Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 29, 2022 11:38 pm


Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Měniče Axpert
Předchozí

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod bobik600 » pon bře 21, 2022 1:58 pm

Dneska zase, jak soláry nabijou baterku, tak se odpojí. Přes jistič jsem tedy panely na pár minut vypnul, po zapnutí se po minutě soláry zapojili a už jde zátěž ze solárů. Něco je tam prostě špatně. Updatovat firmware? Holt se budu muset naučit, jak se to dělá a zda je vůbec nějaká novější verze k dispozici.
?
bobik600
 
Příspěvky: 55
Registrován: čtv pro 23, 2021 4:38 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod rasto1 » pon bře 21, 2022 2:13 pm

bobik600 píše:Dneska zase, jak soláry nabijou baterku, tak se odpojí. Přes jistič jsem tedy panely na pár minut vypnul, po zapnutí se po minutě soláry zapojili a už jde zátěž ze solárů. Něco je tam prostě špatně. Updatovat firmware? Holt se budu muset naučit, jak se to dělá a zda je vůbec nějaká novější verze k dispozici.

Tiez to mam rovnake.
Ked nabije baterie a nema kam ukladat spicky z panelov , lebo by hrozilo prebijanie baterie, tak si proste vybije bateriu a znovu nabija.
Nastav si prahove Bulk charging voltage na napr 57V a float charging voltage na 56.8V a bude ti minimalne vybijat bateriu.
7425Wp-J 27ks, 4125Wp-Z 15ks - SUN275-60P; 3525Wp-J plot 15ks TSM-235PC05; Li-ion 30kWh CATL; 3x5048MK do 1f.
?
rasto1
 
Příspěvky: 843
Registrován: pon lis 11, 2019 2:48 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod bobik600 » úte bře 22, 2022 3:04 pm

Díky za odpověď. Ale podle tohodle vlákna bych měl mít nastaveno 52,5V a 52V. Máš to pro pylontechy takto nastavené dlouhodobě?
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=5106
?
bobik600
 
Příspěvky: 55
Registrován: čtv pro 23, 2021 4:38 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod bobik600 » stř bře 23, 2022 8:29 am

Tak mi napadlo dokrmovat AC výstup pomocí gridfree mikroměničem s jedním panelem 280W. Myslíte, že by to šlo?
https://vysilackymilin.cz/detail-produktu/fotovoltaika/mikroinvertory-gridfree/15453_mikromenic-dc-ac-300w-230v-ce/#detail-popis
?
bobik600
 
Příspěvky: 55
Registrován: čtv pro 23, 2021 4:38 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod bobik600 » stř bře 23, 2022 12:51 pm

Tak dneska se mi to chová tak, že po nabití baterky cykluje nabíjení ze solárů po několika minutách. Napřed se to odpojí, pak to skočí na 20W z PV, pár desítek sekund na tom drží a pak se rozeběhne nabíjení baterky max výkonem, co soláry dokáží dát. To trvá pár sekund a zase se panely odpojí. A to se pořád opakuje.
Koukal jsem do nastavení, tak u bodů 26 a 27 se mi objevilo defoultní napětí pro pylontech 53,2V, i když jsem měl nastaveno 52,5 a 52V. Ty jsem tedy zase takto nastavil a stejně to pořád takhle blbě cykluje. Mám chuť vzít palici a ten měnič rozflákat.
?
bobik600
 
Příspěvky: 55
Registrován: čtv pro 23, 2021 4:38 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod bobik600 » sob bře 26, 2022 11:54 am

Sice si nejspíš "povídám" sám se sebou, ale snad moje poznatky pomůžou někomu dalšímu. Předevčírem jsem na základě jedné internetové cizojazyčné diskuze nastavil hodnoty baterky na:
12 48V
13 51V
26 52,5V
27 51,8V
29 46,5V
No a včera a dneska po nabití baterie mi PV ukazuje 160W a PV do baterie 50W. A to bez nějakého kolísání hodnot. Z DS nejde nic. Zase nevím, co si o tom myslet. Do spotřeby by mělo jít tedy 110W mínus spotřeba měniče 45W mínus účinnost 10% (10-20W). Ale zásuvkový měřák u PC mi ukazuje spotřebu 140W. Když to budu počítat obráceně, tak 140W+45W je 185W +10% je 204W + 50W do baterky by měnič měl ukazovat PV 254W. Co mi dál ukazuje měnič je PV 68V a 3,1A což je 211W. Skoro to vypadá, že ty hodnoty PV, co se ukazují na displeji by se měli sčítat. Ale to určitě ne, první hodnota by měla ukazovat celkový výkon z panelů. Protože při nabíjení a maximálním výkonu panelů mi první PW ukazuje 780W a 500-600W jde do baterie. Což je v součtu minimálně 1280W a já mám instalovaný výkon jen 1140W a špatný sklon panelů. Těch 780W je maximum, co z těch panelů dostanu, to už mám vyzkoušené i bez měniče.
?
bobik600
 
Příspěvky: 55
Registrován: čtv pro 23, 2021 4:38 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod Soban » sob bře 26, 2022 12:04 pm

Vzdej to to nespočítáš.......

Mám sice jiný měnič ale taky mi ty hodnoty co píše nesedí a ať počítám jak počítám tak mi to nevychází a to co změřím že teče s panelů a do baterky atd........

Problém je podle mě v tom že každé měření má nějakou chybu a když ten CPU pak počítá výkony tak se prostě ty chyby sčítají, tak stejně ten měřák u PC nemusí měřit přesně protože je to spínaný zdroj atd.....
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 609
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod Thoma_CPU » sob bře 26, 2022 11:00 pm

Dle všech diskuzí jen měření na Axpertu místy spíše orientační údaj :-) co se týká toho odpojování baterie nemohlo by to být tím že by to odpojovala BMSka ? kvůli vysokému nabíjecímu proudu třeba ? Ono nastavit ten měnič tak aby se choval jak člověk potřebuje je asi celkem maturita :?

Třeba by mne zajímalo jak nastavit kombinaci aby měnič jel primárně ze soláru/baterky a když dojde šťáva v baterce tak by se přepnul do Bypass (tak aby neměl zbytečně ztráty dvojitou konverzí). Nepřišel jsem jak na to zatím ten Bypass funguje jen v Eco Modu alespoň tedy na tom King HV co mám já, i když bych očekával jiné chování dle dokumentace. Pokud nastavuji parametr 10 tedy "provozní logiku" tak hodnota Auto a ONL se mi chová úplně shodně.
?
Thoma_CPU
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte led 18, 2022 10:37 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod bobik600 » pon bře 28, 2022 7:51 am

Tedy je otázka, že když to hází taková housnumera, zda nastavení baterie je dodržováno a zda mi to drahou baterku neodpálí po roce provozu. Včera už zase po nabití baterie soláry odpojil. Zbytečně to 3 hodiny jelo z baterky.
?
bobik600
 
Příspěvky: 55
Registrován: čtv pro 23, 2021 4:38 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod Thoma_CPU » pon bře 28, 2022 9:30 pm

Tak BMS by ti měla litovat napětí tak se můžeš podívat. Axpert se dá i zkalibrovat jsem koukal. Problém by ještě mohl být v úbytku napětí pri větších proudech ale předpokládám že máš origo kabel k pylontechu tam se dává kolik 50mm2 ?
?
Thoma_CPU
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte led 18, 2022 10:37 pm

Re: Axpert King RACK 48V 5000W PF1

Příspěvekod schiki » úte dub 19, 2022 10:23 am

Ahoj,jsem tu nový a chtěl bych se zeptat jak jste spokojení s tím regulátorem Axpert King rack (48v/5000W)
Bohužel standartní verzi na zeď nikde nemají skladem tak jsem objednal verzi rack (toto provedení mě v ničem nelimituje)
Koukal jsem ale na webu obchodu u kterého jsem to objednával a mají tam u tohoto výrobku návod který je od té verze na zeď,pokud by to bylo stejné tak nevidím problém ale obávám se že to nastavení nebude totožné(připadá mi že i display a ovládací tlačítka jsou jiné,ale nikde jsem nenašel fotku jak display svítí),nevíte někdo jak to vlastně je?Čekám na balík,a podívám se jaký tam bude návod,případně to můžu do čtrnácti dnů vrátit.
Baterky plánuju pylontech (mám objednané ale zatím nejsou skladem),panely už mám doma ,zatím 6 kusů 41V/380W.
Chtěl jsem nějaký regulátor s parametrama toho axperta kinga ,dvojitou konverzí napětí kvůli přetokům do sítě.
A taky se solidní podporou.Ale koukám že tuhle verzi moc lidí nemá a řeší se nastavení (zatím mi to připadá že se vhodná kombinace parametrů nenašla).



Nebo by jste mi poradili rovnou nějaký jiný regulátor?

Díky
?
schiki
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát lis 26, 2021 6:54 pm

Předchozí

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'