MPPT regl pro malé FV instalace
Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
-
- Lokalita: Brno
MPPT regl pro malé FV instalace
Zdravím ,
snad tímto někomu pomohu v hledání "slabého" MPPT regulátoru .
Zakoupil jsem 20A 12V/24 MPPT solar charge controller solar regulator od číňana . Po zapojení na můj 125Wp panel 18V
ukazoval rozdíl MPPT vs. PWM pouhá 2% ve prospěch MPPT , na panelu 210Wp 21V to už bylo 18% .
Má dispej zobrazující napětí aku , proud do aku , W do aku + zvolený režim , ON/OFF výstupu , fázi nabíjení a Wh
dodané do aku . Dosti nevídanou (u levných reglů) je možnost nastavení "voltových dorazů" .
Tady o něm mají celý popis : http://www.ebay.com/itm/20A-MPPT-solar- ... 4abb0886ee .
Jo , a vypadá docela pekně .
Elektronům zdar
Zakoupil jsem 20A 12V/24 MPPT solar charge controller solar regulator od číňana . Po zapojení na můj 125Wp panel 18V
ukazoval rozdíl MPPT vs. PWM pouhá 2% ve prospěch MPPT , na panelu 210Wp 21V to už bylo 18% .
Má dispej zobrazující napětí aku , proud do aku , W do aku + zvolený režim , ON/OFF výstupu , fázi nabíjení a Wh
dodané do aku . Dosti nevídanou (u levných reglů) je možnost nastavení "voltových dorazů" .
Tady o něm mají celý popis : http://www.ebay.com/itm/20A-MPPT-solar- ... 4abb0886ee .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Re: MPPT regl pro malé FV instalace
Pěkné, jen mi příjde škoda, že neumí větší vstupní napětí na panelech než 42V(minimálně v té 48V verzi bude muset být větší), některé amorfy mají i přes 60V.abrams píše:Zdravím ,
Elektronům zdar
S jakou cenou počítat pokud na zásilku vztáhne pařáty stát(1300kč)?
Možná by bylo zajímavé srovnat účinnost obdobně jako PWM X MPPT tento MPPT s třebas Tristarem.
-
A ten přírůstek výkonu MPPT vs. PWM byl měřen pomocí funkce onoho regulátoru jak je uvedeno v návodu k němu? A za jakých pormínek byl tento test proveden?abrams píše:Zdravím ,
Elektronům zdar
-
Zdravím ,Harry píše:
A ten přírůstek výkonu MPPT vs. PWM byl měřen pomocí funkce onoho regulátoru jak je uvedeno v návodu k němu? A za jakých pormínek byl tento test proveden?
tento údaj zobrazí kdykoli po stisknutí tlačítka Mppt DEMO .
A za jakých pormínek byl tento test proveden?
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
No těmi podmínkami jsem jako myslel kdy byly porvnávány ty účinnosti pro 125 Wp panel? Jestli to bylo za poleden, a bylo slunečno nebo nějaké jiné podmínky a jestli jsou to nějaké výsledky delšího testování nebo jste jen jednou znáčkl tlačítko a bylo.abrams píše:Zdravím ,Harry píše:
A ten přírůstek výkonu MPPT vs. PWM byl měřen pomocí funkce onoho regulátoru jak je uvedeno v návodu k němu? A za jakých pormínek byl tento test proveden?
Elektronům zdar
-
Zdravím ,Harry píše:No těmi podmínkami jsem jako myslel kdy byly porvnávány ty účinnosti pro 125 Wp panel? Jestli to bylo za poleden, a bylo slunečno nebo nějaké jiné podmínky a jestli jsou to nějaké výsledky delšího testování nebo jste jen jednou znáčkl tlačítko a bylo.abrams píše:Zdravím ,Harry píše:
Elektronům zdar
zkoušel jsem to po tři dny kolem poledne za jasného počasí , a párkrát i při nižším osvitu v podvečerních hodinách .
U 125Wp byl rozdíl od 0% do 2% (ten panel má vadný jeden článek ) a 210Wp od 12% do 18% . Řekl bych že délka
kabelů výsledky trochu zkresluje - mám 12m vedení 4mm2 .
Jelikož výše zmíněný regl funguje od cca 1W výkonu FV panelu oproti 20A EpSolaru od cca 0,5A , je tedy pro menší FVE
výhodnější než-li EpSolar .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výhled na opodstatněnost instalace malé FVE
od Radar » » v Plánované elektrárny
Výhled na opodstatněnost instalace malé FVE
- 48 Odpovědi
- 1269 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Keraj
-
-
-
High voltage MPPT regl 500VDC>48VDC
od marko250 » » v Regulátory
High voltage MPPT regl 500VDC>48VDC
- 14 Odpovědi
- 992 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rva
-
-
-
Instalace poloostrovní el. Jištění -postup instalace.
od Janma » » v Jističe, přepěťové ochrany, ochrana proti blesku
Instalace poloostrovní el. Jištění -postup instalace.
- 2 Odpovědi
- 1051 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dub042
-
-
-
Regl si nepamatuje nastaveni po odpojeni baterky XTRA4415N
od kolin » » v EP Solar
Regl si nepamatuje nastaveni po odpojeni baterky XTRA4415N
- 15 Odpovědi
- 778 Zobrazení