Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob kvě 27, 2023 11:41 pm
marko250 píše:>střidač_N :"Po čase, který je v regulátoru nastaven přejde regulátor do stavu float, což je nižší napětí než při absobci a baterky lifepo se vybijí na toto nižší napětí. Toto je ten problémový okamžik na který poukazuji!!!!!"
Nepochopil jsem to. Baterka jede v CC(bulk) plný proud a dané napětí,po dosažení napětí přejde do CV (absorbce),kde omezuje proud a udržuje dané napětí po zadaný čas.Po tomto čase se přepne do režimu Float,který má jen udržovat nastavené napětí,které je nižší než v prvních dvou fázích a zároveň používá proměnný proud,pak je tam Rebulk,kdy klesne napětí na stanovenou hranici a opět začíná první fáze.
Kde jsi vzal názor,že po absorbci, kdy pack nabude horní hodnoty napětí,přejde do floutu a tím jej regl sám vybíjí_??????? To je nesmysl,v tom přechodu regl jen čeká než spadne napětí packu přirozeným vybíjením do domu na hodnotu floatu a tam jej udržuje pokud má z čeho.Tady k žádnému umělému vybíjení reglem nedochází a float je režim právě nastavený na nižší napěťovou hladinu a úměrný proud.Svým způsobem se float dá považovat za absorbci nastavenou na nižší hodnotu napětí packu.Co je na tom špatně,nepochopil jsem to?
rva píše:1. Pro kabeláž od baterií neplatí, že čím silnější, tím lepší. Baterie je jištěná pojistkou, která je schopna odpojení jen do určitého maximálního zkratového proudu. Kabeláž musí být taková, aby případný zkrat nepřekročil tuto hodnotu.
marko250 píše:......A ano dokud nepoklesne hladina napětí na nastavenou ve floutu,tak je odběr z baterek........
střídač_N píše:Selský rozum mi napovídá, že nabít a ihned bezúčelně vybít je hovadina.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků