Domácí recyklace kovů
Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
- Lokalita: Brno
Domácí recyklace kovů
Zdravím ,
otázka : co doma děláte s kovovým odpadem ?
Já ho tavím . No , teda zatím jen olovo ("FV aku") , hliník a mosaz .
Elektronům zdar
otázka : co doma děláte s kovovým odpadem ?
Já ho tavím . No , teda zatím jen olovo ("FV aku") , hliník a mosaz .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Re: Domácí recyklace kovů
cumim na to jak tele na novy vrata ))
-
Už nad tím přemýšlím dlouhou dobu. Na youtube jsem viděl videa jak taví taky neželezné kovy pomocí indukční spirály doma vyrobené. Uvažoval jsem, žebych koupil indukční plotýnku, někde jsem viděl za 500 kč, trošku ji vykuchal a zkusil to taky. Toho hliníku co se doma nasbírá za rok je celkem hodně. Až dodělám centrálu na dřevoplyn tak to zkusím taky pomoci indukce.
-
Malý indukční ohřívač na 12V http://rayer.ic.cz/elektro/indheatr.htm
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
To si robíš bábovky, alebo na čo to využívaš? Vyzerá to ozaj veľmi dobre To ja maximálne ošúpem trocha medi a keď je debnička plná a dobrá cena, speňažím:
https://picasaweb.google.com/1125882443 ... 7249/Pokus#
Tiež by si nám neskúseným mohol , ako to vlastne v praxi funguje: čím kúriš , akú teplotu si schopný dosiahnuť a podobné zaujímavosti.
Želám všetkým veľa slnka
PS.: Aspom som precvičil nových smajlíkov .
https://picasaweb.google.com/1125882443 ... 7249/Pokus#
Tiež by si nám neskúseným mohol , ako to vlastne v praxi funguje: čím kúriš , akú teplotu si schopný dosiahnuť a podobné zaujímavosti.
Želám všetkým veľa slnka
PS.: Aspom som precvičil nových smajlíkov .
-
Zdravím ,
hliník je docela sranda , 650 - 700°C se dá dřevěným uhlím + dřevo a to cca 1kg na 1kg hliníku (první pec měla spotřebu
3kg dřev. uhlí na 1kg hliníku) . Mosaz je už jiná , taví se při +/- 960°C - takže v peci klidně i 1.100°C . Na kilo
mosazi padnou tak 2,5kg dřev. uhlí .
Tavím odpad převážne pocházející ze zámečnické dílny (špóny , odstřižky a občas i nějaký ten zmetek ) .
Zatím odlévám cyhličky , a třeba časem z toho bude odlito něco hodnotnějšího .......
Jak tu zaznělo , indukce - jenže ta se používá především k tavení ocelí a nerezů (1.500 - 1.800°C) , barevné kovy
se taví plamenem nebo v odporových pecích .
Elektronům zdar
hliník je docela sranda , 650 - 700°C se dá dřevěným uhlím + dřevo a to cca 1kg na 1kg hliníku (první pec měla spotřebu
3kg dřev. uhlí na 1kg hliníku) . Mosaz je už jiná , taví se při +/- 960°C - takže v peci klidně i 1.100°C . Na kilo
mosazi padnou tak 2,5kg dřev. uhlí .
Tavím odpad převážne pocházející ze zámečnické dílny (špóny , odstřižky a občas i nějaký ten zmetek ) .
Zatím odlévám cyhličky , a třeba časem z toho bude odlito něco hodnotnějšího .......
Jak tu zaznělo , indukce - jenže ta se používá především k tavení ocelí a nerezů (1.500 - 1.800°C) , barevné kovy
se taví plamenem nebo v odporových pecích .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
To mně se valí doma ještě asi 200ks starých mikroprocesorů Intel/AMD 80486, které by měly mít v sobě cca 0,2g zlata. Našel bych i pár kusů Pentií 60 a Pentia Pro, kde dokonce byl až 1g. Jenže jak to z toho dostat, chemik nejsem ani náhodou a co jsem četl, tak se to v malém množství nevyplatí a je s tím spojeno dost problémů...
-
Slyšel jsem že toto dělají nějaké galvynovny či co , ale jak to nevím .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Taky jsem slyšel, že neželezné kovy nejdou indukcí tavit, ale na tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=1ETQ34rXs0Q to jde. Mohl by to někdo vysvětlit?
-
Že by zlatá cyhla?abrams píše:...Zatím odlévám cyhličky , a třeba časem z toho bude odlito něco hodnotnějšího ....... ...
Pri tých šponách olej(mazivo-chladivo) vyhorí a nezanechá stopy? Tiež mi tvrdili v kovošrote, že pri tenkých materiáloch sú straty - vraj sa to nejako spečie.
-
- R.I.P.
sem nedavno videl jeden z dilu serialu z discovery Jak se to dela jak tam rozdrtili stare olovene aku, bordel shorel, kovy se oddelily tusim ze podle hustoty, vzalo se olovo, odlily se nove desky a vysledkem byla krasna nova aku. Tohle domaci recyklovani kovu vubec nemusi byt na skodu..
-
Sice si nepamatuji vsechna vyjmenovana slova/a taky delam chyby/,ale cyhlu neznam-sakra kde jsou smajlici!!???
-
Dyť co , je to tvrdý a těžký = y . Jasně , cihla . Hlavně že si rozumýme .vmax2 píše:Sice si nepamatuji vsechna vyjmenovana slova/a taky delam chyby/,ale cyhlu neznam-sakra kde jsou smajlici!!???
P.S. Za chibi v textech se omlouvám
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Jo,jo taky bych rad nejake univerzalni pismeno!!a konecne jsem naselabrams píše:Dyť co , je to tvrdý a těžký = y . Jasně , cihla . Hlavně že si rozumýme .vmax2 píše:Sice si nepamatuji vsechna vyjmenovana slova/a taky delam chyby/,ale cyhlu neznam-sakra kde jsou smajlici!!???
P.S. Za chibi v textech se omlouvám
-
Neřeknu ti jak ho dostat ven, ale s velkou šancí je obsaženo v bondovacích "drátech" tj. propojení z drátové patice na vodivé plošky na křemíku (drát=několik um ). Pak ještě něco málo v povlaku drátových vývodů. Doporučuji bedlivě pročíst http://cs.wikipedia.org/wiki/Lu%C4%8Dav ... ovsk%C3%A1 třeba tam nejdeš inspiraciace píše:To mně se valí doma ještě asi 200ks starých mikroprocesorů Intel/AMD 80486, které by měly mít v sobě cca 0,2g zlata. Našel bych i pár kusů Pentií 60 a Pentia Pro, kde dokonce byl až 1g. Jenže jak to z toho dostat, chemik nejsem ani náhodou a co jsem četl, tak se to v malém množství nevyplatí a je s tím spojeno dost problémů...
-
Zdravím ,
menší kvíz :
poznáte co je co ? Elektronům zdar
menší kvíz :
poznáte co je co ? Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
žeby aluminium?
-
platina? nebo olovo
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
To je asi ta abramsova trofej z jeho starých baterek. Možná by si na to mohl založit živnost - já bych nechala takto baterie pohřbít žehem
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
No jasně jak to tu někdo psal? Plastové části shoří a zbyde olovo:-) JEn na to asi těch LiFePo muselo být hoooodně:-)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17 Odpovědi
- 1907 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pavel111
-
- 2 Odpovědi