Vyčítanie dát z regulátora Epsolar cez wifi eBox-WIFI-01
Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
-
- Lokalita: Pod Karpatmi
Re: Vyčítanie dát z regulátora Epsolar cez wifi eBox-WIFI-01
No tak zrovna toto som objednal aj ja.. doslo mi to tento tyzden a sklamalo ma to..lebo cez bluetooth ide vycitat len menic,regulator to nechce vycitat aj ked je zapojeny len regulator..displej ide v pohode no nemam teraz moznost vyskusat to s pc..
10 x Jasolar 380W 2s5p 3,8kWp jz
1x Epever 8415 AN
2x MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania (rozširovania)
1x Epever 8415 AN
2x MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania (rozširovania)
-
- Lokalita: Kadaň
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 1680
Ahoj,
tak jsem to tam namontoval a pro mé použití to zcela vyhovuje.
Vyčítá to jeden Tracert a pak to jde do MT50 i do mého udělátka. PC přes kabel taky funguje. Takže za mě spokojenost.
tak jsem to tam namontoval a pro mé použití to zcela vyhovuje.
Vyčítá to jeden Tracert a pak to jde do MT50 i do mého udělátka. PC přes kabel taky funguje. Takže za mě spokojenost.
9x 280 Wp AmeriSolar| Axpert King I 5000-48V | 4x Sonnenschein SRP 12V 175 A RAIL
-
- Lokalita: Hradec Králové
Zdravim Vás,mám dotaz-jak jste se zaregistroval do "Solar Quarden" ?Lubo99 píše:Aliexpres ....epever wifi RJ45D
Zkoušel jsem to několikrát,bez úspěchu,při posledním úkonu(Sign up) mi vyskočí hláška "The account contains spaces"
nevim co ještě vyplnit- co chybi.
Diky za radu nebo zkušenost.
SMA
-
- Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Název účtu obsahuje mezery - nahraď mezery třeba tímhle _
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
-
Zdar.
Najde se tu někdo, kdo poradí?
Strana 3 - skopec tu dal zdrojak D34_fve.ino
Jen jsem to ořezal ale adresy zustali puvodní.
Fungovat to funguje, ale je to nějak poplantane.
Batery stav: 6771.00
Baterie max: 97.62
Baterie teplota: 1.38
Kód: Vybrat vše
void loop()
{
uint8_t resultMain;
resultMain = node.readInputRegisters(0x3100, 16);
if (resultMain == node.ku8MBSuccess)
{
Serial.println(" - - - - - - - - - - - - - - ");
//----------------------------------------------------------------------------------------
pn=node.getResponseBuffer(0x00)/ 100.0f;
Serial.print("Panely napeti: " );
Serial.println(pn);
//----------------------------------------------------------------------------------------
pp=node.getResponseBuffer(0x01)/ 100.0f;
Serial.print("Panely proud: ");
Serial.println(pp);
pv=(node.getResponseBuffer(0x02) | node.getResponseBuffer(0x03) << 16)/ 100.0f;
Serial.print("Panely vykon: ");
Serial.println(pv);
bn=node.getResponseBuffer(0x04)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie napeti: ");
Serial.println(bn);
bp=node.getResponseBuffer(0x05)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie proud: ");
Serial.println(bp);
bv=(node.getResponseBuffer(0x06) | node.getResponseBuffer(0x07) << 16)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie vykon: ");
Serial.println(bv);
bstatus=node.getResponseBuffer(0x00);
Serial.print("Batery stav: ");
Serial.println(bstatus);
bmax=node.getResponseBuffer(0x02)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie max: ");
Serial.println(bmax);
bmin=node.getResponseBuffer(0x03)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie min: ");
Serial.println(bmin);
btemp=node.getResponseBuffer(0x0)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie teplota: ");
Serial.println(dtemp);
dtemp=node.getResponseBuffer(0x1)/ 100.0f;
Serial.print("Teplota zarízeni: ");
Serial.println(btemp);
bsoc=node.getResponseBuffer(0xa)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie soc: ");
Serial.println(bsoc);
ednes=(node.getResponseBuffer(0x00) | node.getResponseBuffer(0x01) << 16)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie - energie dnes: ");
Serial.println(ednes);
Serial.print("Baterie - energie mesic: ");
emesic=(node.getResponseBuffer(0x02) | node.getResponseBuffer(0x03) << 16)/ 100.0f;
Serial.println(emesic);
erok=(node.getResponseBuffer(0x04) | node.getResponseBuffer(0x05) << 16)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie - energie rok: ");
Serial.println(erok);
etotal=(node.getResponseBuffer(0x06) | node.getResponseBuffer(0x07) << 16)/ 100.0f;
Serial.print("Baterie - energie celkem: ");
Serial.println(etotal);
cstatus=node.getResponseBuffer(0x01);
Serial.print("Stav nabijeni: ");
Serial.println(cstatus);
dstatus=node.getResponseBuffer(0x02);
Serial.print("Stav zarizeni: ");
Serial.println(dstatus);
}
-
- Lokalita: Újezd u Nového Veselí
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 2200
- Kapacita baterie [kWh]: Zatím bez baterie
Připojení regulátoru a NTB
Zdravím,
Mám ve FVE osazeny dva regulátory Epever. Jeden Tracer 3210AN a druhý XTRA4210. Jsou ve sklepě v technické místnosti. Přímo nad ní má otec NTB a chtěli bychom nějak bezdrátově připojit NTB a oba regulátory, abychom mohli pohodlně monitorovat stav a nemuseli chodit po schodech dolů.
