Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte říj 04, 2022 12:50 am


BMS kompatibilní s Victron?

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
Předchozí

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod cipis » čtv srp 18, 2022 6:00 pm

Uklikne se každý :) Na Markově tišťáku vytěžovače zase číňan nezvládl diakritiku v popisech :D
8,37 kWp: 5520 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 810 Wp Západ
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 5x 4415
3x CARSPA 2kW (dva bojlery a žebříky, světla, chladničky, "lehké" zásuvky)
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 1386
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod Diablo1st » čtv srp 18, 2022 6:06 pm

cipis píše:Evidentně ventilátory, když je to u ní napsané :)

Diablo1st píše: na čo je tá modrá svorkovnica sa mi zatiaľ nedostalo odpovedi.
IMG_20220728_060953.jpg


A aké ventilátory to má ovládať? :?
?
Diablo1st
 
Příspěvky: 545
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod cipis » čtv srp 18, 2022 6:11 pm

Chlazení baterek třeba?
8,37 kWp: 5520 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 810 Wp Západ
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 5x 4415
3x CARSPA 2kW (dva bojlery a žebříky, světla, chladničky, "lehké" zásuvky)
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 1386
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod Diablo1st » čtv srp 18, 2022 8:44 pm

Dagus píše:Mě spíš láká připojení dvou aku na jeden převodník. Pokud mi to jsi schoen v podobném vzhledu za 70E poslat, tak jsou tvoje, já na ladění testování nemám moc čas, takže preferuju dodání funkčního řešení. :)


Len máš na oboch aku JK BMS?
?
Diablo1st
 
Příspěvky: 545
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod Dagus » čtv srp 18, 2022 9:31 pm

Ne, ale koupim druhou jk bms, mám rád stejné řešení, jen furt hledám.
7010Wp, SV 1710Wp Poly, J 1820Wp Mono, JZ 1680Wp Poly, JZ2 1800Wp Mono.
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 6.4kWh AKU1, 15kWh AKU 2
?
Dagus
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1435
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod havran2 » pát zář 02, 2022 5:02 pm

Dagus píše:Krásný, už jsem mu napsal o kousek na testování. Dík za foto.


Jak to dopadlo? Nějaká odezva nebo info? Díky
?
havran2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř pro 30, 2020 12:43 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod Dagus » pát zář 02, 2022 6:06 pm

Psal jsem a psal že je na dovolené a zkusí odepsat. Jdu to zkusit znovu.
7010Wp, SV 1710Wp Poly, J 1820Wp Mono, JZ 1680Wp Poly, JZ2 1800Wp Mono.
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 6.4kWh AKU1, 15kWh AKU 2
?
Dagus
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1435
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod Wulfgar » pát zář 09, 2022 8:01 am

Ahoj. S dovolením se větru do konverzace s dotazem.
Mám doma JK BMS JK-B2A24S20P na baterii ještě čekám. Ale přemýšlím jak to propojit s cerbem bx.

Mám shánět konektor mezi cerbo a bms. Pak k tomu do cerba nahrávat ovladače. A další věci o kterých nemám zatím ani potuchy.

A nebo raději koupit smartshunt a brát data pro cerbo z něj? Má to připojení bms nějaké jiné výhody než je cena? Řekl bych asi třetina toho co stojí smartshunt?

Baterii budu mít v nejbližší době jednu. (Kdo ví co přinese budoucnost) tak si říkám zda ten shunt není zbytečné pořizovat když by se mě povedla ta komunikace s BMS. Ale zase se mě to začíná zdát trochu komplikované.

Děkuji za radu.
?
Wulfgar
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte črc 26, 2022 7:21 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod mihlit » pát zář 09, 2022 8:09 am

Přesnost měření SOC je u SmartShuntu mnohonásobně lepší, než u BMS obecně a zrovna JK BMS bohužel patří i mezi BMS mezi ty méně přesné. Pokud tě tedy SOC zajímá a nebo dle něj chceš něco řídit, tak SmartShunt potřebovat budeš.

Pozor taky, že k připojení JK BMS do Cerba potřebuješ jak RS485 krabičku od JK, tak USB-RS485 kabel od Victronu.
?
mihlit
 
Příspěvky: 262
Registrován: ned říj 17, 2021 6:43 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod Wulfgar » pát zář 09, 2022 8:35 am

Díky. Chtěl bych podle toho SOC řídit ACout2 na MP2. Pro bojler. A zrovna dnes se tohoto tématu věnoval i Andy z OGG. Ten použil JK kabel za cca 300kc plus za cca 130kc USB-rs485. A taky mě vrtalo hlavou pořád hlavou zda to nějak zkoumat aby bms komunikovalo s cerbem a nebo ne. Jestli to tomu dá nějakou tu výhodu.

Asi to vezmu přes ten shunt. Nemá není zas až taková a řekl bych že to pro mě bude jednodušší. Navíc asi to bude výhoda když se rozhodnu rozrůst o další baterii. Kdo víc co budoucnost přinese. Ještě před 2 roky sem si říkal že se mě solary nevyplatí. A dnes už je mám na pergole a jen vyhlížím baterii. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
?
Wulfgar
 
Příspěvky: 19
Registrován: úte črc 26, 2022 7:21 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod havran2 » pát zář 09, 2022 4:18 pm

havran2 píše:
Dagus píše:Krásný, už jsem mu napsal o kousek na testování. Dík za foto.


Jak to dopadlo? Nějaká odezva nebo info? Díky


Zavolal jsem tomu pánovi ze Slovenska ohledně toho převodníku z JK na CAN - funguje to, ale má to zásadní omezení pro Victron na 15S - používá Pylon protokol a Victron má v sobě nastaveno Pylon=15S větší napětí nepustí. Asi se Victron s Pylonem domluvili, aby to bylo blbu vzdorné. Tak škoda na 18S Lifepo je naprosto mimo.
?
havran2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř pro 30, 2020 12:43 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod igo » pon zář 19, 2022 4:29 pm

Tiež hľadám rozumné BMS riešenie kompatibilné s Victronmi, tak sa skúsim spýtať, či nemá niekto skúsenosť, alebo aspoň nejaký názor k možnosti použiť na tento účel BMS123 Smart Gen3. https://123electric.eu/products/123smartbms-gen3/ (dostupné aj v GWL)
?
igo
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon zář 27, 2021 8:39 pm

Re: BMS kompatibilní s Victron?

Příspěvekod Diablo1st » pon zář 19, 2022 5:53 pm

havran2 píše:
havran2 píše:
Dagus píše:Krásný, už jsem mu napsal o kousek na testování. Dík za foto.


Jak to dopadlo? Nějaká odezva nebo info? Díky


Zavolal jsem tomu pánovi ze Slovenska ohledně toho převodníku z JK na CAN - funguje to, ale má to zásadní omezení pro Victron na 15S - používá Pylon protokol a Victron má v sobě nastaveno Pylon=15S větší napětí nepustí. Asi se Victron s Pylonem domluvili, aby to bylo blbu vzdorné. Tak škoda na 18S Lifepo je naprosto mimo.


Keď mi príde cerbo a regulátor, chcem toto otestovať, čo všetko bude cerbo zobrazovať a čo tam pôjde nastaviť. Keďže sa mi podarilo odpísať jeden článok tak 15S nie je u mňa problém :lol:
?
Diablo1st
 
Příspěvky: 545
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm

Předchozí

Zpět na Baterie, úložiště energie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'