Mikrozdroj 3,6 kWp se smlouvou + AC coupling

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
Quickyprd
Příspěvky: 246
Registrován: úte kvě 26, 2020 3:50 pm

Re: Mikrozdroj 3,6 kWp se smlouvou + AC coupling

Příspěvek od Quickyprd »

1F, vše kromě půlky indukce, 3F kaloveho čerpadla, několika zásuvek různé po baráku jako rezervy a pár miniprimotopu mám na jedné fázi 25A a funguje to, manželka se jen rychle naučila co kdy má pouštět a krásně přehledný GX touch taky chápe. Koukne kolik to sype a jak je baterka a dle toho se zařídí. Baterka BMZ X 10kWh. Při výpadku funguje jako ostrov, není slunce či baterka odpovídající spotřebě tak se vypne a čeká. Klasika. Vstup generátoru nemá, to bych musel mít quattro. Panely dám přes MPPT regl. Fullblack na černou střechu, ať si počítají. Řeknu že to je na přímý ohřev bojleru či bazénu. Dvě či tři fáze fakt nevyuziju. Nebo se na to vyprdu, díky baterii a bazénu to stejné pokryje přes polovinu roční spotřeby :)
Diablo1st
Příspěvky: 1567
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm
Bydliště: SR MY

Re: Mikrozdroj 3,6 kWp se smlouvou + AC coupling

Příspěvek od Diablo1st »

On-grid máte v Mulitpluse zapojený na AC-in alebo AC-out?
Ako ste baterky nahlasovali u distribútora? Ako UPS alebo ako rozšírenie FVE o batérie? V budúcnosti (po rekonštrukcii strechy) plánujem obdobne rozšíriť môj on-grid (3,3kWp) s tým, že by som prihodil panely a cez mppt nabíjal batérie.
ESS u Victronu by mal vedieť ovládať mppt tak, že mu hovorí koľko má vyrábať. Ak už nie je energiu kde dať tak ostane na streche.
Ja mám tiež takmer celý dom na 1f okrem sporáku. Istič sa nám podarilo zhodiť len pri súbehu pračka, mikrovlnka, kanvica a do toho pustený 2kW ohrievač :lol:
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah + JK BMS
Quickyprd
Příspěvky: 246
Registrován: úte kvě 26, 2020 3:50 pm

Re: Mikrozdroj 3,6 kWp se smlouvou + AC coupling

Příspěvek od Quickyprd »

AC-out, aby to fungovalo i jako ostrov při pádu sítě. Právě dobíhá klasické plnohodnotné kolečko přes ČEZ. Ale vše to řeší firma, já jen podepisuji. Taky jak píšu plánují přidat MPPT přímo na nabíjení baterie. Nový ESS umožňuje oddělit dodávku z AC od DC...čili když budou nějaké přebytky, tak to půjde legálně z Fronius do sítě..mproto to dělám oficiálně. Nikdo nezaručí u Victronu nulové přetoky. A MPPT se přetoky zablokují. Samotný výkon 4kW Multiplusu mě bohatě stačí. Ale jak tu píšou hoši, tak je to šedá az temná zóna. U Nás se letecky sice fotí jednou za pět let, ale ČEZak půjde odečítat k rodičům vedle na pozemku a uvidí na pergole a na dřevníku nějaké nové panely a bude šťourat...ale mám ještě čas rozmyslet jak to udělat než budou prachy. 4kW Multiplus dovolili právě díky tomu, že pole má jen 3,6kWp....brali to menší...a 2.3kW Multiplus na chod domácnosti nestačí a více fázi fakt nevyuziji, jedině kdyby bylo EV...ale zase 3 Multiplusy...na to nemám fyzicky místo ani zbytečně prachy navíc...

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek