Amorfni panely kupa u solarpanel
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
Amorfni panely kupa u solarpanel
ahoj kluci jaké mate zkušenosti s timhle eshopem ? objevil sem tam amorfni panely za neskutečnou cenu , otazka spiš jestly je kvalita anebo cena skutečná http://shop.solarpartner.cz/cz/Solarni- ... ott-solar/
-
Re: Amorfni panely kupa u solarpanel
Tak já mám amorfy Schott už čtvrtým rokem a spokojenost. Jen ta cena byla tehdá šestinásobná...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
To už je super cena.
5ks takýchto panelov (103Wp) mám. Je to nemecký výrobca, ktorý robí dlhé roky fotovoltaiku, ale aj iné výrobky zo skla. Na našom šporáku Mora je sklokeramická doska Schott. Panely majú plusovú výkonovú toleranciu. A nové tlačia ešte asi 20 percent viacej . To som sa čudoval, prečo mi regulátor CX40 hlásil 120%, keď mal mať teoreticky rezervu .
Vtedy(11/2010), som ich mal objednané a dokonca aj zaplatené v tomto eshope, no nakoniec vysvitlo, že ich nemajú a že si mám doplatiť na silnejšie . Ja nemám rád, keď niekto skúša na mňa rôzne finty. Naštastie pán Salih poslal peniaze späť, tak som ich kúpil v Neosolar.cz. Tam ich mali drahšie, no spravili mi cenu a s poštou to bolo rovnako drahé(2euro za Watt). Hlavne, na čom sme sa dohodli, to do bodky platilo. Potom som doobjednával jednu Kyoceru a tú mi poslali bez poštovného .
5ks takýchto panelov (103Wp) mám. Je to nemecký výrobca, ktorý robí dlhé roky fotovoltaiku, ale aj iné výrobky zo skla. Na našom šporáku Mora je sklokeramická doska Schott. Panely majú plusovú výkonovú toleranciu. A nové tlačia ešte asi 20 percent viacej . To som sa čudoval, prečo mi regulátor CX40 hlásil 120%, keď mal mať teoreticky rezervu .
Vtedy(11/2010), som ich mal objednané a dokonca aj zaplatené v tomto eshope, no nakoniec vysvitlo, že ich nemajú a že si mám doplatiť na silnejšie . Ja nemám rád, keď niekto skúša na mňa rôzne finty. Naštastie pán Salih poslal peniaze späť, tak som ich kúpil v Neosolar.cz. Tam ich mali drahšie, no spravili mi cenu a s poštou to bolo rovnako drahé(2euro za Watt). Hlavne, na čom sme sa dohodli, to do bodky platilo. Potom som doobjednával jednu Kyoceru a tú mi poslali bez poštovného .
-
Schott by měla být slušná značka, ale cena není nijak výjimečná. Podle http://www.solarninovinky.cz/2010/index ... 20108&rm=0 jsou velkoobchodní ceny amorfních panelů na 0,6EUR /1W, přičemž jsem viděl na větší množství ještě o něco málo levnější.Palisek píše:ahoj kluci jaké mate zkušenosti s timhle eshopem ? objevil sem tam amorfni panely za neskutečnou cenu , otazka spiš jestly je kvalita anebo cena skutečná http://shop.solarpartner.cz/cz/Solarni- ... ott-solar/
-
Ještě bych doplnil, že konkrétně tenhle odkazovaný typ se dá koupit výhodněji přímo u velkoobchodu Frankensolar.
-
Je supr deduji za rychle odpovědi ja sem si myslel ze tam bude nejakej zadrhel cena doba a kusi nemaj kup si jine no jo tak funguje rada eshopu bohuzel
-
Já mám 6 kousků amorfů Schott ASI 103 a naprostá spokojenost, 6 kousků mi teď koncem zimy při slunku dává kolem 500W, což vzhledem ke ztrátám na kabelu a diodách je už asi štítkový výkon. Jen pozor na typ - ty původní ASI pro 12V systémy přestali loni vyrábět, a já při rozšiřování na podzim jsem je skoro nemohla sehnat. Ty nové mají jinou voltáž, staré jsem kupovala za necelých 5000 u Neosolaru.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Zrovna jsem dotelefonoval. Panely ASI 103 nejsou skladem a očekává se dodávka někdy v dubnu. Mezi řečí pán zmínil že prý tyto panely nejsou moc k sehnání, protože je má Schott zlevnit a dodavatelé na to čekají a neobjednávají.Palisek píše:ahoj kluci jaké mate zkušenosti s timhle eshopem ? objevil sem tam amorfni panely za neskutečnou cenu , otazka spiš jestly je kvalita anebo cena skutečná http://shop.solarpartner.cz/cz/Solarni- ... ott-solar/
-
Zkuste Jihlaváky Neosolar, ten ještě na podzim kupoval. Jen si vážně ujasněte, jakou voltáž kupujete - mají v tom někteří obchodníci hokej.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Polykrystalické panely/Amorfní panely VS. Ep Solar 4210 RN
od *CAR* » » v Fotovoltaické panely
Polykrystalické panely/Amorfní panely VS. Ep Solar 4210 RN
- 35 Odpovědi