Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:11 am
rimi píše:Ahoj, mam dotaz: cim napajis to arduino?
Povedlo se mi odpravit nadproudem DCDC menic (LM2596), ktery mel snizovat napeti pro ledky a pustil tam vse. Takse trochu bojim a mam tam docasne MA7812.
rimi píše:PavelR píše:Mimochodem vi nekdo jestli klasicky jistice funguji i na DC ?
Pro male napeti urcite (nemusis zhaset oblouk), pouzivam to tak.
PavelR píše:nejdriv jsem to mel pres usb. pak jsem tam dal adapter pac sem nechtel mit zaplej pc ale potom me zas prislo zbytecny to napajet adapterem 12v 8A. tak jsem to prozatim hodil na muj laboratorni zdroj ... no laboratorni - rocnikova prace ze druhaku. cim to budu napajet budu resit zitra. asi 7812 na malym chladici ma to stratu par W.
Edit: nejlevnejsi DC/DC menic je do zapalovace v aute na usb vetsinou ty menice umi 12-24V na 5V usb
PavelR píše:Dnes je ten slavny den kdy jsem si ja poridil dalsi Wp .... takze celkem budu mit jakmile zapojim 5480Wp ... jooo to bude jinaaaaa.
Prave tady tak fouka ze by me to asi s panelem sfouklo ze strechy jinak bych uz monotval ...
PavelR píše:Dnes je ten slavny den kdy jsem si ja poridil dalsi Wp .... takze celkem budu mit jakmile zapojim 5480Wp ... jooo to bude jinaaaaa.
Prave tady tak fouka ze by me to asi s panelem sfouklo ze strechy jinak bych uz monotval ...
PavelR píše:Dnes dalsi pokrok. Od Mateje dorazil v patek 8kw LF menic. Takze dnes jsem predelal system na 48V a zapojil tento menic. Konecne mam pripojen cely dum vcetne sporaku. Vyzkousel jsem zatim 6kw a v pohode. Plny vykon budu zkouset az bude poradne svitit. Matejovi dekuji za zbozi a technickou konzultaci kolem.
Jak to rict .... sednete si ze 120tky do sedmickovyho BMW ... takto jsem se dnes citil. Prijemne ...
PavelR píše:Tak dnes mam rekord 25,5kwh - dohraty bojler, pul dne klima, a jeden kutchan zapecenych brambor.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků