? Máte tabulku modbus registrů? Řeším tu samou otázku... LAN modul mám již dva měsíce objednaný, bohužel je to nedostatkové zboží... tak přemýšlím jestli není nějaká jiná cesta.

Dobrý den, pokud byste nepotřoval vysloveně komunikaci přes ethernet, tak střídače mají Modbus RTU na EMS portu (přes RS-485). Navíc jde na nových FW (od 719 určitě) aktivovat Modbus TCP i na wifi rozhraní (port 502). Jen to musí udělat podpora GW. Rozložení registrů je v příloze.


Díky za popis protokolu, přidám si ho k dalším popisům, co už se mi podařilo všude možně sehnat.
GW3648D-ES, 4x US3000C (14,4 kWh)
2x 16x120W (východ - sklon 20°, západ - sklon 16°)
?
Mart
 
Příspěvky: 31
Registrován: ned kvě 01, 2022 1:02 pm
Bydliště: Prostejov

Re: GoodWe TCP modbus

Příspěvekod zip » pát čer 10, 2022 8:27 am

Ahoj, jak se vám podařilo přesvedčit podporu aby vám to aktivovala. Já dostal po 2 týdnech odpověď:

Dear,
I have received feedback, the Modbus TCP solution via wifi is not yet available. At this stage, this solution is only available via LAN. The LAN dongle can be obtained from your wholesaler.
?
zip
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv kvě 26, 2022 7:43 am

Re: GoodWe TCP modbus

Příspěvekod Wotan » stř čer 15, 2022 7:17 am

Nevím, jestli to není jen pro některé střídače - v mém případě jde o GW10K-ET. Napsal jsem na servisní podporu instalační firmy, aby mi MB TCP aktivovali a druhý den bylo vše funkční.
?
Wotan
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv kvě 12, 2022 10:37 am


Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'