Způsoby propojení FVE s DS

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
ACDC
Příspěvky: 495
Registrován: pon kvě 09, 2022 8:31 am
Lokalita: Litomyšlsko
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od ACDC »

Přetok mi hlídá natvrdo indukční elměr, který reaguje ihned, vypíná stykač a hlásí alarm. Ten nikdy nezazněl. A analyzátor sítě za těch zhruba deset let hlídání načetl např stovky kVAr dodávky, kW ani jednu. Tak nevím.
4,0kW teoreticky, RESACS, Pb-C 14,4kW
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Neměl jsem dotaci na vůbec nic.
Jsem pitomec, ale mám čisté svědomí.
Soban
Příspěvky: 3521
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od Soban »

Kdoví co ten analyzátor analyzuje :eek2:

Důležité je měřidlo dle kterého se provádí vyúčtování.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ACDC
Příspěvky: 495
Registrován: pon kvě 09, 2022 8:31 am
Lokalita: Litomyšlsko
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od ACDC »

Je to profi analyzátor. A výměna elměru za pět let, poněvadž čez mi napsal, že statistickým výpočtem prodlužuje cejch mého hloupého elměru o těch pět let. To už to tady bude vypadat sakra jinak.
A chtěl bych vidět jak ojebeš indukční elměr. Žádné elektronika, stará dobrá elekromechanika známá sto let, dejme tomu.
4,0kW teoreticky, RESACS, Pb-C 14,4kW
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Neměl jsem dotaci na vůbec nic.
Jsem pitomec, ale mám čisté svědomí.
Soban
Příspěvky: 3521
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od Soban »

Ale já nic ojebávat nechci.

Prostě to připojím - jsou přetoky tak to budu řešit - výměna měniče co přetoky nedělá, odpojením DS a přepínání stykači atd.....
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ACDC
Příspěvky: 495
Registrován: pon kvě 09, 2022 8:31 am
Lokalita: Litomyšlsko
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od ACDC »

Já to myslel ve smyslu, že prostě ten indukční elměr to pozná. A jak píšeš, nedělá mi to přetoky, neřeším. Jenom že tady dost čtu, že někomu ano.
4,0kW teoreticky, RESACS, Pb-C 14,4kW
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Neměl jsem dotaci na vůbec nic.
Jsem pitomec, ale mám čisté svědomí.
Soban
Příspěvky: 3521
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od Soban »

Tak třeba zjistit co to má za stroj, jaký je v tom FW a zjistíš že je to nějaká pochybná čína.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
ACDC
Příspěvky: 495
Registrován: pon kvě 09, 2022 8:31 am
Lokalita: Litomyšlsko
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od ACDC »

Jasně že čína. A nastavení je skoro stejné, jako revo, které jsem měl předtím. Ostatní střídače neznám, nevím.
4,0kW teoreticky, RESACS, Pb-C 14,4kW
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Neměl jsem dotaci na vůbec nic.
Jsem pitomec, ale mám čisté svědomí.
ACDC
Příspěvky: 495
Registrován: pon kvě 09, 2022 8:31 am
Lokalita: Litomyšlsko
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od ACDC »

Já se asi donutím dát na vstup ještě jeden "chytrý" elměr, který se mi tu válí, co naměří. Ovšem zase china.
U těhle všechnoměřáků záleží jen na přesnosti snímání proudu a napětí. Ostatní jsou matematické výpočty. Ty snad nikdo nezmrší, i když...
https://cz.rs-online.com/web/p/elektromery/2247702
4,0kW teoreticky, RESACS, Pb-C 14,4kW
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Neměl jsem dotaci na vůbec nic.
Jsem pitomec, ale mám čisté svědomí.
ACDC
Příspěvky: 495
Registrován: pon kvě 09, 2022 8:31 am
Lokalita: Litomyšlsko
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Způsoby propojení FVE s DS

Příspěvek od ACDC »

Po týdenním zapojení toho "chytrého elměru" jsou tyto údaje (střídač celou dobu v i-grid). Spotřeba 0,13kWh - stykač, trafátko regulace, dodávka 0,02 kWh a zajímavé dodávka 2kVAr. To ovšem naměří i velký analyzátor sítě.
4,0kW teoreticky, RESACS, Pb-C 14,4kW
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Neměl jsem dotaci na vůbec nic.
Jsem pitomec, ale mám čisté svědomí.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek