Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob zář 18, 2021 11:47 pm


Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Měniče Studer

Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod SAKO » sob lis 14, 2020 1:05 pm

Dobrý den, mám regulátor Studer VT - 85 a k tomu RCC 02. Ted už je k tomu i měnič Studer XTM 4000 - 48. Můžu tou RCC 02 - kou nastavovat i parametry měniče? Když jo, jak to prosím propojit a čím? Děkuji moc.
?
SAKO
 
Příspěvky: 121
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod DanoP » sob lis 14, 2020 1:17 pm

Ano, hociakym "patch kablom" co sa pouziva v pocitacovych sietach, nesmie byt ale tzv. "krizeny".
Zapojenie je stylom sviecky na vianocnom stromceku t.j. akoby do serie. Ten prvok co ma dve prepojenia (prepojovacie kable) musi mat prepinac O-T v polohe O (open - bez ukoncenia), tie co do nich ide iba jeden prepojovaci kabel musia mat prepinac v polohe T (terminated -ukoncene).
prepojenie.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
?
DanoP
 
Příspěvky: 879
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod SAKO » sob lis 14, 2020 1:48 pm

Děkuji. Takže, rozumím tomu tak, že nechám kabel od RCC k VT-85 tak, jak je a propojím kabelem VT-85 a XTM. Na VT bude přepínač O-T v poloze O a na XTM bude přepínač O-T v poloze T. Je to tak?
?
SAKO
 
Příspěvky: 121
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod mopadzi » sob lis 14, 2020 2:18 pm

poslední v serii musí být zakončený. TJ přepínač na T na obou stranách
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
?
mopadzi
 
Příspěvky: 740
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod SAKO » sob lis 14, 2020 2:36 pm

Jasně, chápu, děkuji moc.
?
SAKO
 
Příspěvky: 121
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod bol-St » pon kvě 17, 2021 11:09 am

Na Studer portál mi chodí pořád tato zpráva:
21.jpg



Poradí někdo co s tím udělat ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
bol-St
 
Příspěvky: 145
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod Mirek123 » pon kvě 17, 2021 11:37 am

bol-St píše:Na Studer portál mi chodí pořád tato zpráva:
21.jpg



Poradí někdo co s tím udělat ?

Hele, ja to mam taky, ale u VT80. Pokud jsem mel jednu, tak OK. Pak jsem dal druhou VT80 a error 66. Kazdy den pri svitani a zapadu ( prechod do Night Mode ?). Ptal jsem se i na Studeru, nechteji rict. Asi je to tajna informace.... Proste to neresim (i kdyz bych to rad vedel).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
Mirek123
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát čer 07, 2019 7:23 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod bol-St » pon kvě 17, 2021 11:42 am

Mě se to tam objevuje pravidelně co 3,5 min ?
?
bol-St
 
Příspěvky: 145
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod Mirek123 » pon kvě 17, 2021 11:51 am

Tak to fakt nevim. Podle me je to nejaky SW problem - ale treba se tady ozve nejaky zkuseny Studerak (instalator) a objasni to. Me uz to dela rok a ziju s tim fpohode :-))
?
Mirek123
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát čer 07, 2019 7:23 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod matej » pon kvě 17, 2021 11:47 pm

Namontoval som desiatky komplet Studer systemov XTM+VT, ale s touto hlaskou z VT som sa nikdy nestretol ani ked su dva-tri. Ale, niekto tu pisal ze sa moze na prepajanie pouzit klasicky patch kabel.. nie je to celkom pravda, su v nom totiz krutene pary a Studer bezi na CAN zbernici, ktora je symetricka a ak sa spravne pamatam CAN+ a CAN- nejde po jednom krutenom pare. Hlavne ked je tieneny som sa stretol s problemami. Ale vtedy pravidelna hlaska znela "CAN stage startup". Nalepsie je pouzivat original ploche netienene kable, alebo si presne taky kabel vyrobit . Preto tu mam 100m klbo toho plocheho kabla.. ;) teda ak uz nie je co vyskusat, toto by som skusil.
Pravda a Láska zvítězí!.
?
matej
 
Příspěvky: 819
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod kodl69 » úte kvě 18, 2021 1:03 am

CAN podle specifikace http://www.interfacebus.com/CAN-Bus-Des ... tocol.html má jít po krouceným páru, ale měl by to být pár a ne náhodný dráty z UTP kabelu...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
 
Příspěvky: 5773
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod matej » úte kvě 18, 2021 10:47 am

kodl69 píše:CAN podle specifikace http://www.interfacebus.com/CAN-Bus-Des ... tocol.html má jít po krouceným páru, ale měl by to být pár a ne náhodný dráty z UTP kabelu...

Presne to pisem, pinout Studerackej zbernice nedava CAN na jeden kruteny par pretoze pocita s plochym origo kablom.
Pravda a Láska zvítězí!.
?
matej
 
Příspěvky: 819
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod Mirek123 » úte kvě 18, 2021 10:57 am

Vse mam po origo plochych kabelech Studeru, nektere zkracene a zakrimpovane, at neplandaji. Hlaska (Err 66 pri svitani a zapadu kazdy den) se zacla objevovat po zapojeni druhe VT80 do systemu. Ve FV stringach to taky ASI nebude, protoze predtim jelo vse na jedne VT80 (prepanelovano) bez err66, po rozdeleni stringu na dve VT80 se objevuje ta chyba.
Dve VT80 jsou z ruznych zdroju (jedna nova od Studeru, druha pres ebay z Holandska - vicemene taky nova), vse samozrejme na stejnem upgradu SW.
Po dotazu na Studeru - zadne info neupustili :-))
Jinak vse jede OK, chyba nema viditelny vliv na cokoli. Ale presto bych rad vedel, co to znamena, protoze ta stejna chyba se objevila tady u Bol-st v souvislosti s RCC/Xcom.
?
Mirek123
 
Příspěvky: 52
Registrován: pát čer 07, 2019 7:23 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod bol-St » úte kvě 18, 2021 11:37 am

Já mám všude klasické patch kabely, jak jsem se tady dočetl, že se dají použít. Systém se zdá že funguje normálně, ale na portálu je hláška pořád. Dnes jsem se díval, že se objevuje pravidelně od 30 sec. do 3,5 min.
?
bol-St
 
Příspěvky: 145
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod SAKO » ned zář 12, 2021 1:28 pm

Dobrý den, tak jsem propojil RCC 02 s VT 85 a Studer XTM a funguje mi to. Nemám ale žádný manuál, v nastavení Basic jsem nastavil, co se dalo,tam toho moc není, po přepnutí RCC do expert se nemohu dostat do By menu, dostanu se jenom so nastavení By parameter number, když kliknu na By menu, skočí to do nastavení basic. Jak mám nastavit Standby level? Je tam 0 a pak po 10 ti procentech nahoru.....dále bych potřeboval bych čtyřmístné číslo pro nastavení nabíjecího napětí a vypnout equalizaci, mám Lion...SDI 60.....Nevíte kde najít na internetu manuál??? Děkuji moc.
?
SAKO
 
Příspěvky: 121
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod milhaus » ned zář 12, 2021 2:09 pm

?
milhaus
 
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod SAKO » ned zář 12, 2021 2:11 pm

Děkuji moc, už nastavuji.....
?
SAKO
 
Příspěvky: 121
Registrován: pon dub 15, 2013 6:33 pm

Re: Jak ovládat Studer XTM 4000 - 48

Příspěvekod milhaus » ned zář 12, 2021 2:23 pm

?
milhaus
 
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm


Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'