Smart BMS

Baterie a bateriová úložiště založená na článcích Li-ion 18650, zkušenosti, praxe, dobíjení, batery management, výroba bateriových úložišť, bezpečnost.
xluka
Příspěvky: 14
Registrován: pon lis 12, 2018 9:06 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od xluka »

Co přesně máš za BMS? Obě stejný? Netluče se ti bluetooth mezi oběma BMS. Někde jsem slyšel, že některé BMS zlobí, když jsou dvě stejné, tak se ta komunikace pak mezi sebou tluče. Zkus to vždy jen s jednou zapnutou. U mé FVE mi přijde, že se to tluče i s BT od Axperta....
FVE ve stádiu úvah a shánění komponent
matobabetak
Příspěvky: 534
Registrován: čtv pro 01, 2016 10:54 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od matobabetak »

bms uz chodi, pomohla aplikacia VBMS. treba potom nastavit a rucne spustit bms. len lcd stale pise pripojte bms... vypada to na zly konektor
Přílohy
IMG_20200903_183759.jpg
IMG_20200903_183752.jpg
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
kodl69
Příspěvky: 7394
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Smart BMS

Příspěvek od kodl69 »

Na tom displeji zezadu ještě něco je? Vidím 4 dráty a na displeji připájenejch 8ks.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
Lui
Příspěvky: 1225
Registrován: pon srp 08, 2011 3:14 pm
Lokalita: Senec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
Kapacita baterie [kWh]: malá
Bydliště: Slovensko

Re: Smart BMS

Příspěvek od Lui »

mám podobné BMS...idú tam len 4 tie farebné kábliky a dva na napájanie.
málo kwp ::pv:: , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ::pv:: ,12V LiFePO4 60Ah *batt* , epsolar 10 ,victron 350w sinus
kodl69
Příspěvky: 7394
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Smart BMS

Příspěvek od kodl69 »

Ale na displeji zezadu je další deska, nebo ne?
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
xluka
Příspěvky: 14
Registrován: pon lis 12, 2018 9:06 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od xluka »

matobabetak píše:bms uz chodi, pomohla aplikacia VBMS. treba potom nastavit a rucne spustit bms. len lcd stale pise pripojte bms... vypada to na zly konektor
Přijde mi to jako že ti nefunguje napájení toho displeje (ten dvouvodičový červeno-černý kabel). Měřil jsi ho, že tam máš nějaké (správné) napětí? Myslím, že ten displej by se měl rozsvítit i bez připojeného datového kabelu (resp. bez zapnuté BMS), jestli se dobře pamatuju. Jo ten displej je potřeba zapnout jedním ze dvou tlačítek, které jsou na jeho levém boku (tuším to spodní). Horní slouží pro přepínání informací na displeji.... Jinak taky používám tu VBMS aplikaci. Uvítal bych k ní nějaký podrobný manuál, ale to asi číňan nevede :-)

L.
FVE ve stádiu úvah a shánění komponent
Uživatelský avatar
Lui
Příspěvky: 1225
Registrován: pon srp 08, 2011 3:14 pm
Lokalita: Senec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
Kapacita baterie [kWh]: malá
Bydliště: Slovensko

Re: Smart BMS

Příspěvek od Lui »

kodl69 píše:Ale na displeji zezadu je další deska, nebo ne?
áno,pod displejom je dalšia doska,do tej idú vlastne tie 4 kábliky a 2 napájacie a s displejom je to spojené cez také ihličky (pardon,nepoznám ako sa volá ten konektor,alebo čo to vlastne je) a to je všetko,k tomu displeju a ani k tej doske už nič iné nevedie.
málo kwp ::pv:: , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ::pv:: ,12V LiFePO4 60Ah *batt* , epsolar 10 ,victron 350w sinus
matobabetak
Příspěvky: 534
Registrován: čtv pro 01, 2016 10:54 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od matobabetak »

mam vsetko pripojene, ale skusim premeriat ci to ide aj na dosku lebo su to mini konektory... ked zapnem bms displej sa rozviety, nabehne logo a potom iba napis : conect bms
nic viac ako dlho to tlacitko treba drzat?
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
xluka
Příspěvky: 14
Registrován: pon lis 12, 2018 9:06 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od xluka »

Tlačítko stačí podržet chvilku. Jestli se ti displej rozsvítí a píše "Connect BMS", tak bude problém asi opravdu tom druhém komunikačním 4-žilovém kabelu...
FVE ve stádiu úvah a shánění komponent
Uživatelský avatar
Lui
Příspěvky: 1225
Registrován: pon srp 08, 2011 3:14 pm
Lokalita: Senec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
Kapacita baterie [kWh]: malá
Bydliště: Slovensko

Re: Smart BMS

Příspěvek od Lui »

skús prepískať ešte pred konektormi na plošákoch,či fungujú všetky 4 tie minikábliky.Totižto aj ja som mal na jednom z nich takúto chybu.
málo kwp ::pv:: , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ::pv:: ,12V LiFePO4 60Ah *batt* , epsolar 10 ,victron 350w sinus
matobabetak
Příspěvky: 534
Registrován: čtv pro 01, 2016 10:54 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od matobabetak »

zahada vyriesena. ak som to dal podla toho co poslal vyrobca, tj farebne kabliky spojit podla farieb a do konektora nic neslo. dokonca aj konektor mal zle spoje na dosku. az po pripojeni na dosku vsetko ide ako ma, len poradie treba prehodit, vid foto. +, - a stredom dvoma ide signal... aj tak poslem video na aliexpress na spor ze to nefunguje.
Přílohy
IMG_20200904_163445.jpg
IMG_20200904_163435.jpg
IMG_20200904_163302.jpg
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
lubomirz
Příspěvky: 444
Registrován: ned kvě 31, 2020 5:25 pm

