Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 11, 2023 2:25 am
chatař píše:Co to je za blbost? Proč bych měl ohlašovat ostrovní systém, pokud je nezávislý na DS? A co mě je do jejich zisků? Ke mně přijde jednou za rok paní od Eonu, kolikrát o ní ani nevím. Přiblíží čtečku ke skříňce s elměrem, dálkově udělá odečet a pak mi přijde roční faktura. Nikdo neřeší, že z kdysi 1300kWh spotřeby je 250kWh. Žádný mail, žádný opruz. Elměr nenahlásil přetoky, protože nemůžou být, a tím to pro ně končí.
proasnet píše:Tak jsem měl zase kontrolu z distribučky. Kontrolovali elektroměr, a proč mám o 90% nižší spotřebu. Přitom při stavbě svého ostrova jsem ohlášení na SSD dával. Jeden byl hodný a druhý zlý.
Ten zlý mi chtěl vlézt do domu a kontrolovat ŕozvaděče. Řekl jsem mu že s tím nemám problém, když přijde s policií a povolením k domovní prohlídce.
Ten hodný mě upozorňoval, že takto má distribučka nižší zisky, když si každý hajzl dá na střechu ty debilní panely. Měly by se platit distribučce poplatky i za svoji elektřinu, nejlépe nějaké procento z vyrobených kW. A že fve budou zdražovat elektřinu, protože čím více lidí nebude odebírat ze sítě, a oni mají čím dál vyšší náklady, tím bude elektřina dražší. Takže až je nikdo nebude potřebovat, elektřina bude nejdražší.
proasnet píše:Tak jsem měl zase kontrolu z distribučky. Kontrolovali elektroměr, a proč mám o 90% nižší spotřebu. Přitom při stavbě svého ostrova jsem ohlášení na SSD dával. Jeden byl hodný a druhý zlý.
Ten zlý mi chtěl vlézt do domu a kontrolovat ŕozvaděče. Řekl jsem mu že s tím nemám problém, když přijde s policií a povolením k domovní prohlídce.
Ten hodný mě upozorňoval, že takto má distribučka nižší zisky, když si každý hajzl dá na střechu ty debilní panely. Měly by se platit distribučce poplatky i za svoji elektřinu, nejlépe nějaké procento z vyrobených kW. A že fve budou zdražovat elektřinu, protože čím více lidí nebude odebírat ze sítě, a oni mají čím dál vyšší náklady, tím bude elektřina dražší. Takže až je nikdo nebude potřebovat, elektřina bude nejdražší.
TomHC píše:ZSDIS sa prebudil, a teta mi napísala, že musím podať žiadosť o dodávke elektriny do siete, oni mi to možno schvália a potom už bude všetko v poriadkutak som im odpísal v zmysle, že ja nemám v pláne im do siete čokoľvek dodať, a že to ani technicky nie je u mňa možné. A oni zase len to svoje. Tak som napísal, že podľa toho zákona som im to ohlásil, splnil si povinnosť a tým táto vec pre mňa končí. Vybavené
TomHC píše:Hlavne že EÚ chce Green deal, a my čo štát nestojíme ani cent na dotáciách, sme zelení úplne najviac. Tak nech idú do prdele. By nám mali dať medailu
chatař píše:TomHC píše:Hlavne že EÚ chce Green deal, a my čo štát nestojíme ani cent na dotáciách, sme zelení úplne najviac. Tak nech idú do prdele. By nám mali dať medailu
Jenže problém je, že na nás nic nevydělají.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků