Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát kvě 14, 2021 12:01 pm


Moje FVE se Studerem

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Předchozí

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod marko250 » pát dub 30, 2021 8:06 am

Tak střecha už prodloužit se svodama půjde jen prasácky,tak bych to neřešil,stejně nabereš chuť a tu střechu nad nima budeš do dvou let osazovat taky.Holt budou dva stringy slabé.I tak tam je dokola spousta stínění.Ještě by to šlo zapojit 4s a tu poslední řadu pod okapem 5s,kolik mají ty Hageny na štítku parametry?
9780kWp/JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na regl Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na regl MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2681
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod bol-St » pát dub 30, 2021 8:11 am

Díky za vysvětlení, to dává smysl. Pokles napětí tam jistě bude, čímž se proud už neprotlačí. Je to tak stringy jsou 3s a vždy 4 paralelně na jeden regulátor.
Až to bude zapojené tak uvidím jaký rozdíl výkonu bude mezi regulátorem co nemá zastíněný panel a tím co má zastíněné panely.
bol-St
 
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod bol-St » pát dub 30, 2021 8:17 am

marko250 píše:Tak střecha už prodloužit se svodama půjde jen prasácky,tak bych to neřešil,stejně nabereš chuť a tu střechu nad nima budeš do dvou let osazovat taky.Holt budou dva stringy slabé.I tak tam je dokola spousta stínění.Ještě by to šlo zapojit 4s a tu poslední řadu pod okapem 5s,kolik mají ty Hageny na štítku parametry?


Marku, další panely už jsou doma, tak určitě někde přibydou. Zapojení 3s je maximum jsou to 72 článkové panely.

2.2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
bol-St
 
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod xmasin » pát dub 30, 2021 8:25 am

tomas píše:Diody přemosťují skupiny článků. A existují i panely co mají místo diod zalaminovanou aktivní elektroniku:
https://www.solsol.cz/sites/default/fil ... lsol_9.pdf

Pro kolegu jsem bral panely Suntech přímo s vestavěným optimizérem, bohužel už nejsou dostupné https://www.nemakej.cz/pdf/suntech%20stp300s-20wfw-mx.pdf
xmasin
 
Příspěvky: 1524
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod bol-St » čtv kvě 13, 2021 6:23 am

Včera jsem připojil kabely se solárního pole a začalo se v 18 hod nabíjet. Slunce bylo za mraky ale nějakých 400W to dávalo. Zkoušel jsem zapnout měniče, zatím bez výstupu AC, ale RCC mi hned hlásilo chybu při auto testu. Zmáčkl jsem entr a hláška zmizla. Strčil jsem do RCC kartu s aktualizaci r674 a adresář přejmenoval na 03. Vše se zdálo že proběhlo OK, ale tovární nastavení se mi nezdá. Prvnímu XTM svítí led aux relé a bliká červená kontrolka na nízké napětí. Druhý XTM se tváří OK.
zapojeni com.jpg


2 spustění.jpg


Nevíte proč tam dochází k chybě auto testu ?
Čas ani datum jsem zatím nenastavoval.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
bol-St
 
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod milhaus » čtv kvě 13, 2021 8:06 pm

bol-St píše:Včera jsem připojil kabely se solárního pole a začalo se v 18 hod nabíjet. Slunce bylo za mraky ale nějakých 400W to dávalo. Zkoušel jsem zapnout měniče, zatím bez výstupu AC, ale RCC mi hned hlásilo chybu při auto testu. Zmáčkl jsem entr a hláška zmizla. Strčil jsem do RCC kartu s aktualizaci r674 a adresář přejmenoval na 03. Vše se zdálo že proběhlo OK, ale tovární nastavení se mi nezdá. Prvnímu XTM svítí led aux relé a bliká červená kontrolka na nízké napětí. Druhý XTM se tváří OK.
zapojeni com.jpg


2 spustění.jpg


Nevíte proč tam dochází k chybě auto testu ?
Čas ani datum jsem zatím nenastavoval.



1.proč aktualizace souborem 03 ? stačí 02. - přejmenování na 03 se používá k návratu na starší verzi R.
2. odkud jsou XTM?
3. jaké jsou použíté komunikační kabely ? origo?
4.tovární nastavení proběhlo?
milhaus
 
Příspěvky: 190
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod DanoP » čtv kvě 13, 2021 8:21 pm

Je Xcom-CAN - spravne nakonfigurovane (DIP prepinace) a je prepojene s pylonmi?
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 822
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Moje FVE se Studerem

Příspěvekod bol-St » pát kvě 14, 2021 7:06 am

To milhaus:
1) inspiroval jsem se ve vlákně od marshal64:
píše:
4. Rozbalení zip, obsah adresáře 02 překopírován na SD kartu
5. Adresář 02 na SD kartě přejmenovat na 03 (chci reset do továrního nastavení)

2) XTM jsou se secondsol
3) komunikační kabely jsou co dům dal. Včera jsem zjistil že mezi oběma XTM je kabel který nemá osázené všechny piny, už mám správný a dnes vyměním.
4) mělo proběhnout, ale budu ho opakovat

to DanoP:
Včera večer jsem studoval manuál pro xcom-can a zjistil, že DIP přepínače musím přestavit, nastavil jsem jen přenosovou rychlost.

Ale aspoň se včera povedlo připojit na Studer a komunikace xcom-Lan funguje.
bol-St
 
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'