Re: Smart BMS

Příspěvek od lubomirz »

to su blbci...
DanoP
Příspěvky: 938
Registrován: stř črc 06, 2016 12:27 pm
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Smart BMS

Příspěvek od DanoP »

Mas doveru k takej BMS ??
Btw. tych 300A by som chcel vidiet. Ked uz to je otvorene pozri ake tranzistory pouzili na spinie baterie a dimenzovanie ciest.
Aha to si otvaral len display, tak nic. Ale aj tak 300A bude asi cinskych.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, 2xStuder XTM4048 + 25kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
matobabetak
Příspěvky: 534
Registrován: čtv pro 01, 2016 10:54 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od matobabetak »

otvorim aj bms, doplnim pastu a na ten hlinim pojdu 2x chladice z CPU s ventilatorom. max mam 105A a bezne sa pohybujem do 40A...ano 300by to dalo mozno par sekund :( ale za tu cenu a moznost nastavenia.... na mobile v garazi ide vnc a cez moj mobil mozem pozerat ako icc tak aj bms...
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2525
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Smart BMS

Příspěvek od NOPARasito »

matobabetak píše:zahada vyriesena. ak som to dal podla toho co poslal vyrobca, tj farebne kabliky spojit podla farieb a do konektora nic neslo. dokonca aj konektor mal zle spoje na dosku. az po pripojeni na dosku vsetko ide ako ma, len poradie treba prehodit, vid foto. +, - a stredom dvoma ide signal... aj tak poslem video na aliexpress na spor ze to nefunguje.
Pokud jsi neuzavrel "dispute" pores to prosim. Neni to jen za vraceni casti penez, ale i ostatnim budou posilat casem pohlidane produkty.
matobabetak
Příspěvky: 534
Registrován: čtv pro 01, 2016 10:54 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od matobabetak »

ano, uz sa to riesi.
pridavam fotky bms, musel som menit privod od batetiek. cele to bolo prelakovane, dokopy 28 tranzistorov. este musim na hlinikovy kryt doplnit chladice. bezne pojde cez bms do 50A, max mozem tahat 110A ale bude este jedna bateria s vlastnou bms tak by to malo vydrzat.
ak by bolo nieco na predaj na slovensku ci cesku do 150€ kludne podporim nasu ekonomiku ale nic som na nete nenasie.
Přílohy
IMG_20200906_112155.jpg
IMG_20200906_112140.jpg
IMG_20200906_112206.jpg
IMG_20200906_112215.jpg
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
Uživatelský avatar
ferdinand
Příspěvky: 50
Registrován: úte dub 19, 2016 10:37 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od ferdinand »

Ahoj .Jak jsi dopad s reklamací ? Mám stejnou bms a na stránce prodejce je napsáno že se mají spojit od bms k lcd červený s červeným, , černý se zeleným,žlutý se žlutým a zelený s černým.Je to tak správně ? Jak jsem koukal na popisky konektorů tak by to mělo být ok. Pak jsem se chtěl zeptat na aktivaci bluetooth tu jsi udělal před připojením lcd ? Jestli jsem to dobře pochopil tak se bluetooth spouští ze stejného konektoru jako se připojuje lcd ? jakou používáš apku ? Děkuji za odpovědi s pozdravem Ferdinand.
matobabetak
Příspěvky: 534
Registrován: čtv pro 01, 2016 10:54 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od matobabetak »

dohodli sme sa na zlave, vrátili 30% takze som spokojny.
vlastne je tonjednoduche. pripojis silove vodice na baterku, potom konektor od clankou, a nakoniec sa pripoji tam kde ide lcd cierny a cerveny kablik, prilozis min3V napr 18650. pipne to a uz to ide. pripojis lcd. bluethoot je na doske takze tam sa nic neriesi. pozor je viacero typov dosiek, niekde je na aktivaciu treba tlacitko, niekde priviest napetie a pod. apka mi ide spolahlivo VBMS, na google play za 6€ine nesli. tak sa da nastavit úplne vsetko na co si spomenies. je dobre ze ma teplotne cidla aj na balancery, mosfetoch aj 2externe a ked si nastavis napr ze nad 50°C stop tak prestane dobijat atak. ale doporucujem ato dat kusok od bateriek a do vodotesneho obalu kvoli vlhkosti. lcd som predlzil kablom az na 1m a slape v pohode
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
Uživatelský avatar
ferdinand
Příspěvky: 50
Registrován: úte dub 19, 2016 10:37 am

Re: Smart BMS

Příspěvek od ferdinand »

Ok.Děkuji.
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2525
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Smart BMS realny test

Příspěvek od NOPARasito »

Testoval jste nekdo BMS na jeji 100% funkci na podpeti a prepeti??
Napriklad jen tim, ze odpojite fous z hlidani jednoho jakehokoliv clanku????

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek