Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv srp 18, 2022 2:04 am


Victron a prietoky do siete

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Předchozí

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » sob bře 19, 2022 10:21 pm

Diablo1st píše:
xmasin píše:
Ondraf píše:díky za upozornění ,ta potvora měří i dodávku do DS a už tam je 0000001 :eek2:

Jsem na školení Victronu a v režimu ESS opravdu neumí zaručit nulové přetoky, podle školitele přetok je do několika kWh za měsíc.


Určitě na školení říkali jak přifázovat MP2 k DS. Neříkali třeba i to, jak ODFÁZOVAT MP2 od DS ? :roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » sob bře 19, 2022 10:34 pm

Dagus píše:Tam přetok bude, na to se vykašli.


Gridcode mi odpárat nejde(spíš sem nepřišel jak na to_heslo?)
Nicméně ESSko sem vypnul a používám dedicated ignore ACinput.
dík za radu Dagus :write:
Zatim sem nepostřehnul -watty ven, tak by to tak mohlo zůstat ;)
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Diablo1st » ned bře 20, 2022 9:10 am

Ondraf píše:Určitě na školení říkali jak přifázovat MP2 k DS. Neříkali třeba i to, jak ODFÁZOVAT MP2 od DS ? :roll:


Toto je častý problém na zahraničných fórach. Prvý krát ide ESS zmeniť bez hesla, ale potom už nie. Toto heslo si treba pýtať od montážnej firmy, čo montuje Victron veci. Či však budú ochotný toto heslo poskytnúť je vec druhá. Priamo Victron to spraviť nechcel.
?
Diablo1st
 
Příspěvky: 391
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » ned bře 20, 2022 9:27 am

No právě, heslo ti nikdo neřekne. Oni ví proč :-/
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod eman » ned bře 20, 2022 9:34 am

A to heslo je univerzální výraz nebo je heslo nastavené podle výrobního čísla stroje? Případně nějakého klíče?
?
eman
 
Příspěvky: 285
Registrován: pát srp 31, 2012 8:20 pm

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod mihlit » ned bře 20, 2022 10:00 am

Google říká
• For a password to de-select a country code if needed. The password is TPWMBU2A4GCC.

Ale nezkoušel jsem to, nikdy jsem to nepotřeboval
?
mihlit
 
Příspěvky: 233
Registrován: ned říj 17, 2021 6:43 pm

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Diablo1st » ned bře 20, 2022 10:09 am

Ondraf píše:No právě, heslo ti nikdo neřekne. Oni ví proč :-/


Ľudia z victron komunity odporúčajú napíšať priamo na support: https://professional.victronenergy.com/ ... 0products#

Alebo ešte skúsiť resetnúť do továrnych nastavení.
?
Diablo1st
 
Příspěvky: 391
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » ned bře 20, 2022 12:06 pm

mihlit píše:Google říká
• For a password to de-select a country code if needed. The password is TPWMBU2A4GCC.

Ale nezkoušel jsem to, nikdy jsem to nepotřeboval


Tisíceré díky mihlit password je funkční, MP2GX fw 494 :handshake2:
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » ned bře 20, 2022 8:52 pm

pes2 píše:Zdravim,
řešil jsem docela dlouho stejný princip, také přes UPS režim, ale nakonec se mi osvědčilo použít asistenty(hlavně program.relay) místo virtual switchů, je tam větší variabilita a stále je multiplus v režimu UPS.
Jednak mi při určité hodnotě SOC přepne na bypass, a o 15procent níže sepne vlastní nabíječku s proudem rovnajícím se trvalé DC zátěži(mám výhodu že ta je u mne stále stejná, ale dalo by se řídit analogově externě) a čeká se na slunce a pokud se objeví, zase podle soc v rozmezí 2procent(aby to necyklilo) se vrátí až na plný ostrov. Na tohle byl VS už nevhodný. Tohle si řeší MP sám jen s informací z cerba o SOC. Stalo se už někomu že by byl problém s těmi relé? V mém případě si cvaknou v přechodném období max jednou za týden při přechodu měnič/bypass, jinak ne, zapínání nabíječky které se děje hlavně v tomto období již s žádnými relé nehýbe.


Zrovna se pasuju s asistenty jak nejlépe nastavit,. hlavně správnou posloupnost.. ne?
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » ned bře 20, 2022 8:59 pm

pes2 píše:Posílám vzorek....(.doc přejmenuj na .rsvc, tu nevezme forum)
kromě toho co jsem psal je tam ještě i ovládání ACout2. Takhle divoce přes relé to mám proto, aby se dalo ovlivnit i externě "po drátech" vedoucích do multiplusu kdyby byl problém v cerbu a výš. Vyšší inteligence je pak přes modbusTCP. DVCC používám, a nabíječku ovládám zatím pouze skokově....nabíjej 6A nebo se vypni ale neměl by být problém plynule. Na DVCC mne štve jen to, že nebere v úvahu DC spotřebu a neodpočítává ji automaticky. Např. pylon si řekne "nenabíjej" a ve výsledku ikdyž praží slunko vybíjely se baterky. Ale používám ho a na trvalou spotřebu jsem to musel natvrdo patchnout v Cerbu že 0A z pylonu=6A reálně.

Zrovna se pokouším programovat asistenty. :comp:

Co mi funguje 100% je sepnutí relé ACout2, ikdyž je ACin 0V :)
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » ned bře 20, 2022 9:17 pm

pes2 píše:Posílám vzorek....(.doc přejmenuj na .rsvc, tu nevezme forum)
kromě toho co jsem psal je tam ještě i ovládání ACout2. Takhle divoce přes relé to mám proto, aby se dalo ovlivnit i externě "po drátech" vedoucích do multiplusu kdyby byl problém v cerbu a výš. Vyšší inteligence je pak přes modbusTCP. DVCC používám, a nabíječku ovládám zatím pouze skokově....nabíjej 6A nebo se vypni ale neměl by být problém plynule. Na DVCC mne štve jen to, že nebere v úvahu DC spotřebu a neodpočítává ji automaticky. Např. pylon si řekne "nenabíjej" a ve výsledku ikdyž praží slunko vybíjely se baterky. Ale používám ho a na trvalou spotřebu jsem to musel natvrdo patchnout v Cerbu že 0A z pylonu=6A reálně.

Zrovna se pokouším programovat asistenty. :comp:

Co mi funguje 100% je sepnutí relé ACout2, ikdyž je ACin 0V :)

Ale to je zatím vše :wood:
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Re: Victron a prietoky do siete

Příspěvekod Ondraf » úte dub 19, 2022 9:46 pm

pes2 píše:Zdravim,
řešil jsem docela dlouho stejný princip, také přes UPS režim, ale nakonec se mi osvědčilo použít asistenty(hlavně program.relay) místo virtual switchů, je tam větší variabilita a stále je multiplus v režimu UPS.
Jednak mi při určité hodnotě SOC přepne na bypass, a o 15procent níže sepne vlastní nabíječku s proudem rovnajícím se trvalé DC zátěži(mám výhodu že ta je u mne stále stejná, ale dalo by se řídit analogově externě) a čeká se na slunce a pokud se objeví, zase podle soc v rozmezí 2procent(aby to necyklilo) se vrátí až na plný ostrov. Na tohle byl VS už nevhodný. Tohle si řeší MP sám jen s informací z cerba o SOC. Stalo se už někomu že by byl problém s těmi relé? V mém případě si cvaknou v přechodném období max jednou za týden při přechodu měnič/bypass, jinak ne, zapínání nabíječky které se děje hlavně v tomto období již s žádnými relé nehýbe.


Tak nakonec toto nastavení :comp:
Všechny podmínky pro přepnutí na síť a zpět,
jednotlivě odzkoušeny a fungují.
Čoveče 'generál flag user' mám na druhém místě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Victron Multiplus II GX 48V/5000
SmartSolar MPPT 250/70TR VE.CAN
3xDHM60X10 BLACK 450Wp,(124.8Voc, 13,66Isc)
4xSunStonePower MLG12-250 GEL
-------------------------------------------
chytrá UPSka ? :-D
Uživatelský avatar
Ondraf
 
Příspěvky: 109
Registrován: úte úno 15, 2022 6:41 am
Bydliště: Severozápad

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'