To je milé, že i4wifi stáhli ty fake MPPT regulátory. Mohli to ale udělat už v prosinci 11, kdy jsem je na to jasně upozorňoval, viz mailová komunikace níže a ne čekat dalšího půl roku, až se nesere víc lidí a začnou to probírat veřejně. Výmluvy pana Hanuše, že nemůžou rozdělat krabičku, jsou poněkud "slabé". Podle mě není problém regulátor prozkoumat hned po dovozu do firmy a silně pochybuju, že o tom nevěděli.
Předmět: čínské fake
Od:
********@centrum.cz Komu: <tech/zavináč/i4wifi.cz>
Datum: 11.12. 2011 22:59
-Zdravím, rád bych vás upozornil, že MPPT regulátor:
http://www.i4wifi.cz/solarni-mppt-regul ... d2687.html není MPPT, poněvadž je to docela husté čínské fake. Funguje přinejlepším jako PWM, viz asi tři videa na youtube, kde to borec elektronik rozebírá.
http://www.youtube.com/watch?v=UvDr0hZKbnk Mám bohužel 15A verzi a ten pajšl je součástkově stejný.
->děkujeme za informaci, zprávu předám kolegům.
-Zdravím, budu rád, když mi pak sdělíte závěr na jaký jste přišli

Pokud vaše verze je náááhodou MPPT, tak si ji koupím.
-Regulátory odebíráme přímo od výrobce který uvádí, že regulátor je MPPT. A upřímně výrobce má větší kredibilitu než člověk z videa natočeného mobilním telefonem a uveřejněným na Youtube. Krom toho, výrobce námi prodávaného regulátoru je jiný než na videu.
-Víte, jediný rozdíl u toho regulátoru je v tom, že na sobě nemá slovo Wellsee. To asi tak vše. Čínská značka Wellsee si všechno nechává dělat u jiných firem. Kdo je prosím tedy výrobcem vašeho regulátoru?
Mohu poprosit o fotku vnitřku regulátoru? Z toho se dá jasně poznat zdali je MPPT.
-Firma Wellsee není výrobcem námi prodávaného regulátoru. Výrobce je Waohe Technology.
Fotografie pcb desky regulátoru Vám bohužel poskytnout nemohu. Nemám je k dipozici a není možné otevírat originální balení jen za tímto účelem.
-Waohe tento typ nedělají a nedělají ani jedinný MPPT regulátor. Viz jejich web a Alibaba.
-máte pravdu, na webu Waohe jsem tento regulátor nenašel. Nicméně naše firma je od Waohe odbírá.
(konec komunikace)