Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 8:35 pm
boldric píše:Snad bych rád okolo 30tis. max 50. čím méně tím lépeS těmi 12V - pokud to jde v karavanu, nevím, proč by to nemělo frčet i u mě v hobitíně
boldric píše:To je ono - právě dotaz byl pouze na to, zda rozběhnu pračky motor a nikoliv výhřev. Ten zbaští nejvíce. Nakonec ono i nějaké ruční praní vyřeší problém, ale na to zas takový zálesák nejsem - po druhém třetím praní bych se proklínal za tu volbuNechci tady popisovat, jaký jsem ale dobrodruh, šlo o techniku
Potřebuju občas toho svícení a občas nějakého toho točení motůrku případně čerpadýlka.
Takže co takhle varianta?
http://www.i4wifi.cz/gridfree-sada-trac ... d2975.html
http://www.i4wifi.cz/lithium-battery-12 ... d1873.html
jak bych zapojil dvě nebo tři nemám tucha. Viděl jsem nějaké systémy propojení, ale to je pro mě laika moc.
No a měnič - nechci nikoho urazit bych použil asi do 500W.
Takže jsem na ceně zhruba 20-25tis.
Díky za připomínky typu co na to nerozjedu. Ty budou pro mě asi nejužitečnější. Díky všem za pomoc
jo a určitě se mi jedná o celoroční obývání.
boldric píše:jo a určitě se mi jedná o celoroční obývání.
rimi píše:Neexistuji nekde ultrazvukove pracky? Jednu dobu jsem mel dojem, ze jo, jenze ted to neumim najit.
rimi píše:boldric píše:jo a určitě se mi jedná o celoroční obývání.
Tak jeste co nejvetsi plochu panelu, zvazit vetrnik, centralu.
Neexistuji nekde ultrazvukove pracky? Jednu dobu jsem mel dojem, ze jo, jenze ted to neumim najit.
boldric píše:takže když opustím myšlenku jednoho panelu a přeci jen půjdu do dvou, mohlo by to na zimu stačit?
boldric píše:takže když opustím myšlenku jednoho panelu a přeci jen půjdu do dvou, mohlo by to na zimu stačit?
boldric píše:Tak v zimně doufám lednici řešit nebudu. To může stát venku a jen hlídat, aby ji někdo nenechal otevřenou. V případě něžné návštěvy bych přeci svícení omezil na minimumTo by klidně řešily i svíčky - taková romantická úspora.
Ale ba ne - díky moc všem za podněty. Bude to v pohodě, už se těším
Havlas píše:Takže pánové, myšlenka že bude stačit jeden nebo dva panely na celoroční provoz je zcestná. Pokud máte rodinu je málo i 12 kusů. Teď se mlátím do hlavy, že jsem nezačal rovnou na 48V, mých 24V je málo. Nestačí to. Budu přikupovat další panely a baterie. Po přechodu budu muset vyměnit i měnič a to jsem se stávájícím úplně spokojený. Takže asi bude brzo na prodej 4000W čistý sinus na 24V. Vezmu ten samý ,jen na 48V.
V případě něžné návštěvy bych přeci svícení omezil na minimum
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník