Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 5:47 pm
ano, zapoj na výstup za LM diodu v propustném směru(závěrné napětí vyšší - raději tak 200Vnebo více).Blesk píše:Chci se zeptat. Nemám nabíječku, ale mám zdroje s výstupním napětí 20V. Můžu ho přes lm317 srazit na 14.7V a připojit k tomu desulfátor(připojeno k akumulátoru) díky.
JirkaK píše:Problém je ale teď v tranzistoru T5, který se chvilku po připojení desulfátoru k akumulátoru hodně zahřeje (za chvíli bych na něm neudržel prst) - mám tam BC327-16 místo BC327-40, který v předchozí fázi z nějakého důvodu umřel (musel asi doslova explodovat, byť osobně jsem to přímo neviděl) a neměl jsem ekvivalent.
Uznávám, asi je to blbost (moc se v těchhle věcech bohužel nevyznám a nemám po ruce nějakou velkou součástkovou základnu, spíš pár součástek, co jsem si kdysi koupil na ubastlení nějakých konkrétních věcí podle návodu plus případně to, co můžu vykuchat ze starých zdrojů a podobných záležitostí). Může být chyba v tom? Co jsem koukal do datasheetu, tak rozdíl je v zesilovacím činiteli proudu (snad to píšu správně) h21E, který u BC327-40 je až 650, zatímco u BC327-16 max. 250, ale spíš by mi na první pohled přišlo, že by se měl hřát méně... nebo jsem úplně vedle?
djtomy1 píše:Ahoj chlapi,je tu nekdo kdo by mi vyleptal tu desku plosnych spoju?Koupim diky t.blazicek@seznam.cz
djtomy1 píše:Ahoj chlapi,je tu nekdo kdo by mi vyleptal tu desku plosnych spoju?Koupim diky t.blazicek@seznam.cz
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník