Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 1:02 pm
xmasin píše:Obávám se, že clo zaplatí konečný zákazník. Podle tohodle dokumentu http://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=267920 musí prodejce nahlásit kolik a jakých panelů prodal konkrétnímu zákazníkovi včetně identifikačních údajů zákazníka přímo celnímu úřadu a ten případně vyměří clo, které musí zákazník zaplatit přímo celnímu úřadu.
LIX píše:Aspon že na amorfy sa to nevzťahuje.
LIX píše:Aspon že na amorfy sa to nevzťahuje.
rob.brno píše:PavelR píše:Pochopil jsem správně že panel dnes koupím na 4563,- a v budoucnu mi můžou dovyměřit clo např 50%?
Ano.
Otázka je jak zpětně zjistí aktuálního majitele panelu. U on-grid FVE má ERU s/n. panelů evidovány, ale u jiných nemají moc čeho se chytit.
PavelR píše:
V tom pripade nemam problem. zaregistruju se pod fiktivnim jmenem a adresou, telefonem, objednam, prijedu, zaplatim hotove, pozbydu zaruku, strham stitky.
coze to je za panely? aaale to je uz dva roky staryyyy
rob.brno píše:PavelR píše:Pochopil jsem správně že panel dnes koupím na 4563,- a v budoucnu mi můžou dovyměřit clo např 50%?
Ano.
Otázka je jak zpětně zjistí aktuálního majitele panelu. U on-grid FVE má ERU s/n. panelů evidovány, ale u jiných nemají moc čeho se chytit.
tomas píše:rob.brno píše:PavelR píše:Pochopil jsem správně že panel dnes koupím na 4563,- a v budoucnu mi můžou dovyměřit clo např 50%?
Ano.
ERÚ s/n panelů neeviduje.
steve píše:PavelR píše:
V tom pripade nemam problem. zaregistruju se pod fiktivnim jmenem a adresou, telefonem, objednam, prijedu, zaplatim hotove, pozbydu zaruku, strham stitky.
coze to je za panely? aaale to je uz dva roky staryyyy
A neni tohle podvod?Jde v tomhle státě být poctivý ? To je otázka
![]()
Jestli nebudou prodejci chtít prokázat totožnost.
PavelR píše:dane i za to ze se clovek narodi
mypower.cz píše:PavelR píše:dane i za to ze se clovek narodi
to uz existuje, jmenuje se to zdravotni pojisteni a vyvazat se z toho nejde.
PavelR píše:mypower.cz píše:PavelR píše:dane i za to ze se clovek narodi
to uz existuje, jmenuje se to zdravotni pojisteni a vyvazat se z toho nejde.
pravda. tento system mi nevyhovuje. neplatim zdravotni = jsem nemocny? muj problem
idealni by byl model soukr pojisteni.
clovek se pojisti na to co uzna za vhodne a pravdepodobne a na kolik si zvoli. zbytek bud doplati nebo pokryje pojistka.
napr. kouris drazsi pojistka nekouris levnejsi (jsem kurak)
proc to jde u aut kde je obrovske kryti za par tisic rocne a nejde u zdravotniho a socialniho. a tomuto rikaji svoboda.
drama píše:Já osobně nemám nic proti clu na cokoliv z Číny. Mám k tomu hned několik důvodů. Předně nízká cena např. FV panelů je vykoupena tím, že továrny naprosto nehorázně devastují životní prostředí a současně tím, že dělníci dostávají mizerný plat, mají nesnesitelné životní podmínky a je nedostatečně chráněno jejich zdraví. Dále nakupovat cokoliv od tohoto totalitního státu znamená nepřímo podporovat teror a genocidu. V neposlední řadě vozit něco přes půl světa je rovněž značně nešetrné vůči ŽP.
PavelR píše:Videl jsem dokument o tom jak tam lide pracuji hruza a realita bez kamer bude horsi. Ale pokud by se uvalilo vysoky clo na vse z ciny a teoreticky by se zacalo vyrabet v mistech spotreby a v nasich koncinach se ekonomika tim padem roztocila a vse by bylo krasny tak si nemyslim ze by to lidem z ciny a podobnych zemi pomohlo. spise naopak. tovarny se zavrou a co pak?
neverim ze by to misni rezim jen tak zabalil jak u nas ....
Uživatelé procházející toto fórum: knopis, milink a 1 návštěvník