Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob zář 18, 2021 11:43 pm


PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Měniče Axpert
Předchozí

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod moravan30@seznam.cz » ned črc 18, 2021 4:54 pm

Takže to zkusím změnit na USE a najít ideální nastavení. Myslel jsem ( si naivně) že pokud tam je to menu 16 - SLB-UDC cituji: solární energie bude použita nejprve pro pokrytí připojené zátěže a až potom k nabíjení baterie...... tak se to tak n
bude chovat i s nastavením pylontech...

toto je úplně mimo a nefunguje...
Naposledy upravil moravan30@seznam.cz dne ned črc 18, 2021 4:54 pm, celkově upraveno 1
?
moravan30@seznam.cz
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát bře 19, 2021 10:45 am

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod kvako1 » ned črc 18, 2021 4:54 pm

ten graf je mazec, kiwi na to asi kapnul.
mužu se zeptat co ti bere stabilně 3,5kW?
to co ti tam svíti za den ja mam na tyden :D
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... &start=300
FVE 17kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 1160Ah cca 60kWh
?
kvako1
 
Příspěvky: 597
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod moravan30@seznam.cz » ned črc 18, 2021 4:57 pm

kvako1 píše:ten graf je mazec, kiwi na to asi kapnul.
mužu se zeptat co ti bere stabilně 3,5kW?
to co ti tam svíti za den ja mam na tyden :D


no jsou tam nějaké počítače a nějaká ta grafika ....
?
moravan30@seznam.cz
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát bře 19, 2021 10:45 am

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod kvako1 » ned črc 18, 2021 4:59 pm

moravan30@seznam.cz píše:Takže to zkusím změnit na USE a najít ideální nastavení. Myslel jsem ( si naivně) že pokud tam je to menu 16 - SLB-UDC cituji: solární energie bude použita nejprve pro pokrytí připojené zátěže a až potom k nabíjení baterie...... tak se to tak n
bude chovat i s nastavením pylontech...

toto je úplně mimo a nefunguje...



jinak tohle už někdo řešil, někde jsem to nedavno četl. a bylo mu řečeno že je chyba ve firmveru.
jestli máš tedy ten měnič s odnimatelným panelem.

ale už to nemohu najit kde to bylo.. taky problem s nabijením baterie.
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... &start=300
FVE 17kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 1160Ah cca 60kWh
?
kvako1
 
Příspěvky: 597
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod rottenkiwi » ned črc 18, 2021 5:00 pm

A to nastavenie preco nie je zaskrtnute: Use SOC for control ?
Ked sa da On a nastavia sa spravne SOC na vypinanie/zapinanie, tak to nefunguje ?
Ci Pylony spravne neodkomunikuju SOC do Axperta ?
Zbohom. Why 50 Years Haven Protocol RollBack Tachyum prototyp 280 Ah LiFePO Zomrel McAfee 23005 KWh
Once you have enough money, more money doesn't make you more happy.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod moravan30@seznam.cz » ned črc 18, 2021 5:06 pm

rottenkiwi píše:A to nastavenie preco nie je zaskrtnute: Use SOC for control ?
Ked sa da On a nastavia sa spravne SOC na vypinanie/zapinanie, tak to nefunguje ?
Ci Pylony spravne neodkomunikuju SOC do Axperta ?


no právě proto, že nefunguje to rozdělení výkonu, zkoušel jsem to a potom tahám zbytečně moc výkonu přes baterie ... protože po přepnutí back to grid nabíjím 100% výkonu pole do baterií (třeba 2 hodiny) zase do přepnutí...

panel je odpojitelný FW poslední..
?
moravan30@seznam.cz
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát bře 19, 2021 10:45 am

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod kvako1 » ned črc 18, 2021 5:09 pm

ještě mě napadlo zvýšit cut of batery voltage třeba na 51V jak se to bude chovat.

nebo klidně i víc 52,5V
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... &start=300
FVE 17kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 1160Ah cca 60kWh
?
kvako1
 
Příspěvky: 597
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod moravan30@seznam.cz » ned črc 18, 2021 5:20 pm

kvako1 píše:ještě mě napadlo zvýšit cut of batery voltage třeba na 51V jak se to bude chovat.

nebo klidně i víc 52,5V


nejde to výš než parametr "back to discharge"
?
moravan30@seznam.cz
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát bře 19, 2021 10:45 am

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod rottenkiwi » ned črc 18, 2021 5:24 pm

Este nejake materialy k tomu:
https://www.mppsolar.com/v3/pylontech/
http://www.mppsolar.com/manual/Pylontec ... %20SOP.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=kiH8xsC_Oig

Dal by som 05 na USE a potom nastavit nizsie 26 a 27:
Napr. 50 V, 49.6, 49, 48.6 a pod.
Zbohom. Why 50 Years Haven Protocol RollBack Tachyum prototyp 280 Ah LiFePO Zomrel McAfee 23005 KWh
Once you have enough money, more money doesn't make you more happy.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: PIP 5048MK - nefunguje nastavení priorit

Příspěvekod moravan30@seznam.cz » ned črc 18, 2021 5:26 pm

Tak mám co zkoušet...

CHLAPI MOC DĚKUJI ZA POMOC ! a dám vědět jak jsem dopadl..
?
moravan30@seznam.cz
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát bře 19, 2021 10:45 am

Předchozí

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'