Vitek píše:ahoj všem,
pro ty kdo pochybují o funkčnosti (desulfatoru)...
Tak zdar olovu !
Vitku som rad za kazdeho zastancu desulfatorov. I ked v podstate kazda aj ta najjdednoduchsia nabijacka Pb clankov je vlastne desulfator. A bojovat proti nabijaniu Pb clankov nedava zmysel:) Ja som celil podobnemu problemu asi pred mesiacom. Mojmu autu sa akumulator prestal pacit. A ked som ho vybral a testoval tak som sa autu ani necudoval. Okrem Tvojich problemov som indikoval aj zacinajuce mostiky vo vsetkych 6-tich clankoch. A akonahle aj zacinaju v clanku vznikat mostiky, tak nepomoze ziadna nabijacka ani desulfator (predpokladam, ze v hurvayzovych akumulatoroch bude mostikov neurekom... takze opat ani najlepsi desulfator nepomoze). O tom sa presvedcili mnohi na tomto fore ked ich aku na desulfator nereagoval. Iba zaver ktory zvycajne nasledoval bol velkym omylom - desulfarory mne nefunguju a teda su nanic. Vid moje vlakno
viewtopic.php?f=94&t=4920#p91847
Vtedy som o tejto nutnej podmienke pre fungovanie desulfatora este nevedel. Venoval som sa iba elektrickemu zapojeniu - to ostatne ma zacalo zaujimat az po fiasku diskuzie tohto vlakna.
Takze vlastne zachranili sme dva autoakumulatory a sme nielen bohatsi:) ale spravili sme aj nieco konkretne pre tu nasu zubozenu ekologiu. Mozno viac nez pan minister.