Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 1:16 pm
pezizka píše:Aktivní, který bude dotovat onen nejslabší článek při vybíjení a takto se dá za určitou cenu zvýšit kapacita celku nad kapacitu nejslabšího článku?
pezizka píše:Pasívní, který při dosažení určitého napětí článku maří jeho další nabíjení a je vlastně prd platné, že se ostatní nabijí víc? Ono se to stejně provalí při vybíjení, pokud tedy nebude tento článek dotován aktivním balancérem.
pezizka píše:A nebo třeba zařízení sloužící pro zachycení "útěku" jednoho z článků jen pro sichr z jakéhokoliv důvodu tak aby nevyletěl nad nějakou hranici?
pezizka píše:Píšete, že většina nabíječek je CCCV.
pezizka píše:Jestli jsem to dobře pochopil, tak sledujete napětí každého článku a při jeho dosažení se přejde na CV, podle toho který má nejvyšší napětí samozřejmě pevně omezené. Jest tak nějak?
rottenkiwi píše:.......Ale ak by som mal len 8 x 200 Ah-nové články, tak by som musel použiť pumpy,.
aby som nezničil ten najslabší a využil vačšiu časť celkovej kapacity......
marko250 píše:.......Stav bulk/absorbce/float/equalize je v režimu regulátoru,........
rottenkiwi píše:Uveďme si nejaké čísla:
1. 90 2. 100 3.120 4.120 Ah
střídač_N píše:Tudíž regulátor jenž nemá funkci jež tento stav může odstranit, nebo změnit stav float, nebo kdy jsou absorbce i float stejné, lithiu nepomáhá, ba naopak, škodí.
Jozef51 píše:Aku funciu od Vasho balancera vo Vasom systeme ocakavate? Samotny balancer pasivny a najma rozne aktivne balancery a hlavne 'prelievacie' toho vela neprinesu.
Ziadny balancer bez navaznosti na system nabijania baterie velke vyhody neprinasa. A cim viac clankov (seriovych) mate v baterii tym je problem vacsi.
solárník píše:.... že se mají skladovat vybité.....
solárník píše:....v soláru plně nabité (ze zkušenosti už v 11 dopoledne) je může už z podstaty degradovat....
solárník píše:Proto se tu spekulovalo o tom, jestli není lepší ten float zapnout a dát mu lehce nižší napětí, kde by se články "celé léto" nedržely na plně nabité úrovni. Já to nevím, jen jsem chtěl vyvolat diskuzi.
trud píše:Stale je možnosť kúpiť k tym tvojim 200Ah dáke malé lifepo4 a zrovnat kapacitu.
Datestamp na mých LiFe je 2008-03-28. Ovšem já je mám z toho pouze cca rok. Ale nevypadají, že by se jejich vlastnosti nějak rapidně měnily. Změřená kapacita (v rozsahu 3,60-3,00V) je mezi 94% a 99% štítkové hodnoty.střídač_N píše:Byla zde diskuse, že reálná životnost LFP je max 12 roků. Nevěřím, že první den onoho třináctého roku na mne baterka udělá dlouhý nos a nic ze sebe nevydá.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků