UPS jako zdroj

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
Uživatelský avatar
Lui
Příspěvky: 1243
Registrován: pon srp 08, 2011 3:14 pm
Lokalita: Senec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
Kapacita baterie [kWh]: malá
Bydliště: Slovensko

Re: UPS jako zdroj

Příspěvek od Lui »

...tam to máš vyššie popísané,stačí to len prečítat... :roll:
málo kwp ::pv:: , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ::pv:: ,12V LiFePO4 60Ah *batt* , epsolar 10 ,victron 350w sinus
rob.brno
Příspěvky: 973
Registrován: sob čer 09, 2012 9:14 am

Re: UPS jako zdroj

Příspěvek od rob.brno »

Roger
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 8:25 pm

Re: UPS jako zdroj

Příspěvek od Roger »

Bohuzel mi to nejde, jednak jedna ma vypinac a ne tlacitko a ty tlacitkove take myslim nesly drzenim, ted v nich nemam baterky, uz jsou to starsi modely ;-(

Pokud to nejde tak to nejde obejit?
bednar
Příspěvky: 79
Registrován: čtv čer 07, 2012 2:15 pm

Re: UPS jako zdroj

Příspěvek od bednar »

Lubo_BA píše: Na vzdialene ovladanie skus pozriet toto>http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY ... _R1_EN.pdf
Děkuji všem za informace a rady ohledně studeného startu APC UPS 1400. Především pak za návod výše. O tom jsem neměl, přiznávám, tušení. Vyzkouším a podám případně zprávu.
bednar
Příspěvky: 79
Registrován: čtv čer 07, 2012 2:15 pm

Re: UPS jako zdroj

Příspěvek od bednar »

Přidal bych ještě jeden dotaz.
Rád bych použil UPS (APC1400) nejen jako měnič, ale i jako přepínač sítě na DS. Není problém hlídat napětí baterek a relátkem sepnout přívod DS do UPS.
Ovšem v tomto okamžiku se mi začnou baterie dobíjet z UPS a tomu bych chtěl právě zabránit. Jak ? Odpojit v tomto případě baterie nějakým DC stykačem ? Pojede bez baterií UPS normálně dál ?
Díky všem za rady.
atom
Příspěvky: 436
Registrován: sob čer 02, 2012 8:22 pm
Bydliště: 580m n.m. na Vysočině

Re: UPS jako zdroj

Příspěvek od atom »

ta ups bez baterií nepojede, zamezení nabíjení by snad šlo omezit diodou.
2x Tristar / 17kWh v lithiu / 7,3kWp na střeše / 2xXTM-4000 / >31MWh :o / start 05/2012 s 440Wp.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek