Tak jsem desulfátor taky postavil, veliké díky Matějovi za poskytnutí podkladů pro stavbu. Měl bych k desulfátoru s dovolením ještě pár dotazů:
1. Při jakém napětí by měl ještě pracovat? Já jsem ráno na akumulátoru naměřil cca 12,3 V (přes noc se nedobíjel, ale desulfátor je připojený pořád) a desulfátor pracoval (tedy tak soudím podle toho, že chladič a cívky topí, LEDka svítí a cívky pískají

, jinak to ověřit asi nemůžu). Je to tak v pořádku?
2. Říkal jsem o desulfátoru známému, který má několik motorek, ve kterých jsou 6V akumulátory a podstata desulfátoru se mu líbila - jak složitá by byla úprava desulfátoru pro 6V akumulátory (resp. ideálně možnost přepínat na 6 V nebo 12 V)?
3. Dal by se případně desulfátor použít pro regeneraci i jiných druhů akumulátorů, hlavně NiCD nebo NiMH (např. v aku nářadí)? Je mi jasné, že u nich nic jako sulfatace není, ale i tak by mě zajímalo, jestli by jim to "impulzní dobíjení", které dělá desulfátor, nepomohlo k regeneraci aspoň části ztracené kapacity?
4. Akumulátor, který chci desulfátorem regenerovat, nabíjím ~30W FV panelem, který je připojený přes regulátor (jeden z těch nejlevnějších, které se dají sehnat na ebay) a po pár dnech připojení desulfátoru jsem zjistil, že na výstupu regulátoru je asi jen 0,2 V (tj. nikoliv plné aktuální napětí akumulátoru, např. 12,5 V) - je možné, že bych ho desulfátorem poškodil? Připojené to k aku (vzhledem k celkem malým proudům) dvojlinkou o délce asi 1 m, tj. předpokládám, že by snad impulzy z desulfátoru neměly projít (s takovou amplitudou, aby mohly něco poškodit) až k regulátoru...? Šlo by případně použít feritové/železoprachové jádro (mám jich několik z PC zdrojů) na dvojlinku a tím impulzy, které by se mohly dostat do regulátoru, utlumit na bezpečnou míru? Můžu jádrem provléct oba vodiče (tj. celou dvojlinku) - v několika závitech, nebo je třeba pro každý vodič jedno jádro (a jaký typ je preferovaný)?
Omlouvám se, že dotazy jsou asi ponkud obsáhlé, ale snad odpovědi na ně využijí i ostatní

. Předem díky!