Předběžně sem si vyhlédl tento adaptér, ale nevím, jak to v praxi spolehlivě funguje.
Díky za rady a podněty.
https://www.vselektro.eu/wifi-modul-pro ... 4g-rj45-a/
Mám ve FVE osazeny dva regulátory Epever. Jeden Tracer 3210AN a druhý XTRA4210. Jsou ve sklepě v technické místnosti. Přímo nad ní má otec NTB a chtěli bychom nějak bezdrátově připojit NTB a oba regulátory, abychom mohli pohodlně monitorovat stav a nemuseli chodit po schodech dolů.
Předběžně sem si vyhlédl tento adaptér, ale nevím, jak to v praxi spolehlivě funguje.
Díky za rady a podněty.
https://www.vselektro.eu/wifi-modul-pro ... 4g-rj45-a/
-
- Lokalita: Praha
Re: Připojení regulátoru a NTB
Odkazované je v nové verzi prakticky cloud-only krám, celé téma https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=19&t=4909
ale pokud ti nevadí nejprve vše poslat Epsolarům a pak (pokud nebudou mít nic chcíplého) si to zase od nich přes internet přečíst, tak klidně.
Pokud chceš data pro sebe a dělat si s nimi co chceš, tak třeba USR W610 nebo jakýkoli jiný RS485 <-> wifi, když bezdrátově. Ne-cloud řešení zase vyžaduje nějaké úsilí
ale pokud ti nevadí nejprve vše poslat Epsolarům a pak (pokud nebudou mít nic chcíplého) si to zase od nich přes internet přečíst, tak klidně.
Pokud chceš data pro sebe a dělat si s nimi co chceš, tak třeba USR W610 nebo jakýkoli jiný RS485 <-> wifi, když bezdrátově. Ne-cloud řešení zase vyžaduje nějaké úsilí
Just PoC (proof of concept) "FVE" pro odzkoušení a doplnění si vzdělání
1x panel 180Wp, MPPT EPever 5415, EPever IPower+ 500-12, LifePo4 30Ah 12V, JK BMS, HomeAssistant
1x panel 180Wp, MPPT EPever 5415, EPever IPower+ 500-12, LifePo4 30Ah 12V, JK BMS, HomeAssistant
-
No právě sem četl, že tento originál je nějakým způsobem problematický v rozchození.
Data bych chtěl jen pro sebe. Prostě průběžná denní kontrola, plus nějaká historie dat, nic víc bych nepotřeboval. Teoreticky by mě tedy stačil nějaký RS485 - Wifi adaptér a na NTB se připojovat přes jejich ofiko program?
Data bych chtěl jen pro sebe. Prostě průběžná denní kontrola, plus nějaká historie dat, nic víc bych nepotřeboval. Teoreticky by mě tedy stačil nějaký RS485 - Wifi adaptér a na NTB se připojovat přes jejich ofiko program?
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak nejjednodušeji propojit Epever Tracer 3210AN a XTRA 4210N. Mám je ve sklepě a přímo nad nimi mám NTB. Pročítal sem vlákno a je tu plno řešení, ale čas uběhl a možná se objevilo ještě nějaké vhodnější řešení.
Chtěl bych mít na PC program, který mě bude ukazovat aktuální hodnoty z obou regulátorů. Historie výroby by byla výhodou. Chtěl bych to spojení bezdrátově, ideálně přes wifi a co nejjednodušeji. Díval sem se na originální moduly Epever:
https://www.epever.com/product/epever-w ... 4g-rj45-d/
https://www.epever.com/product/wifi-ada ... 4g-epever/
Pochopil sem ale, že jejich zprovoznění není příliš jednoduché.
