Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 27, 2022 9:02 am
zbek píše:Baterky jsem teď za stropoval na 70 procentech je potřeba at se občas když vysvitne sluníčko srovnají přes zimu nahoře . SOH mam po dvou letech 98 .
acer píše:Klucí kolik vám ten vehement v tomto počasí vyrobí energie? Mám obj. 7.2kwh bat a 3,6 stejný systém co tu píšete a nevím jak silné úložiště mít. Tak abych překryl 1,2 dny alespoň. Spotřebu mám malou 5-6kwh/den.
Jirkasolar píše:Zapnul jsem GW3648EM v sestave 6ks panelů 2,7kWh a 2ks baterie US2000C, navázal spojení přes Wifi a navolil off-grid provoz. EZ-meter není připojený, síťové napětí není připojené, na backup výstupu zatím nemám nic. Celá sestava jede nějak divně - při náběhu proběhne špička napájení z FV panelů a potom se napájení přepne na baterie a vesele se vybíjejí baterie. Lze nastavit off-grid bez sítě aby se nabíjely baterie? Napětí z panelů je cca 280 V, měnič se po určité době zresetuje a naběhne znovu.
Mart píše:acer píše:Klucí kolik vám ten vehement v tomto počasí vyrobí energie? Mám obj. 7.2kwh bat a 3,6 stejný systém co tu píšete a nevím jak silné úložiště mít. Tak abych překryl 1,2 dny alespoň. Spotřebu mám malou 5-6kwh/den.
Včera 10,5 kWh, dnes 12,4 kWh.
acer píše:Děkuju. Koukám, že máš12,4kwh a předpokládám 3,6kwp panely, takže ještě víc než nad čím přemýšlím.
Takže není se čeho bát
acer píše:To mas dobre udelane. Jeste tomu moc nerozumim, ale ma dedukce je takova ze mas denni vykon vetsinou na jednu stranu panelu tzn 4 panely ti vyrabi a druhe se "jen vezou" , takze ti to dava 1800w kdyz je poradne slunecno.
Takze kdybys spustil spotrebic o vykonu 3000w tak ti to uzere z baterek, chapu to spravne. Ja budu mit vse na jiho zapad, objednaval jsem take goodwe 3.6 a montovat budou az prosinec leden. Dodani je tedy sila. Na hracku budu muset tedy dlouho cekat. Mel bys nejake rady co pripadne udelat, dodelat, upravit, pri instalaci, abych mel vse ok a pak něčeho nelitoval?
Chtel bych mit prehled o vyrobene el.s voltaiky idealne hodiny v rozvodne skrini, pocitam ze ten jejich azmeter display nema a je to jen v aplikaci.
Dekuji Zdenek
acer píše:Můžu poprosit toho kdo již toto má, jestli by mi vysvětlil:
11:15 - proč jde do baterie 337W a ne víc a dává to zbytek do sítě?
a naopak v
11:56 - proč to z baterky nedává víc a přižírá to 110w ze sítě
https://www.youtube.com/watch?v=TKu7Igwn8Yc
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků