Desulfátory jsem teď sundal kvůli větrníku.Asi to do budoucna udělám automaticky,pokud se baterky nedobijí na max,tak na další cyklus se připojí desulfátory.
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 4:20 pm
vlkazajac píše:Že ste sa do tých ženských pustili práve na MDŽ ! Oprášte spomienky na nejaké pozitíva z minulosti a skúste nejakú pochvalu alebo chlapskú odmenu .........
kluzo píše:Pánové pověsil jsem desulfátor jen tak pokusně na 12V/60Ah/rok 2008 která má články pěkně zalité ale přitom měla jen 2,7V a nebrala vůbec žádný proud ani na 40V. Skoro bych řekl že v ní je tavná pojistka které je přepálenáJe mě naprosto jasné že je to zcela mrtvá baterka ale byl jsem zvědav co se stane... stalo se ale to že desulfátor běžel 3 minuty a pak přestal pískat a dělat pulzy... předpokládám že špičky bez zátěže byli tak velké (mimo rozsah osciloskopu) že odstřelil sám sebe. Nepředpokládal jsem že sám sebe nezvládne
myslel jsem že bude maliko víc blbuvzdorný
Ledka reague dle napětí správně. Co mám přeměřit jako první abych to celé nerozebral zbytečně? Dvojitá dioda nebo FET? Nebo něco jiného?
?? pískat by moc nemel, i když tenhle režim pískání podporujefugas píše:Také bych měl dotaz.Mám tu tři desulfátory,z nichš dva pískají první ligu.Ale ten třetí píská velmi jemně až nerušivě.
Ve schéme je takových nekorektních míst více. 555 nejspiš zafungovala jako ta zenerka, co ale už nevydržela proud na výstupu. Když odešel její výstup, tak podle jeho "polarity" by šlo ríct, který prechod BE dostal ješte na frak. Pres napájení to asi nebylo.kluzo píše:xxtt: nic nevyhrává, protože FET je ok a ani MBR dioda dle AVR testeru neodešla... a vyhrává 555tka... mohl jsem si ušetřit letování pač blbec jí mám v patici a mohl jsem ji zkusit jako první že...
Co se týče pískání je jasné že na to má vliv mechanická konstrukce, nejlepší by bylo ověřit funkčnost osciloskopem nebo alespoň kombinací diody a kondenzátoru jak tu psal v minulosti "solárník"... Důvěřuj ale prověřuj...
swond111 píše:Ahoj,
neměl by někdo matějův desulfátor na prodej? Nebo nepostvil by mi ho někdo prosím prosím?
Uživatelé procházející toto fórum: Trendiction [Bot] a 0 návštevníků