007ToMMaS píše:
Bežne robím zálohy cez win32diskimager ale túto kartu zozálohovať nejde pritom som s tým zozálohoval a obnovil de čo.... skúsim to cez tú Clonezilla.
Keď vyskúšaš Clonezillu, už nič iné nebudeš používať

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 01, 2023 2:58 am
007ToMMaS píše:
Bežne robím zálohy cez win32diskimager ale túto kartu zozálohovať nejde pritom som s tým zozálohoval a obnovil de čo.... skúsim to cez tú Clonezilla.
yare píše:Aj to je riešenie, lenže pokiaľ potrebuje obidva USB porty, tak to asi nepôjde.
Aspoň ja ich mám obsadené obidva. Tak som to vyriešil tak, že každé 4 hodiny posielam zo SA zálohy do NASu.
yare píše:Pokial vidis udaje na karte ked je vlozena do pc, data sa daju zachranit:
Skopiruj si udaje z karty z adresarov:
/var/lib/mosquitto
/var/lib/grafana
/var/lib/influxdb
Potom si musis musis znovu nahrat stiahnuty image SA na kartu. Tu vloz do pc a skopiruj udaje, ktore si si stiahol z povodnej karty do novej, do tych istych adresarov. A asi bude potrebne znovu aktivovat SA.
Ked sa ti to podari, a bude to znovu funkcne urob si image funkcnej karty. (napr. s Clonezilla)
Pokial si nedokazes upravit SA, aby sa ti udaje zalohovali automaticky niekde na NAS, tak budes musiet z casu na cas vyberat kartu z RPI a kopirovat data na disk. V pripade poskodenia karty, nahras na kartu funkcny image, a len skopirujes zalohovane data na kartu s SA. Alebo si mozes robit cely image karty.
Urcite by som vedel obnovit aj system na povodnej karte, pokial nie je karta poskodena, ale je to trochu zlozitejsie.
rottenkiwi píše:https://www.geeksforgeeks.org/cp-command-linux-examples/
sudo cp .....
Morfeuss píše:
Ahoj,
karta mně taky přestala fungovat, tak jsem rozjel přes virtual box Ubuntu Mint a vše udělal dle tvého návodu jak píšeš, ale při kopírování datových složek z karty mně to hlásí chybu, že nemám oprávnění na její čtení. U Grafana nelze kopírovat složku png a u influxdb nelze kopírovat složku wal a solar_assistant.
Prosím o řešení.
Díky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků