Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob kvě 27, 2023 11:54 pm
tomas píše:Uhloatombaroni se zřejmě svých koryt jen tak lehce nevzdají. Vypadá to že si pod záminkou dobra pro České firmy zabývající se FVE vymysleli clo na panely. Dvakrát zaplacený recyklační poplatek se jim zdá už asi málo.
http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-55958430-cesti-vyrobci-pozaduji-uvaleni-cla-na-cinske-solarni-panely-vadi-jim-nizke-ceny
ace píše:To by mě zajímalo, kteří větší výrobci u nás působí. Co vím, tak jsou to maximálně jen montážní závody dávající dohromady články z Číny...
Elektřina ze slunce | Solartec
Tak po mnoha letech se EU vzpamatovala a zavede CLO na panely z Ciny... ale nemohlo to byt driv nez to firmy jako SHOTT zabalily a propustily hromadu lidi?
gupa píše:Ano, je to systém chaos pro všechny.
gupa píše:Ano, je to systém chaos pro všechny. Myslím si, že Čína zareaguje a obchodně to dá v jiném odvětví EU pěkně vyžrat.
střídač píše:Já osobně taková opatření vítám. Sice to obsereme dostatečně a to tak, že všichni z oněch 10 milionů za které verbálně kope nový prezident, ale hlavně rozloží onu krásnou a všemi tolik milovanou Evropskou unii.
mypower.cz píše:gupa píše:Ano, je to systém chaos pro všechny. Myslím si, že Čína zareaguje a obchodně to dá v jiném odvětví EU pěkně vyžrat.
Kdo je to ten EU? Jak se ten clovek jmenuje? Tyhle hadky navrhuji kreteni ve vladach, ale dusledky odsiraji lidi. Nakopat lidi ve vladach do tlam. V Bruselu stejnetak.střídač píše:Já osobně taková opatření vítám. Sice to obsereme dostatečně a to tak, že všichni z oněch 10 milionů za které verbálně kope nový prezident, ale hlavně rozloží onu krásnou a všemi tolik milovanou Evropskou unii.
Souhlas. V tomto ohledu si myslim ze to plati i o DPH. Mela by se zvednout jeste vic, tak na 70% aby lide drive poznali jaci kokoti jsou a konecne ty podelane papalase ve vlade nakopali do prdeli a do ust. I kdzy obavam se ze ani tohle by ceskeho lempla nezvedlo ze zidle aby sel a udelal totez co Bulhari udelali kvuli cene el.
mypower.cz píše:Ano .. to je metoda žáby vařené pomalu zaživa. Taková žába nevyskočí, a nechá se klidně uvařit. Otázka jak to těm dutým lidem (žabám) vysvětlit, že jsou vařeni.
PavelR píše:Pochopil jsem správně že panel dnes koupím na 4563,- a v budoucnu mi můžou dovyměřit clo např 50%?
Uživatelé procházející toto fórum: Applebot [Bot] a 0 návštevníků