Díky za nápady a rady. Mám to pro tátu, ročník 1964, tak by to chtělo nějaké uživatelsky přívětivé řešení
Chtěl bych mít na PC program, který mě bude ukazovat aktuální hodnoty z obou regulátorů. Historie výroby by byla výhodou. Chtěl bych to spojení bezdrátově, ideálně přes wifi a co nejjednodušeji. Díval sem se na originální moduly Epever:
https://www.epever.com/product/epever-w ... 4g-rj45-d/
https://www.epever.com/product/wifi-ada ... 4g-epever/
Pochopil sem ale, že jejich zprovoznění není příliš jednoduché.
Díky za nápady a rady. Mám to pro tátu, ročník 1964, tak by to chtělo nějaké uživatelsky přívětivé řešení
-
https://cs.wikipedia.org/wiki/RS-485
Ja mam Epever v garaži a kabl 20 metru k počitači.
Kabl je kabl.sestávající z až 32 zařízení a možností komunikace na vzdálenost až 1 200 m
-
Je v pořádku, že ukládáš do "btemp" a tiskneš/zobrazíš hodnotu "dtemp"? A "Teplota zařízení" to samý. Chtělo by to celý pořádně projít, jestli se ty hodnoty nepřepisují...BigSandy píše:Zdar.
Batery stav: 6771.00Kód: Vybrat vše
void loop() { uint8_t resultMain; resultMain = node.readInputRegisters(0x3100, 16); if (resultMain == node.ku8MBSuccess) { Serial.println(" - - - - - - - - - - - - - - "); //---------------------------------------------------------------------------------------- pn=node.getResponseBuffer(0x00)/ 100.0f; Serial.print("Panely napeti: " ); Serial.println(pn); //---------------------------------------------------------------------------------------- pp=node.getResponseBuffer(0x01)/ 100.0f; Serial.print("Panely proud: "); Serial.println(pp); //---------------------------------------------------------------------------------------- pv=(node.getResponseBuffer(0x02) | node.getResponseBuffer(0x03) << 16)/ 100.0f; Serial.print("Panely vykon: "); Serial.println(pv); //---------------------------------------------------------------------------------------- bn=node.getResponseBuffer(0x04)/ 100.0f; Serial.print("Baterie napeti: "); Serial.println(bn); //---------------------------------------------------------------------------------------- bp=node.getResponseBuffer(0x05)/ 100.0f; Serial.print("Baterie proud: "); Serial.println(bp); //---------------------------------------------------------------------------------------- bv=(node.getResponseBuffer(0x06) | node.getResponseBuffer(0x07) << 16)/ 100.0f; Serial.print("Baterie vykon: "); Serial.println(bv); //---------------------------------------------------------------------------------------- bstatus=node.getResponseBuffer(0x00); Serial.print("Batery stav: "); Serial.println(bstatus); //---------------------------------------------------------------------------------------- bmax=node.getResponseBuffer(0x02)/ 100.0f; Serial.print("Baterie max: "); Serial.println(bmax); //---------------------------------------------------------------------------------------- bmin=node.getResponseBuffer(0x03)/ 100.0f; Serial.print("Baterie min: "); Serial.println(bmin); //---------------------------------------------------------------------------------------- btemp=node.getResponseBuffer(0x0)/ 100.0f; Serial.print("Baterie teplota: "); Serial.println(dtemp); //---------------------------------------------------------------------------------------- dtemp=node.getResponseBuffer(0x1)/ 100.0f; Serial.print("Teplota zarízeni: "); Serial.println(btemp); //---------------------------------------------------------------------------------------- bsoc=node.getResponseBuffer(0xa)/ 100.0f; Serial.print("Baterie soc: "); Serial.println(bsoc); //---------------------------------------------------------------------------------------- ednes=(node.getResponseBuffer(0x00) | node.getResponseBuffer(0x01) << 16)/ 100.0f; Serial.print("Baterie - energie dnes: "); Serial.println(ednes); //---------------------------------------------------------------------------------------- Serial.print("Baterie - energie mesic: "); emesic=(node.getResponseBuffer(0x02) | node.getResponseBuffer(0x03) << 16)/ 100.0f; Serial.println(emesic); //---------------------------------------------------------------------------------------- erok=(node.getResponseBuffer(0x04) | node.getResponseBuffer(0x05) << 16)/ 100.0f; Serial.print("Baterie - energie rok: "); Serial.println(erok); //---------------------------------------------------------------------------------------- etotal=(node.getResponseBuffer(0x06) | node.getResponseBuffer(0x07) << 16)/ 100.0f; Serial.print("Baterie - energie celkem: "); Serial.println(etotal); //---------------------------------------------------------------------------------------- cstatus=node.getResponseBuffer(0x01); Serial.print("Stav nabijeni: "); Serial.println(cstatus); //---------------------------------------------------------------------------------------- dstatus=node.getResponseBuffer(0x02); Serial.print("Stav zarizeni: "); Serial.println(dstatus); //---------------------------------------------------------------------------------------- }
-
Tomu se chci vyhnout. Drátů už je všude dost. Vrtat do zdi se mi nechce, nevede tam totiž žádný husí krk.BigSandy píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/RS-485Kabl je kabl.sestávající z až 32 zařízení a možností komunikace na vzdálenost až 1 200 m
-
Jsi tu psal Mám je ve sklepě a přímo nad nimi mám NTB.wimpi píše:Tomu se chci vyhnout. Drátů už je všude dost. Vrtat do zdi se mi nechce, nevede tam totiž žádný husí krk.BigSandy píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/RS-485Kabl je kabl.sestávající z až 32 zařízení a možností komunikace na vzdálenost až 1 200 m
UTP ma 5 mm. Takže 1 dirka do podlahy asi nebude problem, ne?
