Na mojom "1. bloku" mám tiež polohované panely rôznym smerom(polovica východ, polvica juh). Cez diódy a CX40 to šlape v pohode. Keby tam bol MPPT, verím, že to výkonové "koleno" v pohode nájde. A vôbec sa mi nechce veriť, že by bol výsledný výkon menší, ako výkon oslnených panelov. Tým viac, že plánujete amorfné panely, ktoré majú čiastočný výkon aj "za rohom". Tiež by som sa nebál použiť viacej(dva kusy) menších regulátorov na každú svetovú stranu zvlášť. A to bez nejakého vzájomného ovládacieho "master-salve" prepojovania. Veď úlohou regulátora je dobíjať batériu na určitý stav napätia a pokiaľ je do čoho tlačiť

, tak budú tlačiť obe vetvy. Niečo podobné plánujem pri ďaľšom rozširovaní "2. bloku". Tam mám zatiaľ 960Wp smerom na juh, cez MPPT. No ďalšie panely sa dajú dať už len na východ, alebo na západ. Keby bol môj aj nejaký kúsok strehy u protinožcov, nepotrebujem tak veľkú batérku

. Inak MPPT mám Toyo 40A. Kúpil som ho za uvádzaciu cenu 148 Euro(teraz stojí 178). Momentálne majú za uvádzaciu cenu 265Euro, 60A verziu, tak asi nejaké dva kúsky (východ, západ) kúpim
http://www.ebay.de/itm/TOYO-MPPT-60A-La ... 6946221988. Jediná nevýhoda pre Vás by bolo limitujúce napätie na prázdno, ktoré majú tieto regulátory 55V

.