jannecz - ale všiml, tam je vice kopancu.
Hlavní je, že to všem funguje.
-
Ano, to je pravda. Regulátory mám ale dva, takže dva kabely….jak je ale potom připojit oba do jednoho PC?
-
2 x USB nebo USB HUBwimpi píše:Ano, to je pravda. Regulátory mám ale dva, takže dva kabely….jak je ale potom připojit oba do jednoho PC?
RS485 jede na 2 kablech, takže na 1 UTP připojim 4 kousky.
Ten komunikační USB kabel EPsolar je jen převodník z 485.
https://aliexpress.com/item/1005003032516569.html
https://aliexpress.com/item/4000271895341.html
Ohledně toho vyčítani dát.
Nějak se mi nelibi že data čtu a take vypisují na tom stejnem ser. portu.
Když je čtu přes ser.port a vypisují přes SoftwareSerial, tak je to ok.
Když je ale chci čist přes SoftwareSerial a vypisovat přes ser.port, tak to nefunguje.
Nepodařilo se to někomu?
-
- Lokalita: blízko Brna
Nevim chlapci, ale kdyz uz se bude delat bordel s vrtanim atd., tak bych rozhodne nezustal u 5 mm diry. Protoze tam stejne casem bude potreba vic.
Takze bud 24 (bezne dostupny sds+) anebo uz rovnou prosekat trasu na chranicku/listu.
Takze bud 24 (bezne dostupny sds+) anebo uz rovnou prosekat trasu na chranicku/listu.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
- Lokalita: Praha
Tak si kup ten USR W610 https://www.pusr.com/products/rs232-rs4 ... -w610.html , mají na Alí, i v CZ se dá koupit, cena kolem tisícovky (teda v CZ kolem dvou tisícovek - jaké přeqapení). Je to velmi robustní věcička, umí to wifi, ethernet a dokonce tam mají návod jak ve Woknech zprovoznit virtuální sériový port a tedy i ten prográmek pro wokna s tím musí fungovat (protože si bude myslet, že je to připojené přímo k notebooku). Myslím že něco lepšího, t.j. takto robustního a ready for use budeš hledat těžko, ale rozhodně nevnucuji. Jen jsem přesvědčen, že je to jedno z nejlepších možných řešení. Sám ho mám taky, ale pak jsem koupil ještě USR N540, jen ethernet, ale 4x RS-485.
Si přečti alespoň ten manuál k tomu, viz odkaz
Si přečti alespoň ten manuál k tomu, viz odkaz
Just PoC (proof of concept) "FVE" pro odzkoušení a doplnění si vzdělání
-
Jestli chceš, mám tady jeden ještě starý modul epever wifi který jsem odemknul a úspěšně provozoval cca rok než přišel Victron a vše jsem převedl na LAN... Fungovalo to bezchybně - přihlásil jsi to na wifinu, v PC vytvořil virtuální port a ten jejich soft viděl regulátor jako by byl připojen k pc kabelem.
-
Tom786: poprosím o cenu do SZ
-
PetrV2: Úplně sem nepochopil, zda ten W610 umí připojit dvě zařízení najednou, nebo musím mít ke každému zvlášť.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 1090 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od milos81
-
- 7 Odpovědi